Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebuji radu, letos tu byla diskuze, kde někdo psal osvědčený lék, který zabraňuje kouření nebo spíš spolehlivě pomáhá přestat. Bohužel se mi to nepodařilo znovu najít.
Vím, že to byli prášky, které musí předepsat dr. Může mi někdo pomoct to najít?
Ahoj, nevím sice o jaký lék se jedná, ale mám pro tebe tip na levnější metodu. Teda vlastně úplně zadarmo. Přečti si tuhle knížkku http://www.ulozto.cz/…len-carr-pdf Mě to sice trvalo, nepřestala jsem kouřit hned, ale pomohlo mi to. A bez abstinenčních příznaků..
Nevím, který lék to byl. Ale stoprocentní účinek mají betablokátory.
jaj, tak to bych taky potřebovala. Ať se snažím, jak se snažím, tak se mi nedaří přestat..
já kouřila takový nikotinový trubičky z lékárny. Bylo to už před šesti lety a byla to ukrutná blbost, podle mě je to spíš psychická než fyzická závislost stejně jako začít držet dietu:D Motivace a odhodlání. Držím palce.
Nejlepší pomocník je pevná vůle. A ja zvykala nicorette, ty ovocny
gierlie a pomohly ty žvýkačky?vím, že existují prášky (stojí kolem 1000 Kč), ale opravdu těm lidem pomohli, jenže zaboha si nemůžu vzpomenout, jak se jmenovali.
![]()
@Jackie píše:
Nevím, který lék to byl. Ale stoprocentní účinek mají betablokátory.
Betablokátory? Užívala jsem pár let na vysoký tlak a kouřit jsem s nimi tedy nepřestala
.
Vermum, žádný lék není univerzálně použitelný. Pro každého je to, co mu spolehlivě pomůže přestat kouřit něco jiného. Ale obecně, základem je sakra dobrá motivace spojená se silnou vůlí. Vše ostatní je jen podpůrné - a co se týká chemických záležitostí, tedy různých léků, byla bych obezřetná. Protože jsi-li typ závisláka, což evidentně jsi, může se ti stát, že skončíš s nikotinem, ale zůstaneš zavěšená na nějaké antidepresivum například. Nevím, co je lepší/horší. ![]()
Kdyby něco pomáhalo spolehlivě přestat, už by se cigarety přestaly prodávat.
Nejlepší způsob jak přestat kouřit je prostě si už nezapálit.
ja sice prestala kourit teprve pred tydnem ale pouze po Allanu Carrovi.
musis sama chtit proste Ti to musi kliknout v hlave.
on rika ze nikotin z tela odejde za 72 hodin takze vsechny ty nikotinove naplasti atd jsou na nic.
ja jsem vedela ze to bude hlavne o zvyku, das si rano s kafem, pak po jidle, kdyz jsi nastvana atd..
ja se snazim tyhle mezery vyplnit jinak.ano pokazdy si reknu ze ted bych si sla normalne zapalit ale ze jsem rada ze nejdu.
Ano pomohly, ja jsem mela i elektronickou cigaretu a ta byla ok, ale se zvykackama jsem nemela potrebu jit hulit. A kdyz me to chytlo tak jsem lupla zvykacku a opravdu potlacila ty chute
@barique píše:
ja sice prestala kourit teprve pred tydnem ale pouze po Allanu Carrovi.
Nebyl to bupropion - pod názvem Zyban nebo Wellbutrin
Příspěvek upraven 22.01.17 v 16:59