Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
hlásim sa s ďalším šátkovým problémom.
Môj syn najprv šátek nemal príliš v láske, potom ho vzal na milosť, nosila som ho naležato - v „kolíbke“, občas tak dokonca vonku aj zaspal. Teraz keď je väčší (takmer 5m), experimentujeme so zvislou polohou - „kapsou“ - a zatiaľ to vyzerá nádejne, akurát Lukáš celý čas vykrúca hlavu doprava-doľava, všetko si obzerá a na spánok vôbec nepomýšľa. Pri krátkych prechádzkach to nevadí, ale neviem, či si môžem trúfnuť vyraziť napr. na pol dňa do mesta - lebo keď sme doma, režim máme taký, že kojíme každé 2-3 hodiny a vždy medzi kojeniami Lukáš polhodinu-hodinu spí. Ako sú na tom vaše deti? Dokážu v šátku vo zvislej polohe zaspať? Ak nie, nie sú potom z toho dlhého bdenia v zlom rozmare? Ak áno, je to „plnohodnotný“ spánok, alebo len také podriemkávanie?
Ďakujem za odpovede,
Jana
Ahojky:O)
Naše Sára ve svislé poloze usne, ale musím jí přetáhnout ten pruh látky přes hlavičku, jinak pořád pokukuje kolem. Několikrát už zabrala i bez toho, jen jsem jí držela hlavičku přitisklou k mému tělu. Myslím, že je to zvyk. Když v tom usne, tak spí jak dřevo i několik hodin (normálně spí 3× denně cca 30 minut:O)
Pa, Jaa a Sára
ahoj
musím se smát - Michal v úvazu kapsa s křížem se vždycky vykroutí doleva a nechce vidět do dálav, ale čučí na zem. I když to mám uvázáno pevně, tak ho musím přidržovat, jelikož se z toho povysnue a čučí na cesty české a moravské
))) většinou tak i usne - to mu to pak přetáhnu přes hlavu a spí se .....
Jo a když ho nenechám se v tom šátku vyvrátit a čučet na cestu tak řve… tak ho nechávám.o)
Ahoj. Honzík taky vykukuje a sleduje. Má oči jako tenisáky. Pak se ale unaví a spí jako DŘEVO. Byli jsme s ním takhle i na houbách a vydržel spát dvě hodiny. Předtím ještě asi 45minut koukal po lese:-) Normálně spí tak hodinku a rozhodně nevydrží bez kojení dýl než dvě hodiny. Jen v tom šátku se nám to daří:-)
Hezké pospáníčko, Kuřátko
Ahojda,
tak mojemu prďolovi se v kapse taky moc líbí. Vykukuje ven…vyvrací se, aby všechno viděl. Za chvíli je ale tak unavený, že usne a vydrží tam klidně hodinu i dýl
Jestli je to ale plnohodnotný spánek je mi také otázkou. Myslím si ale, že jo, protože spí dost tvrdě.....i když si s ním potom sednu, tak chrupká ještě třeba 15minut.
Stejně jako Jaa, ale i já přes Mikiho přetáhnu ten jeden cíp šátku nebo mu přidržuju hlavičku na prsou…tímto způsobem usne pokaždé do 5ti minut
*
Přiznávám ale, že šátek je u nás spíš něco jako pomoc v nouzi. Miki má totiž rád kočárek a mě to vyhovuje, že se s ním nemusím pořád tahat. Když jdu ale jenom někde na skok, tak využuju šátek. Mám ho i v kočárku a když má Mikin nějaký svůj DEN…protože co si budeme povídat…i muži mají své dny
, tak ho do něho strčím a je klid
*
Hezké chrupkání
přeje
Piki+Miki
Mně Jitulka v šátku spala vždy nejlíp. Škoda, že teď (v 13ti měsících) už to nejde praktikovat častěji. V soušasnosti si od ní ráda na chvíli odpočinu, takže v šátku už tolik nespí.
A k tomu vykukování, když začne dítě zaklánět hlavu a v kapse se příliš kroutí, tak je čas začít vázát na záda. Návod jsem dala do své soukromé galerky (Anka). I na zádech se miminko vyspí, Jitka tedy rozhodně.
Pa
Anka
Ahoj Anko, môžeš mi prosím poslať odkaz na tú stránku - nejako sa mi to nedarí nájsť. Ďakujem, Jana.