Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Tak ja si koupila novostavbu, garsonku s predzahradkou, v dome jen 6 bytu, ale hluk prisernej. Vedle maj urvany dite, ktery vstava kolem sesty rano a zacina mumraj, pak vyletej nahoru jejich venkovni zaluzie, coz je asi tak vzdusnou carou dva metry od nasi postele a strasny rachot, z druhy strany bytu jsou komory, kam kazdou chvili nekdo leze štrachat, brutalne je slyset odemykani zamykani ve vsech bytech, presne poznam, ktera partaj prave prisla nebo odchazi…no a nade mnou rusak, co dlouho nepracoval, takze od rana jsem poslouchala bouchani oknem, dupani, telefonovani, soupani zidli po plovoucce kdyz vstaval od stolu a taky slysim, kdyz je na male strane, coz je eklhaft a nejde si na to nikdy zvyknout. Jak je to garsonka, tak nejde pred hlukem nikam utect, do jinyho pokoje. Nad zahradou jsou 3 balkony, takze taky zadny soukromi. Kluka mi pravidelne budej rano, kdyz jejich decko zacne po plovce jezdit na odrazedle, pistet u toho apod…neuveritelnej rachot. Obcas mam pocit, ze s nima sdilim jednu domacnost, protoze vim, v jaky mistnosti jsou, kde se prave podle intenzity dupotu pohybuje jejich holka atd…steny mezi byty odpovidaj stene mezi pokoji, tenke, sileny. Ale nemuzu chtit od sousedu zazraky, taky mam 3 lety dite, i od nas jde hluk, toho jsem si vedoma, tak ani nechodim po partajich buzerovat o klid, vmetli by mi, ze nase domacnost taky neni nejtissi. Resim to tak, ze se odstehuju, holt pujdu z vlastniho do ciziho, ale ten psychickej nekomfort co se tyce obtezovani hlukem od jinych rodin je uz neunosnej, kort, kdyz je clovek na matersky. A ja navic pracuju z domova, kdy k praci potrebuju klid a ticho. Ja radim odstehovat se, jinak se zblaznis.
Mne vadí akorát vrtání, to je pak utrpení a člověk nezmůže nic. Zrovna nedávno tu někdo 14 dní rekonstruoval jádro a to byl teror teda
ale ostatní hluky považuju za přirozené a nijak nás neruší ![]()
@softee píše:
Ahoj. Tak ja si koupila novostavbu, garsonku s predzahradkou, v dome jen 6 bytu, ale hluk prisernej. Vedle maj urvany dite, ktery vstava kolem sesty rano a zacina mumraj, pak vyletej nahoru jejich venkovni zaluzie, coz je asi tak vzdusnou carou dva metry od nasi postele a strasny rachot, z druhy strany bytu jsou komory, kam kazdou chvili nekdo leze štrachat, brutalne je slyset odemykani zamykani ve vsech bytech, presne poznam, ktera partaj prave prisla nebo odchazi…no a nade mnou rusak, co dlouho nepracoval, takze od rana jsem poslouchala bouchani oknem, dupani, telefonovani, soupani zidli po plovoucce kdyz vstaval od stolu a taky slysim, kdyz je na male strane, coz je eklhaft a nejde si na to nikdy zvyknout. Jak je to garsonka, tak nejde pred hlukem nikam utect, do jinyho pokoje. Nad zahradou jsou 3 balkony, takze taky zadny soukromi. Kluka mi pravidelne budej rano, kdyz jejich decko zacne po plovce jezdit na odrazedle, pistet u toho apod…neuveritelnej rachot. Obcas mam pocit, ze s nima sdilim jednu domacnost, protoze vim, v jaky mistnosti jsou, kde se prave podle intenzity dupotu pohybuje jejich holka atd…steny mezi byty odpovidaj stene mezi pokoji, tenke, sileny. Ale nemuzu chtit od sousedu zazraky, taky mam 3 lety dite, i od nas jde hluk, toho jsem si vedoma, tak ani nechodim po partajich buzerovat o klid, vmetli by mi, ze nase domacnost taky neni nejtissi. Resim to tak, ze se odstehuju, holt pujdu z vlastniho do ciziho, ale ten psychickej nekomfort co se tyce obtezovani hlukem od jinych rodin je uz neunosnej, kort, kdyz je clovek na matersky. A ja navic pracuju z domova, kdy k praci potrebuju klid a ticho. Ja radim odstehovat se, jinak se zblaznis.
Jak já ti rozumím. Velikonoce tady zas byly pekelný, spratek nad nama mel ještě prazdniny, který trávil fotbalem po celým bytě… Mala za pět dnu po obědě nespala dyl jak dvacet minut. Včera, když byl klid, spala dvě hodky. Ach jo, při první příležitosti kupujem barák, i když to nikdy můj sen nebyl. Ale jít z bytu do bytu je kravina. A tady nás fakt brzo strejchne…
Velmi záleží na výchově. Dítě by mělo vědět, co je to ohleduplnost, že se v bytě neskáče, nekřičí, protože nebydlí v domě sám. Skákání, křik, míčové hry apod. patří ven. Také mám děti a rozhodně mi nečiní problém je okřiknout, když jsou hlučné. A když neposlechnou, následuje trest. Když vidím matku, jak doslova prosí dceru (Kačenko, prosím mohla bys přestat křičet…), aby se nevztekala, nemlátila s sebou o zem nebo neházela rohlík na zem, nerozumím takovému způsobu výchovy.
Bohužel proti neohleduplným sousedům není obrana a pochybuji o nějak zvlášť zásadním efektu polystyrénu na stropě. ![]()
Bohužel dnešní trend „neomezovat děti, neokřiknout je, nechat je dělat cokoliv“, je strašný a rodičům se v budoucnu vymstí. Nejhorší je ale bezohlednost některých rodičů vůči okolí. U nás je to stejné. Připadám si až exoticky, když mi někteří sousedé řeknou, jak to dělám, že můj prcek neřve po chodbě, neskáče v bytě, nebouchá do jejich dveří a dokonce i zdraví. Jednoduše - ví, že se to nedělá.
@kmk píše:
Bohužel dnešní trend „neomezovat děti, neokřiknout je, nechat je dělat cokoliv“, je strašný a rodičům se v budoucnu vymstí. Nejhorší je ale bezohlednost některých rodičů vůči okolí. U nás je to stejné. Připadám si až exoticky, když mi někteří sousedé řeknou, jak to dělám, že můj prcek neřve po chodbě, neskáče v bytě, nebouchá do jejich dveří a dokonce i zdraví. Jednoduše - ví, že se to nedělá.
S tím souhlasím. A to mám dcerku opravdovou neunavitelnou dračici.
Jinak to, co popisovala Softee, je co jsem slyšela problém drtivé většiny dnešních novostaveb. Prostě se nestaví poctivě a stavitelé šetří, na čem se dá a vydělávají tak více na zákaznících, kteří jsou zlákání zdánlivě krásnými obrázky novostaveb a šťastných rodinek žijících v nich. Brrrr…Nechápu, že ještě dnes, kdyř už se toto všeobecně ví, je tolik lidí ochotno vyhodit nehoráznou a naprosto neadekvátní sumu peněz (a mnohdy se zadlužit na desítky let) za byty v novostabách…(těch pár lidí, kteří to udělali, které znám, jsou buď nešťastní anebo už ty byty prodali či prodávají a stěhují se do obyč paneláků. Je to ale hodně drahá zkušenost…
Jinak co se týše bydlení, strašně moc záleží na štěstí na sousedy. A to jak v bytě, tak v baráku. Nechutný soused vám otráví a znechutí život i v tom nejluxusnějším domě se sebekrásnější zahradou.
Bydlím v paneláku v posledním patře, takže nám naštěstí nad hlavou nikdo nedupe. Když jsme se sem před více jak třiceti lety nastěhovali, byli jsme tu skoro všichni s malýma dtěma, od mimin po školáky. Sousedce pod námi brečela holčička každou noc, doslova celou noc. Jednou jsme hodily řeč a říkala mi, že její malá má přehozenej rytmus, kdy ve dne spí a v noci bdí. Ona byla dětská doktorka a stejně s tím nic nemohla udělat, trvalo to do cca roka, pak se malá nějak porovnala. Když se nám narodila starší dcera, byla jsem při jejích častých nočních extempóre po téhle stránce v klidu protože jsem věděla, že sousedi pod námi budou mít pochopení. Starší děti lítaly po chodbách, hlučely, vždycky je někdo napomenul, když už to bylo neúnosné. Jak děti postupně rostly, panelák se házel do čím dál většího klidu a teď už je to naprostá pohoda. Z mnoha sousedů už jsou důchodci. Barák je jedenáctipatrovej a máme tu fakt klid, žádní noční pařiči, žádné manželské páry ala Itálie, žádné rozeřvané děti. Teď občas slýchám od sousedů ze spoda, když mají na návštěvě vnoučata (děti od té uplakané holčičky) a oni naopak slycháají naši vnučku. Tak když se potkáme, akorát si společně zavrníme, jak je to prima mít vnoučata. Takže u nás se bydlí dobře.
Možná bych ti poradila zkusit změnit bydlení, ale v paneláku si moc nevybereš. I když najdete něco v nějakém klidném „důchoďáku“, tak hrozí, že jim zas půjde na nervy tvoje dcerka, až povyroste a bude dupat, pak ve školních letech vykecávat s kamarádkama na chodbě… Třeba toho horního kluka přestane to skákání brzy bavit a budete mít klid. A na sousedy dole bych volala policii snad každou noc.
Všem, kdo bydlí v posledním patře fakt závidím! My bydlíme v předposledním a co se tu děje, to je hrůza. Nemůžeme normálně svobodně žít. Denní program, hlavně tedy spaní nás i dcery musíme podřizovat sousedům… Celý předchozí týden mi nad hlavou vyl, štěkal a škrábal pes, je to fakt mazec, člověka to fakt deptá, když to poslouchá celý den… dokonce i přes jednu noc, kdy si opět oba odešli na noční a pes celou noc škrábal atd… no jsem teda pořádně nevyspaná už a malá taky a dnes v 6 hodin budíček!
Zas pes z jiného bytu. V kuse od 6 do 11 vyl a štěkal a teda fakt nahlas. Manžel přišel z noční, ani nemohl spát pořádně. Dcera chudák nevyspaná už též… prostě nás tu dusí psi! Já mám psy strašně moc ráda, ale proč si je pořizují lidi, co na ně nemají čas a otravují tak život nejen ostatním v panelu, ale i tomu psovi… jsme zoufalí, byt je na hypo, nevíme, co máme dělat, na barák peníze nemáme…
Je to už fakt na hlavu…
@donaga no chlap si též už pak dá vždycky špunty, ale ročnímu dítěti je nedám…
všude je něco, bydlela jsem v několika panelácích, ale shodli jsme se i s rodinou, že toto je mazec!!! Koupili jsme si schválně byt v osobku a v oblasti, kde nejsou „nepřizpůsobiví“, takže bydlení fakt super až na sousedy se psy… to je největší hrůza. Na sousedku jsem právě dneska vyletěla a ona, že si ho včera přivezli z útulku, tak že si bude zvykat, no jo ale jak dlouho???
@Renaku píše:
Všem, kdo bydlí v posledním patře fakt závidím! My bydlíme v předposledním a co se tu děje, to je hrůza. Nemůžeme normálně svobodně žít. Denní program, hlavně tedy spaní nás i dcery musíme podřizovat sousedům… Celý předchozí týden mi nad hlavou vyl, štěkal a škrábal pes, je to fakt mazec, člověka to fakt deptá, když to poslouchá celý den… dokonce i přes jednu noc, kdy si opět oba odešli na noční a pes celou noc škrábal atd… no jsem teda pořádně nevyspaná už a malá taky a dnes v 6 hodin budíček!Zas pes z jiného bytu. V kuse od 6 do 11 vyl a štěkal a teda fakt nahlas. Manžel přišel z noční, ani nemohl spát pořádně. Dcera chudák nevyspaná už též… prostě nás tu dusí psi! Já mám psy strašně moc ráda, ale proč si je pořizují lidi, co na ně nemají čas a otravují tak život nejen ostatním v panelu, ale i tomu psovi… jsme zoufalí, byt je na hypo, nevíme, co máme dělat, na barák peníze nemáme…
Je to už fakt na hlavu…
My teda sice bydlíme v posledním patře, ale když sousedům pod námi přijedou na prázdniny vnoučata, tak si toho klidu taky moc neužijeme. Furt slyšíme jen křik a pištění
Náš pes naštěstí neštěká, akorát když někdo zazvoní ![]()
Holky, já bydlím v baráku a naštěstí nemáme žádné přímé sousedy typu plot na plot, takže celkem soukromí, s nikým si z pozemku na pozemek nekoukáme. Máme 3 psy a kolikrát mě štvou i ti naši uštěkanci. Máme celkem ublafanou smečku a když jde někdo kolem, tak to je rachot. V noci stačí kočka, pták, a hlídají, nedej Bože, když by šel kolem člověk nebo pes…
Kdybychom bydleli v nějaké hustě obydlené oblasti, sousedi by nás v lásce určitě neměli a nedivila bych se jim.
Ad psi…tak toto jsem si take zazila v praze, ve starem cihlaku, ktery jinak docela tlumil, ale stekot prerostleho cokla nikoliv…potrebovala jsem byt vyspala do prace, ale pes od sesti rano stekal, vyl…tak jsem jim dala slusne a s prosikem napsany vzkaz s vysvetlenim, jak to obtezuje, ze potrebuji byt v praci ok atd atd…ale napsali mi vysmivacny a arogantni vzkaz…tak jsem se nastvala a proste jim dvakrat strcila paratko do zamku a zalepila vterinakem, ze jim po navratu neslo odemknout. Ja vim, neni to koscher, ale svete div se, stekot cokla prestal, pan si ho bral rano s sebou. Holt kdyz to neslo po dobrem, muselo to jit po zlem, s nekteryma arogantnima a neohleduplnyma lidma to ani jinak nejde.
@Renaku
Tady v panelaku taky bydlel nekdo se psem, ocividne nebyl cely den doma a pes od rana do vecera vyl, my to nahoru slyseli tlumene, ale nekomu z blizsich bytu to nedalo a napsal na nastenku vzkaz, ze pokud nebude pes zklidnen, bude se to resit jinak(myslim, ze tam byla psana krajska hygienicka sprava nebo veterinarni). Prvne vzkaz zmizel a podruhe se tam objevila odpoved od majitele, at se mu pisatel ozve a u toho telefon. Svete div se, den na to byl klid.
@Foxisssss My jsme majitele psa, který nám nad hlavou štěká a škrábe prosili. Vyšli nám vstříc v tom, že už ho nenechávají samotného přes noc, ale jinak přes den to neřeší. No a z druhé strany hlubokým hlasem štěkající pes. Majitelka neřeší nic. Řekla mi, že pes má rok a zvyká si, tak bude teď štěkat… no na hlavu to je…Dnes dopoledne jeli stereo, takže na obou stranách bytu obtěžující pes a nedá se to řešit, protože byty jsou v osobním vlastnictví…