Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
malému je právě 6 měsíců a já bych ráda nahradila kojení UM. Také budeme začínat s příkrmy.
Manžel má lehkou alergii na pyl, tak chci raději HA UM. Poradíte mi, s jakým máte dobré zkušenosti. Vím, že není chuťově moc dobré. Zatím jsem koupila Sunar HA 2.
Dávkování - píší 5. měsíc 210 ml 3-4× denně, 6.-12. měsíc 240 ml, 2× denně. Já ale budu zatím dávat víckrát než 2×, než se zajedou příkrmy. Mám tedy zatím dávat těch 210 ml???
Díky moc
Karkulka s Onrášem (dosud plně kojen)
Ahoj, vyzkousej ten s
Sunar a uvidis. Dobre jsou taky Nutrilony nebo napr. Beba. My pouzivame Nutrilon pepti, ten je hodne setrny a opravdu nechutny
. Je ale drahy a jeste na predpis, v lekarne se musi objednat. Je to uz spis lek pro mimi s prokazanymi problemy. Pokud mate jen lehkou dispozici, volila bych volne prodejne HA mleko. Spis se priprav na moznou zacpu u mimi.
Karkulko, do roku se, myslím, doporučuje až litr mléka, tak si to nějak rozvrhni. Mně prcek také nepil množství na předpis, spíše po 90ml několikrát za den (v půl roce).
Nutrilon Pepti je spíše na prokázanou alergii na bílkovinu kravského mléka, vám by mělo stačit HA mléko. Syn má „slabou“ alergii na bílkovinu kravského mléka) ve 2 letech a vystačí s HA mlékem (Nutrilon Pepti je ještě více hořký než HA mléko).
Jo, a prý se říká, že děti, kterým HA mléko nechutná, tak ho zas tak nepotřebují. Mám zkušenost opačnou, syn se bez problémů po půl roce vrátil na hořké HA mlíčko.
Ahoj Karkulko,
nevím jaké HA UM, ale myslím, že bys měla lepší Ondráška stále kojit, i když začneš s příkrmy. Zvláště, pokud máte doma nějaké alergie, tak se doporučuje kojit plně ještě o měsíc dýl.
Jistě máš ale důvod, proč přestat, tak Tě tady nebudu přesvědčovat o tom, že je to to nejlepší, co malému můžeš dát.
Ahoj
Ahoj,
my jsme davali/davame Nutrilon HA, manzel je atopik, tak pro jistotu. Natesti je mala zatim bez jedine znamky dedicnosti
Davala bych
210 ml 2 x denne, tim nic nezkazis.
Simona&Kristy(13 mesicu)
Ahoj, bohužel jsme na UM - problémy s kojením - a jelikož jsem alergička, dávám malé Nutrilon HA. Doporučila nám ho doktorka. Zatím ho pije bez problémů. Obsahuje vlákninu prospěšnou pro střeva. Ale Beba i Sunar jsou také dobré značky, vyzkoušej a uvidíš.
Ahojky:O)
Já jsem kojila plně bohužel jen 2 měsíce a od té doby přikrmujeme Nutrilonem HA a jsme moc spokojení - jak my, tak Sárinka:O))) Zkoušeli jsme ještě Bebu a Hamilon a obojí nám nevyhovovalo. Nutrilon má v sobě nějakou složku pro lepší trávení a je i podle mě chuťově nejpřijatelnější. Ale každému asi vyhovuje něco jiného, takže nejlepší bude vyzkoušet více značek.
Jaa a Sára
Já mám prcka na um od samého začátku a také jsme na HA mléku, kvůli alergiím v rodině, tak aby se tomu předešlo. Nejvís se mi zalíbil složením sunar, takže jsem pořídila ten a musím zaklepat, že malému hezky sedl.