Večerní hysterický pláč 4měsíčního miminka

19
25.8.05 21:51

Večerní hysterický pláč 4-měsíčního miminka

Ahojte všichni, potřebovala bych poradit. Naše 4-měsíční Barborka skoro každý večer asi hodinu až dvě usedavě až hystericky brečí - až z toho chraptí:( Zkoušíme ji všemožně utišovat, chovat, kojit, uložit ke spánku, nepomáhá nic-jen houpání v tašce od kočárku (a to jen částečně). Když pobrekává přes den, většinou poznám důvod, ale těm večerním záchvatům vůbec nerozumím. Občas si říkám, že jí bolí bříško (docela trpěla na prdíky), ale že by to bylo každý večer? Možná je taky za celý den tak unavená, že nemůže zabrat. Prostě nevím. Máte s tím někdo zkušenosti? Malinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
198
25.8.05 22:01

Ahoj Malinko musím tě uklidnit,že mi to také měli ,ale u nás to bylo okolo druhého měsíce ,celý den v pohodě,ale přiblížila se pátá hodina a tak půl hodinky určitě plakala,kozu nechtěla nosit nechtěla trochu jí vždy pomohlo houpání v kočárku pak usla a bylo po všem.Můžu říct,že to trvalo tak týden pak se to upravilo,ale každý den jsem trnula kdy to zase začne.Řekla bych ,že to určitě bylo tím,že spracovávala informace za celý den a nějak se s tím nemohla poprat tak proto,protože na prdíky mi jsme netrpěli a naše Eli byla pohodové miminko,tak vydrž třeba se to brzy upraví.Moc vám přeju at to rychle přejde
Eli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.8.05 22:11

Ahoj, my to meli taky. Vycetla sem ze tim si mimi uvolnuje nervovou soustavu po celodennim „sbirani novych informaci“. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
26.8.05 08:22

Ahoj,

my jsme to taky měli, ale u nás to přešlo až po měsících. Koupili jsme kvůli tomu houpací postýlku - ta celkem pomohla. Náš Ondrášek usínal se řvem i přes den. Ten denní řev se tím zcela eliminoval a noční/večerní trochu zmírnil. Teď už usíná vetšinou úplně bez řvu, ovšem bez houpání by neusnul (teda jedině za velkého brekotu)

Fakt tu houpací postýlku vřele doporučuju. POčkejte třeba týden, pokud to nepřejde, pak bych radila ji koupit. To houpání se dá i zaaretovat, takže pokud bbyste chtěli mít zase pevnou nehoupací postýlku, dá se to udělat.

Snad jsem trochu poradila

Pa, mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
26.8.05 09:10

ahojky

vítám do klubu - teda už vlastně ne.))) M řval vždycky - první 3 měsíce kvůli prdíkům. Pak přešla a byla to měsíc balada - večer jsem položila do postýlky povídal si smál se usnul…
Přesně ve 4 měsících jak když utne - večer řev řev řev. Nehrozilo abysme ho položili a šli se třeba osprchovat, vždycky ho musel někdo chovat, nebo ožužlával prso…

O vibrační postýlce jsem uvažovala, ale zavrhla jsem to jelikož jsem se bála že si na to zvykne. Uspávala jsem stylem - chodím po pokoji se šátkem, v něm je M. a za pochodování kojím - moje záda mi zrovna neděkovala.

Pláč trval když dobře tak hodinu když blbě tak 2,5 - evidentně byl utahanej a nemohl zaboha usnout . Tak strašně tě chápu… já se děsila každýho večera těch dvou hodiny neustálého utišování a kojení a odkládání do postýlky a opětovného řvaní… manža nemhol pomoct - když M. vzal tak se neuklidnil a řval ještě víc, takže všechno bylo na mě… když kolem 22 - 22:30 usnul byla jsem na dně - úplně vyfluslá. No co ti mám říkat zkusila jsem všechno - dávat spíš spát, dávat později spát, vykoupat dýl před spaním, nekoupat vůbec, míň podnětů za den (tj vycházka jen když spí, a nechodit s ním do větší společnosti) Nezabralo vůbec nic.

Tak jsem si na to zvykla. Trvalo to 2 měsíce… a už mi to fakt nepřišlo, prostě jsem to brala jak to je - že prostě každej večer nastupuju na náročnou dvouhodinovou šichtu… no a pak (tedy asi před 10 dny) mi většnou usne u koja, odložím a spí se.. někdy ne, ale už je to záležitost jen tak 30 minut a obejde se bez nějakýho hysterickýho řevu, když jsem u něj…

Takže vydrž… Já si zjišťovala u kámošek jak to mají a menšina taky uspává s řevem.....

Jo ted máme zase jinou chuťovku - většinou se M. v noci nebudil nebo max. jednou. Teď jsem ráda když se vzbudí 2× (někdy je to totiž i 4×…)

Tak vydrž - doufám že jsem tě povzbudila, že nejen u vás jsou řvoucí večery :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
26.8.05 13:25

Ahoj, říká se, že převážně ditě trpící na prdíky je má nejčastěji večer. Ale nemusí to být právě každý večer. Naše malá je měla stále, moc toho přes den nenaspala, večer plakala, spala ale za to celou noc. :wink:
Nářek ji přešel postupně během měsíce a pak byl zase klid. Zkuste vydržet, vím, že to je náročný, ale s tím chováním bych to nepřeháněla. Je to jen krátké období, tak aby si na tok prcek nezvyk a pak by se to pro vás stalo rutinou 8O Záleží na vás..
My jsme ji pak už nechali vyplakat, občas ji šli pohladit, nic víc :wink: A pak byl už klid. :D
Málo pláče a hodně pevných nervíků přeje :lol:
Iri + Mery 1rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
26.8.05 13:40

Tedá, koukám, že v tom nejsme sami. Každopádně mi MAKA mluví úplně z duše.Taky si připadám, jako že jdu na šichtu :lol:
Nenávídím to, co teď napíšu, ale bohužel, je to tak MUSÍ SE TO VYDRŽET.
Nám připadá, že se ten den moc neděje, je klídek, žádný extra rozruch a stejně řve, jako na lese. Nám se k tomu teď přidal pláč i přes den a v noci se budíme po 1-1,5h a v 5h už jsme vyspané :cry: :cry: :cry:.

Takže pevné nervy, nejsem zastánce nechávání se vyřvat, ale on ten :evil: stejně řve ikdyž se chová, tak asi je nejlepší necht ho, občas pohladit, dát najevo, že jsme u něj, je to prý zbůsob jak naučit dítě aby usínalo samo. Je to teda někdy horor.

Nezaložíme klub řvounů? :lol:

pa sany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
26.8.05 19:24

Ahoj,

já jsem taky překvapená, že to neni jenom u nás. My jsme od narození usínali úplně v pohodě, položila se do postýlky, tam si chvilku povídala a koukala a když jsem nakoukla za 10 minut, spala jako dřevo. Teď už je to asi 14 dní, kdy když začne bejt unavená tak začne strašně brečet. Přes den je ještě trošku k utišení, stačí, když jí hladim po tvářičce a vláskách, za to večer, to je opravdu horor. Vždycky, když už si myslim, že spí a bude to v pohodě, tak spustí znova. Zkoušeli jsme ji i nechat brečet, ale když už to bylo přes 20 minut a bylo to čím dál tím horší, tak jsem tam prostě musela jít. Nejhorší je, že nepomáhá ani chování, prostě nic. No, tak doufám, jak nám tu píší už ti zkušenější, že to snad brzo přejde.

Tak pevné nervy a hezké večery

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
26.8.05 19:40

Vstupuji k Vám do klubu !!!!

U nás to začalo když bylo malýmu 3 týdny, ale nebylo to nijak hrozivé, když oslavil měsíc spustil naplno a nešetřil nás.. Přesně v půl 8 spustil a nepomáhalo nic.. Půl hodiny si pořval naplno pak už chrchlal a napůl spal.. V té době se musel jen nosit a chovat, pokud jsem ho položila byl hned vzhůru, takže tak do deseti, půl 11 do noci jsme se s manžou střídali a vštšinou už v té době vytuhl.. Když vytuhl spal tedy až do rána, bufdil se jen na krmení a zase po něm hned usnul.. Tohle všehno trvalo asi do 4 měs, odešlo to ani už nevím jak, za ty tři měsíce se z toho stal zvyk, se kterým jsem počítala, takže ani návštěvy jsem mezi 7 a 9 kdy byly záchvaty nechtěla.
Teď už je to v pořádku, naučil se chodit spát mezi 7 a 8 hodinou, ale sám neusne, nechá se unosit na ruce, nesmí se s ním sedět, většinou stačí tak deset min se s ním procházet a když zabere, už je v postýlce.. Tam spí tak do tří do rána, kdy dostane láhev omnea a co vytáhne poslední kapku, zase odpadne.. Ale někdy taky nemůže zabrat, vidím na něm, že by spal, žmoulá si oči, pobrekává, matlá se s plínkou se kterou usíná a ne ne mu to usnout.. Takže někdy už ho nosím hodinu a víc a vře to ve mne, protože jsem za celej den z něj unavená a nic nestihnu, tak mám aspoň ty večery.. Párkrát jsem ho zkusila položit a jít pryč, ale nabral jekot v takové síle že jsem nemohla jen tak sedět a pak jsem ho utišovala o to dýl.. No uvidíme jak to bude pokračovat.. Děsím se až nám začnou zoubky… :o((

Andrea a Jáchym 7 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
26.8.05 21:03

jéjda Andreo nestraš, já myslela, že to po tom 6 měsíci přejde, ujujuujujuj, budu se tedy připravovat :lol: :wink:

ty naše prdelky nám teda dávají :roll:

sany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
26.8.05 23:40

:D ještě něco :D
Andrea mi úplně vyprávěním připomněla malou, když mezi 2-4měsíci skoro vždycky začala plakat na 19h, když začaly zprávy 8O
Je to zvláštní, jak ti prcci mají v sobě jakýhosi budíka a ten pak zapnou :lol:
Na začátku nám to vadilo a pak jsme se tomu už museli smát. Ne tomu breku, ale tomu, že vždycky začne ve stejnou dobu. :D :D
Holky, to vydržíte :wink: Ono každý období má něco, teď malý sice pláčou, ale když jsou kolem roku, tak se vám pořád chytají za nohu, kňourají, mrzoutí a to je taky občas na nervy :? Ale je to už hezčí období :) :idea: Nám ještě pomáhalo, když jsme se houpali na míči. To po chvilce přestala brečet.. :wink: :D
Pa Iri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
27.8.05 16:15

ahojky.
Buď ráda, že to trvá jen hodinu či dvě. Mi malá špatně spí celou noc. Vstávám k ní co hodinu. Každý mě jenom utěšuje, že to přejde, ale u nás to trvá už měsíc. Tady taky asi nic jiného neporadím, než vydržet.
Iva a Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzancice
21.11.10 20:10

karp

Na to pomáhá jediné. A to hodně silně zavinout i s ručičkama ty nesmí koukat…dudlík pokud dudlá, houpat a ššššššššššš. Sou to stavy úskosti, přece jenom miminko je na světě chvilku a už se má vypořádávat s tolika podněty. Zavinutí přináší pocit jistoty a maminčina vůně jim taky pomáhá. Taky sem zkoušela houpat, to nám zabírá na prdíky, ale u tohodle hysteráku to nevyšlo :) Docela sem se natrápila než sem tohle zjistila… myslela sem, že je můj tříměsíční syn na zavinování už velkej a ejhle zabralo to :)Před tím sem si ho furt přikládala k prsu, že sem myslela, že má hlad a on už byl tak přejezenej, že už u prsa řval :)Tahle metoda je podle dr. Karpa, který napsal knížku „Nejšťastnější miminko v okolí“. Nečetla sem ji, ale brzo to asi udělám.

• Citovat
  • Upravit
851
22.11.10 02:52

Ahoj,mam skoro rocni holcicku a mela sem stejny problem jako ty.Ve 4mesici kazdy den vzdy vecer strasne az histericky brecela.Nevedela sem co s ni je,porad sem ji masirovala brisko a delala ruzny masaze,ale nic nepomahalo.Postupem casu sem prisla na to,ze rvala jen proto,ze byla vecer moc unavena a ne a ne usnout…nekdy treba celej den nespinkala a vecer zacala brecet a brecela az histericky i do 4h do rana,pak vzdy sama necekane usnula:-).To histericky rvani u ni kazdy vecer prestaly kolem 5-6mesice a od te doby az do dnes spinka vkuse od 20h vecer do pul 9h rano:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
22.11.10 07:28

Ahoj holky, naše malá Barunka to má asi od 3 týdne, přes den je zlatá a jak padne osmá tak začne ukrutný řev a není k utišení. Nosíme, houpeme, hladíme, zpíváme, zavinujeme, nepomáhá nic, jen když se dá do autosedačky a vozí se po městě…ale to už je poslední záchrana, když už se mi zdá, že si vyřve plíce. trvá to tak do jedenácti (dalšího krmení) a pak najednou klid a usne. Vůbec si nedokážu vysvětlit, čím to je, prdíky to nejsou, prdí krásně po celý den, je napapaná, přebalená, má naší pozornost a stejně pláče :nevim: :nevim:

Příspěvek upraven 22.11.10 v 08:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky