Ostříhat roční dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15043
23.1.11 12:12

Ja znam ze do roka nestrihat vlasy jinak detem strihas (kratis) rozum. :nevim: :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.1.11 12:27
Lucci píše:
Ja znam ze do roka nestrihat vlasy jinak detem strihas (kratis) rozum. :nevim: :roll: :mrgreen:

no a já to znám, že jim ustřihneš kus zdraví a budou častěji nemocné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.11 13:50
Kakika píše:
Lucci píše:
Ja znam ze do roka nestrihat vlasy jinak detem strihas (kratis) rozum. :nevim: :roll: :mrgreen:
no a já to znám, že jim ustřihneš kus zdraví a budou častěji nemocné :lol:

Jo jo, pověra je, že jim krátíš (ustřihneš) zdraví.
Z vlastní zkušenosti - malá se už narodila jako vlasáč, prvně jsme stříhali ofinu už v půl roce, protože jí to lezlo do očí a pořád se šmudlila, tak než aby šilhala, tak jsme jí to šmikli. Sponky u nás neklaply, je jí rok a půl a nenechá si tam nic dát :-( Už jsme stříhali několikrát, jednou na léto hodně na krátko, protože se potila, měla potničky až ve vlasech, tak to šlo pryč, teď už to má zase dorostlý, zase jen budeme stříhat ofinu. Už jí to chci nechat dorůst na mikádko. Na sponečky chci zkusit naučit, uvidíme jestli to klapne :-P

Jinak kvalita vlasů je dána geneticky, stříháním vlasy ani nezhoustnou ani se nezpevní nebo neztvrdnou, to jsou taky pověry. člověk od narození vystřídá několik typů vlasů, než má v dospělosti ty stálé, obměňuje se to postupně. Takže lokýnky časem taky zmizí, taky je teď máme, tak se kochám dokud to jde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
23.1.11 19:05

Tak my jsme Vítka poprvé ostříhali už ve dvou měsících. :wink: No,spíš jsme ty vlásky zarovnali.A stříháme cca jednou za čtvrt roku.Vlasy má husté a tvrdé jak hřebíky.
Jinak..zdravý jak řepa,vzrůstem jako 4letý a hloupý rozhodně neeee :lol: :lol: :lol:,takže na nás si pověry nepřišly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.15 12:16

Zastřihnout ofinku v 10 měsících?

Maminky, prosím vás, ohledně stříhání :mavam: Mám chlapečka, 10 měsíců :srdce: Vlásky má krátké, ale nějak se mu za poslední dva týdny „rozjela“ ofina. Začalo mu to nějak rychle růst, zatím mu vlásky odhrnuju na stranu, ale už mu to pomalu leze do očí, bojím se, aby nezačal šilhat :roll: Holčičce bych dala sponku nebo udělala culík, že… :mrgreen: Tak co teď s tím? :mrgreen: Střihly byste to kousíček nebo nechaly tak, popřípadě co s tím, aby mu to do těch očí nelezlo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
4.12.15 12:18

Nestříhat do roka je pověra, pokud mu to leze do očí, tak vem nůžky a zastřihni. U nás to šlo v židličce s kukuřičnýma křupkama jako zábavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.12.15 12:20

@ThinkPositively my strihame od 4 mesice vzdycky o trosku, mame hrozneho harose a kdyby jsme to nestrihali tak v roce bude mit dredy jak nejaky rastaman, protoze ty uplne jemnounke vlasky se strasne rychle zacuchaji a nejdou rozcesat, nechavame mu vlasky tak 3-4 cm dlouhe

Příspěvek upraven 04.12.15 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
4.12.15 12:21

Ustřihla bych :D jetsli se bojíš pověry, dej mu sponku :D já holce taky musela stříhat vlasy ještě před rokem ;) měla háro jak blázen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.15 12:32

Holky děkuji za odpovědi :palec: Pověr se nebojím, spíš si nejsem jistá, jestli mu to zvládnu zastřihnout sama :mrgreen: Je děsný šidlo, nenechá si vklidu ostříhat jediný nehtík… :roll: A jak jste stříhaly? Normálně vyčesaly nahoru a střihly? :mrgreen: Já se stříháním nemám zkušenosti, stříhám jenom přítele a toho už popaměti, někoho jiného bych se neodhodlala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
4.12.15 12:48

Pokud se nenechá, tak to střihni, až bude spát. My jsme stříhali v jídelní židličce, manžel podával křupky, já stříhala. Rozhodně to nemá všude stejně dlouhé, ale stejně nosí rozcuch, tak to není moc vidět.
Doporučuju nestříhat před nějakým focení nebo oslavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
4.12.15 13:05

Mému synovi sponečka strašně sluší :-D Nicméně vlasy jsem mu poprvé ostříhala taky ještě před prvním rokem, sponku si od ségry může půjčovat jen doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
4.12.15 13:19

Taky jsem strihala před jednim rokem, ted jsou mensimu dva a uz jedeme strojkem.Ja teda vzdy stříhala ve vaně, tam vylu oba v kludu a hralu si s hrackama.Jen pak teda osprchovat. Strihat se mi vzdy nejlepe vedlo vycesat nahiru a stříhat sikmo malé jakiby trojuhelnicky, nevim jak popsat, ale kamaradka kadeřnice mi to poradila. Nejsou takove zuby, jako kdyz strihas rovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
4.12.15 13:21

@Etcetera78 nasemu slzsel i culicek, kdyz ma delai vlasy rak se mu delaji lokny :-) ted je ale na vojaka a je spokojeny, pze se mu nepoti hlava a nic ho nelechta na usich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí