Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, zajímalo by mě, jak se vám bydlí v paneláku. Mám dvouletou holčičku a musím říct, ze mateřská je pro me utrpením, co se tyká pravé bydlení. Nad námi maji devítiletého kluka, jehož hlavni zábavou je skok daleký z obyvakoveho gauce nebo hraní florbalu. Nefachcenka pod námi třikrát v týdnu chlastaj. Takže shrnuto-odpoledne mi malou občas vzbudí horní sousedé, protože jsou to fakt rány jako z děla. Mala se probudí a říká mi, ze bude bouřka a ze se boji. V noci ji spodní ozralove naštěstí nebudi. Asi je to neřešitelné jinak než odstěhováním, ze? Vim, ze v paneláků je slyšet vše, ale ty kazdodenni nervy, jestli bude male doprava aspoň hodina spánku, jsou fakt k zblazneni… Manžel se jednou horního souseda opatrné zeptal, zda by bylo možné omezit dupani v době po obědě a bylo mu řečeno, ze ne, protože oni prosté maji živé dítě, které nebudou omezovat… Netěšili jste někdo odhlučnění stropu? Myslím úspěšné?
Mezi 22 az 6h je to ruseni nocniho klidu. Jinak nenadelas nic. A devitilety kluk je pres den ve skole a po 22h na ozraly volat policii
Bydlim v paneláku, i když mě sousedi štvou, tak pravé peklo mají asi oni od nás..Zatím tedy nikdo nic neříkal, ale divim se..Dceraje taky trošičku živější a hlučnější..
Mě ale strašně vadí okřikovat a omezovat hru svého dítěte, jen proto že žijeme v paneláku..Nedupej, nekřič, nebouchej.. jezdi s autama na koberci.. s koníčkem běhej na koberci..Věčná pruda..
Stěhovala bych se hned.
No kluk sice je ve škole, ale kolem pul jedné přichází domu a začnou manévry… V tu dobu spi mala cca pul hodiny
, o víkendech je to samozrejme mnohem horší… Poldy jsme volali jedinkrát za tech deset let, když už to bylo neúnosné ve dvě rano z neděle na pondělí a ti to řešili takzvane domluvou a když odjeli, sousedi nám to pěkné osladili. No vim, ze asi nic nenadelam, ale je to na bednu a dost se tím trapim… Navíc jsme tu už deset let, protože byt jsme koupili na úvěr…fakt na masli. Takže az ho doplatime, mužem se zadlužit znova a jít do domku. Asi nám nic jiného nezbude…
Potíž je také v tom, že když nám bylo devět, hodili jsme tašku do předsíně a upalovali jsme skákat ven.
@LadyLada píše:
Potíž je také v tom, že když nám bylo devět, hodili jsme tašku do předsíně a upalovali jsme skákat ven.
No presne…
@ntkv píše:
Bydlim v paneláku, i když mě sousedi štvou, tak pravé peklo mají asi oni od nás..Zatím tedy nikdo nic neříkal, ale divim se..Dceraje taky trošičku živější a hlučnější..Mě ale strašně vadí okřikovat a omezovat hru svého dítěte, jen proto že žijeme v paneláku..Nedupej, nekřič, nebouchej.. jezdi s autama na koberci.. s koníčkem běhej na koberci..Věčná pruda..
Stěhovala bych se hned.
to okřikování mě taky vadí, jsem na nervy, když se malý v noci vzbudí a brečí.
Od malička má tu a tam noční děsy, nosíme ho do obýváku, kde se musí počkat, až se uklidní.
Jinak myslím, že nějak hluk nedělá, běhat ho nenecháme, jen je občas paličatý.
Taky mě se.re,že máme všude kuřáky, a když chci v obýváku vyvětrat, tak musím nejdřív na balkon očuchat, jestli nehulí.
A od těch nad námi máme furt popel na balkoně.
Jinak je docela klid.
Uplne te chapu, my se mame taky v panelaku skvele
Nam tady sousedi zase porad vrtaji, jsem na materske dva a pul roku a minimalne dvakrat do tydne nekdo vrta a to vzdycky mezi dvanactou a jednou, kdyz malej spi a to i o vikendu, taky mi z toho tecou nervy, ale nenadelam nic. Sestra bydli o dve patra niz a ma to jeste horsi, nad ni breci silene porad miminko a pod ni cele dopo stekaji na stridacku dva psi a taky s tim nic nenadela. Holt panelakovy peklo
pevny nervy!
U nas teda neni slyset skoro nic, sem tam nejaka rana, protoze nad nama maj asi plovoucku a taky dite.. nastesti bydlime v prizemi, takze pod nama nic. I kdyz v lete decka rvou pod oknama
Ale nemuzu si stezovat. Asi panelak od panelaku. Ted nedavno tady nekdo delal rekonstrukci, pet pater nad nama, vrtali asi tri dny skoro v kuse - to bylo na palici, zrovna po nocni. Ale kdyz nikdo nerekonstruuje, tak neni slyset nic (jenze my vlastne ani nemame sousedy
vedle tchyne a tam je klid).
Chapu te, ale pockej az tv dcera bude starsi a bude zase rusit ostatni. V panelaku se najde vzdycky nekdo kdo prudi.
Ty jo
. Já bydlím v domě, ale mám to samé…
Normálně se s tím nes*r a zavolej benga
.Já to také udělala a mám klid
@ChDoll píše:
Ty jo. Já bydlím v domě, ale mám to samé…
Normálně se s tím nes*r a zavolej benga.Já to také udělala a mám klid
No benga moc nepomuzou. Maximalne od 22 hod do 6 hod, to uz tu nekdo psal. Kdybys mela volat na kazdyho benga kdyz dela bordel, tak nedelaj nic jinyho nez ze litaj po panelacich ![]()
@Azeretereza Mě to pomohlo docela. Volala jsem jim kolem druhé hodiny sice měl kecy, ale přijel tam…
Tak vidím, ze je to o sousedech, na které jsme zrovna neměli dvakrát štěstí. Když jsme ještě neměli malou, tak jsem nic netěšila, ale co jsem s ni doma, začínal byt na ten zdejší bordel alergická. Hlavně je mi fakt uzko, když se mala probudí strachy a visí na me, ze bude bouřka. Vim, ze devítiletého kluka nikdo neprivaze, ale třeba aspoň po obědě by nemusel soustavne skákat z toho posr… gauce. Jinak se snažím byt co nejvíc venku, ale mala ten odpor spánek ještě potřebuje a kam jim mám uložit jinam než doma do postylky. Nejsem prudic, ale už jsem zoufalá… A to vrtání je přesný. Cele dopo je klid a ve 12:15 hod. začnou… Ach jo.