otáčení

475
26.8.05 15:01

otáčení

Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat, jak procvičovat se skoro 4m mimčem otáčení. Asi před měsícem se párkrát otočil z bříška na záda, ale asi ho to nebavilo :( a od té doby nic. Je to normální, nebo je Honzík línější.
Díky za rady, Kuřátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
26.8.05 15:15

Ahooj…já mám skoro 3.měs klučinu také je šikulka,ale sem ráda dokud leží a neobrací se.Já bych asi pomáhala tak,že bych ho dala na bok a on na to přijde i když abs to pak nedělala stále.Pa Nikkol a Filípek

• Citovat
  • Upravit
420
26.8.05 15:16

Kuřátko, asi tě nepotěším, my už končíme šestý měsíc a otočili jsme se jen jednou, někdy na začátku pátého, když jsme se chtěli podívat na obrázek :lol: … ale jinak taky leží jako pecka nebo řve, ať ji někdo proboha otočí, i když s tím obrázkem to tenkrát zvládla levou zadní (vypadalo). Tak se přidávám k prosbě, poraďte, jak přimět lenochy k otáčení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
26.8.05 15:20

Já mám synáčka - předevčírem mu bylo pět měsíců. Teprve dnes se mi sám přetočil na bříško. Vůbec ho do ničeho nenutím, myslím, že ty děcka na to přijdou samy, jak se to dělá. Prostě až to udělá,tak to udělá, do ničeho nenutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
26.8.05 15:22

dá se mu pomoci otáčením za kyčličky a on přijde na co to je. Z bíška na záda dětem pomáhá gravitace, vývojovým ukazatelem je otočení ze zad na břicho. POkud to není vyloženě nutné, asi bych to nechala přirozenému vývoji. Spíše je přínosnější v tomhle věku často pokládat na bříško, kvůli zpevnění šíjových a zádových svalů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
26.8.05 15:52

Ahoj, myslim ze je to naprosto normalni. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.8.05 16:00

Ahoj Kuřátko,

naše malá se začala otáčet na bříško asi 10 dní před 4 měsícem, teď vůbec nevydrží na zádech (hrazdička je tudíž málem na nic …) , chce být jen na bříšku, otáčí se i v kočárku a vzteká se, že to tam nejde! Podle neurologa je zrychlená, protože je hrozně dráždivá, takže myslím, že vůbec nemáte zmeškáno.

Pa Timča

• Citovat
  • Upravit
483
26.8.05 19:54

Ahoj Kuratko,
muj syn se zacal pretacet asi az v 6 mesicich a byl i podle doktorky jeste zcela OK.
Co se tyce trenovani, tak ja cetla v jedne knizce (Koch), ze se ma pretaceni trenovat tak, ze se diteti zkrizi nozicky a tou horni se jakoby vic tahne do strany,az se detatko pretoci a pak ze uz to bude delat skoro samo.
No, parkrat sme to udelali,ale kdyz se pak Olik zacal pretacet sam, delal to tak, ze dal obe nohy nahoru, natazene, hodil je do strany a pak se prekulil. V podstate to tak dela porad. Takze krizeni uz bych asi nedelala :)

Ale je na to opravdu jeste cas, takze klidek 8)
Pa
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
26.8.05 20:52

My jsme naprosto stejně staří, a máme to naprosti stejně :D Před měsícem jsem si říkala že je asi urychlený, ale přetáčení zkoušel jen týden a pak to zapoměl. Prostě nebyla myšlenka. A včera zase ležel pod hrazdičkou a všiml si, že mu za hlavou leží slon. Nejdřív to zkoušel jen hlavou, běhal mě mráz po zádech jak ji vyvrátil, a když přišel na to, že takhle teda ne, švihnul nožkama a už byl na boku 8) Takže jsem zvědavá jestli to je zase jen na chvíli nebo už napořád… Každopádně si myslím, že je ještě čas a nechávám tomu volný průběh.
Mějte se,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
26.8.05 21:00

Všem moc díky za odpovědi. Asi jsem se nechala nahlodat zvědavejma sousedkama :roll: : Co zoubky a už se přetáčí apod. Takže to už neřešíme a necháme tomu volný průběh :lol: Díky, Kuřátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
26.8.05 21:33

Ahoj Kuratko,
rozhodně neházej flintu do obilí. Náš kamarád se v 6m nechtěl přetáčet, zatímco ostatní děti už to dávno uměly. Maminka z toho byla moc smutná a záviděla nám. Pak nás ale dohnal a předehnal, protože chodil skoro o měsíc dřív než naše malá. Takže je úplně jedno kdy se která fáze začne. Pokud se to dětské doktorce už nezdá divné, netrápila bych se.

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
26.8.05 22:30

Otáčení

Ahoj Kuřátko,

moje Anička je o několik dnů starší než tvoje mrně, a zatím se nepřetáčí - jenom na oba boky. Ale znáš knížku Evy Kiedroňové „Něžná náruč rodičů?“ Tam se píše. že pro dítě do 6. měsíce věku je přirozená poloha na zádech - teprve v 5. měsíci se má přetáčet na bok, v 6. na bříško a o měsíc později zpět na záda. Naši sousedi mají agenturu na plavání kojenců, taky jsem to s nimi konzultovala a bylo mi řečeno, že se má všemu nechat VOLNÝ PRůBĚH - prostě až se dítě samo otočí, tak se otočí, bude na to tělesně připravené. Rozhodně se k tomu v tomto věku nemá nějak nutit nebo zvlášť cvičit (pokud to samozřejmě nenařídí z nějakých důvodů lékař). To, že se děťátko začne přetáčet později, má tu výhodu, že to dělá správnou technikou - ono není přetáčení jako přetáčení. Zvlášť bych tě chtěla varovat před přetáčením z bříška na záda - to má totiž opravdu následovat až po otočení ze zad na bříško. Už tady padlo, že to není regulérní otočení - děťátko z bříška na záda stáhne jednak váha hlavičky, jednak nedostatečně vyvinuté šíjové a zádové svaly. Dokonce to může být signál pro neurologa, že něco není v pořádku. Takže proto je tak důležité, aby si častým pokládáním na bříško posílilo právě tyhle svaly - a pak se bude přetáčet jedna radost. Takže klid, hlavně nic neuspěchejme.

Šikovné děti nám všem přeje

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
26.8.05 23:46

Ahojky,
já jsem taky čelila kritice sousedů a příbuzných o tom, že se má už miminko přetáčet a podobně (někteří experti už ve 4m sedí a v 7m chodí - tvrdí uštěpačné sousedky...........a kašlu na ně :lol: )
Naše Barča se sama neotočila dřív, jak po 6.m, posouvat se začala taky jako poslední ze stejně starých dětí a lézt? To ji napadlo před 14 dny.
Teď je jí 11m, stojí, pouští se a zkouší sama sem tam krůček - a předběhla dokonce i děti před sebou. Je naprosto zdravá a v pohodě.
Je pravda, že je to nepříjemné pro maminku, když ostatní rýpou, ale opravdu je lepší, když dětem dáme čas a i přes řeči babiček a známých je necháme, až se samy rozhodnou..................všechny běhat začnou, mluvit taky (to máme zase na denním pořádku teď my :roll: ) a ještě budeme vzpomínat na doby, kdy sotva plácaly nožičkama :D

Tak pevné nervy a spokojené děti přeje Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
27.8.05 17:25

Ahojky,
my se tedy přetáčíme už asi měsíc, ale musím říct že bylo lepší když to neuměla, takhle je každé přebalování o nervy, kdy se mi vytrvale přetáčí na bříško a já ji vytrvale točím na záda :-)) takž já bych nic neurychlovala, my to máme urychlené jaksi samo od sebe, teď už mě mrška děsí tím že začíná lézt a jestli bude jako její tatínek, který stál v 6měsících tak potěš koště :-)))
pá Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
27.8.05 20:41

Mile Kuratko, netusim, co chces trenovat a proc. Podle normalniho psychomotorickeho vyvoje se zdrave dite otoci v 6. mesici na bricho a v 7. mesici z bricha na zada. Dela to z nejakeho duvodu. Jasne, nekdo to umi i driv. Neboj, treba i Tvuj syn to bude umet drive. Casto, kdyz nekdo tvrdi, ze se jeho mimco uz otaci, je to spis spadnuti, protoze nema spravnou oporu. Netvrdim, ze to nekdo nemuze umet driv, ale nechapu, proc myslis, ze je tve ditko pozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí