Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nenadelas nic. Trpim stejne.
nad nama vyje, steka a skrabe pes cele dny. Kdyz prijde rodinka domu, dupou a vresti tam decka jak pominute a litaji s tim psem po celem byte. Vedle bydli samotny stary chlap, co vecne triska hrncema dlouho do noci
. Pod nami mlati dverma a rbou jako opice! Vsichni obcas malou vzbudi, nenadelam nic. Proste peklo. A uz ted se zas desim prazdnin v lete, kdy mi pod okny budou cele dny rvat decka az do 11 v noci, pak nastoupi opila mladez
a moje matka se me pta, proc jezdim cele dny venku s kocarem jak bezdomovec?
![]()
@BAZÁREK ANGIE no nevím, podle popisu to nebude hošík s jemnou dušičkou… já bych ho taky poprosila, pokud by mě poslal do sedinky, asi bych přitvrdila…
@Renaku píše:
Nenadelas nic. Trpim stejne.nad nama vyje, steka a skrabe pes cele dny. Kdyz prijde rodinka domu, dupou a vresti tam decka jak pominute a litaji s tim psem po celem byte. Vedle bydli samotny stary chlap, co vecne triska hrncema dlouho do noci
. Pod nami mlati dverma a rbou jako opice! Vsichni obcas malou vzbudi, nenadelam nic. Proste peklo. A uz ted se zas desim prazdnin v lete, kdy mi pod okny budou cele dny rvat decka az do 11 v noci, pak nastoupi opila mladez
![]()
a moje matka se me pta, proc jezdim cele dny venku s kocarem jak bezdomovec?
![]()
Tak aspoň vis, ze v tom nejsi sama, i když útěcha je to chaba… Prázdnin se taky desim. Řecka pod okny mi celkem nevadí, proste zavru okno, ale te kluk nad námi bývá komplet cele dva mesice zavřeny doma, takže skáče od rana domoci, i když je venku krásné počasí. Nechapu. Jsem fakt už zoufalá a nechci, aby z toho mala mela třeba psychicky problem
. A to se už ted hrozim večera, kdo z ozralu zas bude do noci chlastat…
@Krrysa píše:
@BohunkaP myslím, že nemáš úplně pravdu, vezmu to podle sebe.. když jsem byla malá a třeba mě cizí člověk za něco napomenul, třeba i kdybych dělala bordel v baráku, vím, že bych se snažila to omezit.. protože pokud není autorita rodič, může alepoň naěco chvilkově působit cizí člověk… nevím, ejstli to píšu dobře, ale prostě bych se styděla za to, že mi vynadal soused a snažila bych se ho pak ani nepotkat
To ano - ale tady je potřeba rozlišovat situaci.
Bude-li moje dítě na chodbě kopat do zábradlí, soused otevře dveře a napomene ho, je to úplně v pořádku… Okamžitá akce, okamžitá reakce.
Ovšem potká-li ho na chodbě a seřve ho, že doma pořád dupe a jestli s tím nepřestane, zavolá na něj a na rodiče policii, to už je o něčem jiném, to je naprosto nepřiměřená reakce.
A nic to nevyřeší - protože když k tomu doma není vedeno, stejně bude dupat dál, až se zabere do hry nebo do něčeho… takové usměrňování je potřeba ihned a hlavně neustále, dlouhodobě.
@Ivanhoe007 píše:
Jsem fakt už zoufalá a nechci, aby z toho mala mela třeba psychicky problem. A to se už ted hrozim večera, kdo z ozralu zas bude do noci chlastat…
Proč by Tvoje dítě mělo mít psychický problém z toho, že nad Vámi někdo dupe?
![]()
Tvoje dítě to zná odmalička a bude to brát jako naprostou samozřejmost. To jen my rodiče to šíleně řešíme, protože v první řadě to vadí NÁM. A na co nadávají rodiče, na to bude nadávat i dítě… jinak řečeno, „psychický problém“ v tomto můžeš své dceři způsobit jedině Ty sama.
@BohunkaP píše:
Proč by Tvoje dítě mělo mít psychický problém z toho, že nad Vámi někdo dupe?![]()
![]()
Tvoje dítě to zná odmalička a bude to brát jako naprostou samozřejmost. To jen my rodiče to šíleně řešíme, protože v první řadě to vadí NÁM. A na co nadávají rodiče, na to bude nadávat i dítě… jinak řečeno, „psychický problém“ v tomto můžeš své dceři způsobit jedině Ty sama.
No já spis myslela z toho, ze když ji to vzbudí, začne mi tvrdit, ze bude bouřka… Bouřky se hrozně boji. Ale mas pravdu, vadí to především mně, ale ve vazbě na malou. Je to bezmoc, ze v byte je doma a nemůže se tu po obědě ani v klidu vyspat…
@Ivanhoe007, přesně o tom to je - hele, já to naprosto chápu, u starší dcery jsem to taky děsně řešila a jí to ve skutečnosti vůbec nevadilo… Vadilo to mně - byla jsem unavená, chtěla jsem, aby spala a štvala mě hrozba toho, že ji cokoli vzbudí.
Žádný psychický problém z toho mít nebude, to se neboj - tak ji to vzbudí, no… utěšíš, ukážeš, že bouřka nebude a hotovo, jedeme dál. Nahoře někdo dupe a tak to prostě je, tečka. Jakmile to začneš řešit a necháš se sama užírat tím, že tu Tvoji chudinku to zase vylekalo, zas je tam nahoře takový bordel, to je děs, ani odpočívat nemůže a blablabla… všechno tohle ona z Tebe vycítí a už se zase posunete někam jinam.
Zrovna teď sedím u PC a baštím. Za zády se mi přes zeď hádají dvě „socky“(neplatí nájem, takže budou brzo odejiti, když jdu okolo jejich bytu, táhne odtud chlast a cigára, už jsme 2× volali policajty s tím, že chlapa i odvedli na záchytku). Jsme v nájemním domě (rok výstavby cca 1930). To co se tu děje, to je prostě peklo. O sousedech nad námi nevím, z druhého boku mají snad tři děti, takže hluk chápu. To, že jsme na vchodovými dveřmi a máme ložnici vedle schodiště je ještě lážoplážo oproti tomu, co dokáží za hluk vytvořit ti nechutní ožralové. Občas se mi tu zatřese podlaha. Máte někdo zkušenost s voláním policie přes den, zvláště, když bývají problémy s tím, že tam chlap ženskou mlátí? Ale ženský mi líto není, chci mít jen klid.
@BohunkaP to zamená, když bude dupat, zazvonit na něj a požádat ho důrazjně, aby nedupal, že dítě spí?
@Krrysa, třeba… ![]()
Když bude doma sám, třeba to na chvíli pomůže (než se zase do něčeho zabere).
Když doma sám nebude a otevřou rodiče, jsi tam, kde jsi byla, protože v jejich přítomnosti budeš jejich dítě těžko napomínat.
@BohunkaP já bych napomínalal klidně v přítomnosti rodičů… to mi připomíná zážitek minulý týden z tesca…byla jsem nakupovat se všema 4ma ratolestma, vajco na košíku, ostatní po svých.. třetirozený ( 2r) tahal košík zepředu.. říkám mu, aby stál, a jdu vybrat cosi k regálu.. on za chvilku ještě popotáhl košík asi o 10 cm a ženská vedle mě, která vypadala, že nevnímá, vyskočila, popadla malýho za rameno, zacloumala s ním a zařvala : co ti maminka říkal, no??? jako nepochopila jsem to ještě dneska… ![]()
@Krrysa, no vidíš… a bylo Ti to příjemné?
Nicméně k tomu dupání - myslela jsem to tak, že samozřejmě můžeš napomenout dítě v přítomnosti rodičů. Ale když Ti otevře dveře tatínek, Ty se zeptáš, jestli můžeš mluvit s klukem a po jeho příchodu ho napomeneš, aby nedupal… snadno se Ti může stát, že Ti tatínek vynadá (je-li to ignorant, jak jsme se výše shodly). Čili nejen že jsi tam, kde jsi byla (dupání se nevyřeší)… ale ještě se to může vyhrotit, protože z toho vznikne dusno, které se následně potáhne dál a dál…
@BohunkaP jenže tady je jaksi rozdíl, že moje dítě neobtěžovalo nikoho, nic neudělalo, jnpaní byla si divná…
a pokud by mi otevřel tatínek, poprosila bych, ne mluvit s klukem, ale o to, jestli by mohl ještě půl hodiny neskákat z gauče, že mi spí dítě…
ale to je jedno, prostě pokud to dítko bude takovýhle holomek s rodičema ignorantama, rozhodně si nemyslím že by jeho křehkou dětskou dušičku nalomilo vyhubování od sousedky… to je prostě můj názor… ve škole taky kvůli každý poznámce nevolají do školy rodiče…
Jojo jezdíme tak jednou až dvakrát týdně k babičce do paneláku, všude plovoučky a jak se tam zdivočí naši dva kluci a bráchovi tři tak je to peklo. Dnes už barák plnej důchodců kam děti chodí jen když přijedou vnoučata:-) Naštěstí soused při rekonstrukci na to myslel a zvukově si odizoloval strop.
Já když jsemjezdil k babičce tak nás tam bývalo 11 dětí, ale ta má svůj statek a né 70m2 v betonové kleci.
Příspěvek upraven 05.04.15 v 08:17
@PinkPanther
Moje babicka mela podobny problem. Parkrat jim vyhodila pojistky a byl klid. ![]()