OSVČ a ÚP

14.6.23 18:30

OSVČ a ÚP

Ahoj chci se zeptat, nemám moc zkušeností tak chci poprosit o radu. Jsem OSVČ dobrovolnou nemocenskou platím, teď jsme se dozvěděli, že čekáme miminko (jsem v začátcích někdy 9tt),ale již jsem dvakrát potratila…. Tak bych chtěla živnosti teď zanechat vzhledem k fyzické náročnosti…

Když ukončím živnost a půjdu na ÚP budu mít nárok na peněžitou pomoc v pracovní neschopnosti a nárok na mateřskou? Termín porodu je leden 2024

Děkuji za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20912
14.6.23 18:42

Nevidím důvod proč ne. Ale dobře si zjisti, kolik budeš dostávat. Aby tě to nepřekvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.23 18:55

@Cenarius mateřská by byla cca 6tis. Měsíčně, sice je to málo, ale lepší než nic a vzhledem k tomu že budu mít teď nulový příjmy z OSVČ, tak se mi zdá jediné řešení jít na úřad práce a dostat také alespoň nějaké peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36048
14.6.23 20:56
@Hačiko123 píše:
Ahoj chci se zeptat, nemám moc zkušeností tak chci poprosit o radu. Jsem OSVČ dobrovolnou nemocenskou platím, teď jsme se dozvěděli, že čekáme miminko (jsem v začátcích někdy 9tt),ale již jsem dvakrát potratila…. Tak bych chtěla živnosti teď zanechat vzhledem k fyzické náročnosti…

Když ukončím živnost a půjdu na ÚP budu mít nárok na peněžitou pomoc v pracovní neschopnosti a nárok na mateřskou? Termín porodu je leden 2024

Děkuji za info :)

Proč na úřad práce? Řekni si doktorovi o neschopenku, když si 2× potratila tak bych řekla že s tím nebude mít problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.23 21:01

@JancaS84 z hlediska financí zda se to nevyplatí víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat