Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
zvažujeme osvětlení schodiště v RD, které nám následující týdny bude zhotovovat stolař. Nad schodištěm je střešní okno, a nad schodištěm jsou také dvě silné bodovky ve stropě. Takže tma by tam určitě být neměla.
Ale z designového hlediska by se mi tam líbily světelné LED pásky na nášlapech schodiště. Ty manželovi rozmluvil stolař s tím, že když některé časem přestane fungovat tak to nepůjde vyřešit, protože se tam nějak přidělávájí do lišt které se montují nějak z boku a tudíž by musel rozdělat celé schodiště.
Viděla jsem že se bodovky umísťují i do boční stěny podél schodů, tam ale manžel nemá nataženou elektřinu, a nechce už tam vrtat. Dále jsem viděla takové osvětlené výklenky do boku, ale tam není tak silná zeď aby se to vlezlo.
Jaké máte spíše dekorativní než funkční osvětlení na schodiště vy?
My mame zafrezovanou hliníkovou listu zespod každé stupnice a v tom je led pasek. Problemy to nedela. Spis se to tomu vašemu stolarovi nechce delat
doporucuju se stmivacem, mame schody do prostoru obýváku a kdyz sedime treba s navstevou, tak si svítíme jen schodama pro příjemnou atmosferu.
Příspěvek upraven 04.04.15 v 22:41
@tapinka123 mám LEDky ve stěně-asi 5 na schodišti a další tři na vrchní chodbě. Jsou úžasný! nesvítí moc, je to takové příjemné světlo, že člověk když jde v noci na WC tak se úplně neprobudí. Pořídili jsme to hlavně kvůli dětem-můžem je nechat svítit celou noc.
@sisk : Děkuji, no asi bude pravda ze se to tomu stolarovi nechce delat. S tim stmivacem by to bylo fajn, sice schody nemame primo do obyvaku ale do chodbicky hned vedle, tak to pujde videt jen castecne.
Do boku ty LEDky davat asi nebudem, myslim ze by to bylo pracnejsi. Nevim.
Mate nekdo jeste jinou variantu?
Zrovna ted tez resime osvetleni schodu… zatim se nejvice naklanime k postrannim bodovkam primo podel schodu (***** maj super vyber i ceny). Taky me napadlo postavit primo podel schodu maly lucernicky, to by mohlo vypadat hezky a utulne
jen se nabizi otazka, jak je napajet. Nevidela jste, prosim, nektera na netu lucernicky do zasuvky? Diky moc. ![]()
*****edit admin- odkaz
Ahoj, neblázni, přece nebudeš pokládat lucerničky na kraj schodů, víš jak to bude nepraktické na uklízení? Navíc, upřímně, mi to přijde jako styl ala mimibazar. My jsme si nechali do schodnic zespodu vyfrézovat drážky a tam jsme vsunuli lišty s led pásky. Něco jako je tady: 
@Zabatko píše:
Ahoj, neblázni, přece nebudeš pokládat lucerničky na kraj schodů, víš jak to bude nepraktické na uklízení? Navíc, upřímně, mi to přijde jako styl ala mimibazar. My jsme si nechali do schodnic zespodu vyfrézovat drážky a tam jsme vsunuli lišty s led pásky. Něco jako je tady:
krásný!!!
@Zabatko píše:
Tohle je pecka, mamka zrovna nechává vyrábět nové schody v domečku za Prahou. Přeposílám a děkuji za inspiraci, bude se určitě líbit. Mě se to líbí moc a zakladatelce bych to také doporučovala, lucerničky jsou vážně k ničemu.