OSVČ a ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
OSVČ a ÚP
Ahoj chci se zeptat, nemám moc zkušeností tak chci poprosit o radu. Jsem OSVČ dobrovolnou nemocenskou platím, teď jsme se dozvěděli, že čekáme miminko (jsem v začátcích někdy 9tt),ale již jsem dvakrát potratila…. Tak bych chtěla živnosti teď zanechat vzhledem k fyzické náročnosti…
Když ukončím živnost a půjdu na ÚP budu mít nárok na peněžitou pomoc v pracovní neschopnosti a nárok na mateřskou? Termín porodu je leden 2024
Děkuji za info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevidím důvod proč ne. Ale dobře si zjisti, kolik budeš dostávat. Aby tě to nepřekvapilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius mateřská by byla cca 6tis. Měsíčně, sice je to málo, ale lepší než nic a vzhledem k tomu že budu mít teď nulový příjmy z OSVČ, tak se mi zdá jediné řešení jít na úřad práce a dostat také alespoň nějaké peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hačiko123 píše:
Ahoj chci se zeptat, nemám moc zkušeností tak chci poprosit o radu. Jsem OSVČ dobrovolnou nemocenskou platím, teď jsme se dozvěděli, že čekáme miminko (jsem v začátcích někdy 9tt),ale již jsem dvakrát potratila…. Tak bych chtěla živnosti teď zanechat vzhledem k fyzické náročnosti…Když ukončím živnost a půjdu na ÚP budu mít nárok na peněžitou pomoc v pracovní neschopnosti a nárok na mateřskou? Termín porodu je leden 2024
Děkuji za info
Proč na úřad práce? Řekni si doktorovi o neschopenku, když si 2× potratila tak bych řekla že s tím nebude mít problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit