Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lovesmile píše:
Chudáci vaši sousedi.
proč..nejsem jediná kdo má děti..Dceru koriguju a je schopná pochopit, že na chodbě se neřve, že jsou miminka co spinkaj, lidi po práci..
Taky slyší sousedy nad náma, kteří jsou cca 60,ale neustále na sebe řvou a šoupou nábytkem třeba ve tři ráno..
Taky jsem schopná tolerovat, že si někdo ze sousedů udělá malou oslavu ![]()
Taky štěkající psi, to je teda něco..ale tak sama mám psa, sice jeticho, ale zase je tu největší a lidi se jí bojí.
Ale asi máme štěstí, že se tu tolerujeme.
Jo, toto tema je pro me jako vysity, bohužel pod námi bydlí mladej typek, kteréj si několikrát v týdnu do bytu zve lidi, se kterými cca od osmi večer dlouho přes půlnoc řvou jako paviani, skacou z gaucu (v pětadvaceti!), nahlas pousteji hudbu..
chápu, ze si občas pozve kamarády, ale jejich chování je hodne přes caru, zvlášť kdyz vědí, ze nám všem okolo to vadí (snad všichni, kdo okolo nej bydlíme, jsme si mu postezovali) a ze prakticky vsichni okolo nej máme malé deti, které potřebuji spát. Kdyz za nim jdeme, zda by se nemohl ztisit, ztisi se tak na čtvrt hodiny a rozjede se to nanovo, stejný výsledek je i po návštěvě policie. Nenadelame nic ![]()
Ale dříve, ještě pred dítětem, jsem si prošla více byty v různých podnajmech, a témeř vždy to bylo úplně v pohode. Je to holt o štěstí na sousedy ![]()
@ntkv píše:
proč..nejsem jediná kdo má děti..Dceru koriguju a je schopná pochopit, že na chodbě se neřve, že jsou miminka co spinkaj, lidi po práci..
Taky slyší sousedy nad náma, kteří jsou cca 60,ale neustále na sebe řvou a šoupou nábytkem třeba ve tři ráno..Taky jsem schopná tolerovat, že si někdo ze sousedů udělá malou oslavu
Ale asi máme štěstí, že se tu tolerujeme.
Taky štěkající psi, to je teda něco..ale tak sama mám psa, sice jeticho, ale zase je tu největší a lidi se jí bojí.
Ok, ale tvůj první příspěvek teda vyzněl úplně jinak.
Ty jsi psala, že nebudeš dceru omezovat ve hře neustálým napomínáním, jen proto, že bydlíte v paneláku a to si myslím, že snad ani jinak nejde.
Ti sousedi přece taky nemůžou za to, že tam bydlí a jisté meze by měli dodržovat všichni. Žijete pohromadě s jinýma rodinama, tak byste se podle toho měli chovat a neotravovat si navzájem život. Pokud se ti „omezování“ sebe nebo dcery nelíbí, tak se přestěhuj do baráku, nikdo vás tam přece nedrží.
@Robin154 píše:
No tak devítiletej je už dost starej na to, aby pochopil, že v paneláku není sám a nedupal. Chápala to i má tříletá dcera. Nesnáším ty výmluvy typu, že „jsou to přece DĚTI“ Potkat toho devítiletýho na chodbě, tak bych ho pěkně zdupala, on to pochopí. Klidně ho i postrašit policií, rozmazlence.
Spíš bych si promluvila s rodiči chlapce. Nebo tobě by se líbilo kdyby ti dítě někdo strašil policií?
A to, že někdo skáče z gauče je známka rozmazlenosti? ![]()
Jinak pod nás se nastěhovala rodinka s 6 dětmi a to je teprve zážitek. Popisované skákání z gauče tu poslouchám dnes a denně, lítání, mlácení dveřma, rány jakoby padaly skříně
. Už jsem si říkala, že lípnu na chodbu ceduli, že tu není žádné dostihové závodiště a pokud neumí zavírat dveře, aby si pořídili korálky, ale zatím se držím
.
Každé dítě běhá, to je jasné, ale bohužel násobeno 6 exempláři je to často neúnosné. ![]()
@lovesmile
zajímavý, že nad tebou topochopili tak jak jsem to psala
psala jsem, žemě štve, že mi to vadí buzerovat dítě když si hraje..
ona je hyperaktivní a mám jí nechávat pokud se něčim zabaví nebo si hraje..jenže to nejde ![]()
kdybych měla možnost se odstěhovat do baráku, udělám to.
ale jako se 6 dětma v paneláku ![]()
@Robin154 píše:
No tak devítiletej je už dost starej na to, aby pochopil, že v paneláku není sám a nedupal. Chápala to i má tříletá dcera. Nesnáším ty výmluvy typu, že „jsou to přece DĚTI“ Potkat toho devítiletýho na chodbě, tak bych ho pěkně zdupala, on to pochopí. Klidně ho i postrašit policií, rozmazlence.
No, tak to bys v mém případě udělala jednou - jak jsem v našem paneláku schopna vycházet s kýmkoli, tak pokud bys něco podobného zkusila na moje (aktuálně osmileté) dítě, udělala bych Ti ze života takové peklo, o jakém se Ti do té doby nesnilo, to mi věř.
Problémy s menšími (ostatně i většími) dětmi se řeší s jejich rodiči - ne tím, že na ně budu „dupat na chodbě“ a vyhrožovat jim policií.
K diskusi - v našem paneláku jsme jedni z mála, kteří mají malé děti, takže se obávám, že peklo připravujeme sousedům spíše my. Ale naštěstí to berou s nadhledem - mají povětšinou vnoučata, takže to znají. Každopádně děláme všechno pro to, abychom to omezili na minimum (koberce, zákaz skákání z gauče, zákaz bouchání dveřmi, hluku na chodbě, apod.). Chce to ohleduplnost na obou stranách.
@BohunkaP na druhou stranu, pokud jsou rodiče ignoranti, asi nic jinýho nezbyde…
@Krrysa, pokud jsou rodiče ignoranti, tak to stejně vůbec ničemu nepomůže - naopak, celá věc se může pořádně vyhrotit.
Pro osobu, která dítě „zdupe na chodbě“, to bude jenom o úlevě a momentálním zchlazení žáhy, o ničem jiném… A chladit si žáhu na devítiletém dítěti, to je ubohost.
No jak vidím vývoj diskuze, tak se asi budu muset odstěhovat… Jak jsem psala na začátku, manžel se opatrné zeptal souseda nad námi (otce devítiletého chlapce), zda by bylo možné, aby malý omezil hluk hodinu po obědě, když naše mala spi.Nic jiného nezadal. Bylo mu odpovzeno, ze chlapec je živější a rámus omezit nelze… Tak nevím, zas tolik jsme snad nechtěli…
@Ivanhoe007 píše:
No jak vidím vývoj diskuze, tak se asi budu muset odstěhovat… Jak jsem psala na začátku, manžel se opatrné zeptal souseda nad námi (otce devítiletého chlapce), zda by bylo možné, aby malý omezil hluk hodinu po obědě, když naše mala spi.Nic jiného nezadal. Bylo mu odpovzeno, ze chlapec je živější a rámus omezit nelze… Tak nevím, zas tolik jsme snad nechtěli…
No, nechtěli, samozřejmě že ne.
Jenomže bohužel to jsou věci, se kterými nemáš možnost něco udělat - když rodiče nechtějí, tak nechtějí. Devítileté dítě nebude samo koukat na hodinky a neřekne si „teď je jedna hodina a do dvou musím být tiše, protože dole spí mimino“… tady musejí zasáhnout rodiče a usměrnit ho… když to neudělají, nic nenaděláš. Ve dne neexistuje možnost, jak zakázat cizímu dítěti dupání kvůli tomu, že Tobě budí dítě.
Lidi nezměníš - a buď situaci přijmeš, jaká je… nebo se skutečně musíš odstěhovat, nejsi-li toho schopna.
@BohunkaP myslím, že nemáš úplně pravdu, vezmu to podle sebe.. když jsem byla malá a třeba mě cizí člověk za něco napomenul, třeba i kdybych dělala bordel v baráku, vím, že bych se snažila to omezit.. protože pokud není autorita rodič, může alepoň naěco chvilkově působit cizí člověk… nevím, ejstli to píšu dobře, ale prostě bych se styděla za to, že mi vynadal soused a snažila bych se ho pak ani nepotkat ![]()
@Krrysa píše:
@BohunkaP myslím, že nemáš úplně pravdu, vezmu to podle sebe.. když jsem byla malá a třeba mě cizí člověk za něco napomenul, třeba i kdybych dělala bordel v baráku, vím, že bych se snažila to omezit.. protože pokud není autorita rodič, může alepoň naěco chvilkově působit cizí člověk… nevím, ejstli to píšu dobře, ale prostě bych se styděla za to, že mi vynadal soused a snažila bych se ho pak ani nepotkat
Jenže podle mého to na určitou a myslím dost velkou část dnešních dětí nemůžeš aplikovat, všude jen slyší a čtou jaká mají práva, jak jsou nedotknutelní atd. Na nás když houkl dospělý, jedno kde, tak jsme většinou jeho slova brali vážně. Dnes není vyjímkou, že i děti, které ještě ani nechodí do školy ti odpoví tak, že ti rozum zůstává stát.
@BAZÁREK ANGIE to máš asi pravdu, a le tím spíš bych se prostě říct to tomu klukovi rovnou nebála…
@Krrysa píše:Říct ano, spíš ho poprosit, ale určitě na něj neřvat a strašit ho policií. Jenže co si budeme povídat, takové dítě v zápalu hry prostě na vše stejně zapomene
@BAZÁREK ANGIE to máš asi pravdu, a le tím spíš bych se prostě říct to tomu klukovi rovnou nebála…
Nenadelas nic. Trpim stejne.
nad nama vyje, steka a skrabe pes cele dny. Kdyz prijde rodinka domu, dupou a vresti tam decka jak pominute a litaji s tim psem po celem byte. Vedle bydli samotny stary chlap, co vecne triska hrncema dlouho do noci
. Pod nami mlati dverma a rbou jako opice! Vsichni obcas malou vzbudi, nenadelam nic. Proste peklo. A uz ted se zas desim prazdnin v lete, kdy mi pod okny budou cele dny rvat decka az do 11 v noci, pak nastoupi opila mladez
a moje matka se me pta, proc jezdim cele dny venku s kocarem jak bezdomovec?
![]()