Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám 6 měsičního chlapečka, kterému se stále nechce otočit na bříško. Podle paní doktorky ještě pořád máme čas.
Je pevný, koníčky pase rád, když se mu to nelíbí, otočí se na záda!!!, když se chce natáhnout pro hračku, lehne si na bok, prohne se do luku a na hračku se natáhne i nad sebe, zvedá hlavičku, když ho chytím za ručičky,chce se přitáhnout do sedu, na zemi se „šupe“ po zádičkách, za chvíli už leží jinde, než jsem ho položila.
Ale na to bříško se mu nějak nechce.
Kdy AŽ se otočily vaše děti na bříško.
Starší dcerka to zvládla už ve 4.měsících,ale nesrovnávám je,vím,že se říká,že jsou kluci pomalejší ![]()
klid…
taky jsem se nemohla dockat. Presne stejna situace jak popisujes. Byl pevny, na brisku rad, v 6m se dostal na kolinka a houpal se, ale porad se neumel otocit na brisko. Prislo to az pred 7m. Ale to ti byl fofr. Hned to umel perfektne.
Pry to muze byt ochablymi krizovymi svaly na brisku, ze je proste nestacil jeste dost posilit. Pak mu dlouho trvalo nez se rozlezl. Uz davno stal, obchazel nabytek, na kolenou byl uz 3 mesice, ale porad se jen plazil. Museli jsme ty brisaky trosku posilovat cvicenim na balonu, asi 14 dnu. A uz lezl, a hned jako motorova mys. Tak neboj, pokud je na brisku rad, tak posiluje a brzo na to otoceni prijde. Zatim si uzivej klidne obdobi ![]()
ahojky, i my sme takto veeeeelmi cakali a nakoniec sa nam to poradilo v 7. mesiaci
a uz to ide jedna basen. Teraz zase cakame na kolienka, dviha sa na mna, ale liez po kolienkach nie a nie… no chlapci, chlapci, co dodat ![]()
taky bych byla klidná, on na to přijde
, my, když jsme byly na 6M kontrole, tak jsem říkala, že se neotáčí, MUDr. nařídila rehabilitaci a ten večer se dcera začala otáčet
, od té doby nepřestane, já myslím, že příjde den, kdy se prostě otočí
, já zas marně čekám na chvíli, kdy konečně řekne nějakou slabiku, taky už jsem malinko nešťastná ![]()
Ja bych byla klidna. Jemu se proste nechce, nema zadnou motivaci, tak proc by se tocil. Podle toho, co pises,je to ale zdrave mimco. Jestli se otoci na bok, tak to bude na brisko uz jenom chvilka. Fakt bych nestresovala a hlavne se nenechala nekam zahnat na neurologii nebo tak neco. Ver sve dr, tech deti uz videla hodne a urcite by ti rekla, kdyby se ji neco nezdalo. Kazdou mamku stve, ze to jeho ditko neco nedela, co delaji jini, ale to je normalni. Nikdo nejsme dokonali ![]()
Nikča se poprvé otočil přesně 4 měsícich a 10 dnech. Ted už péruje na kolínkách.Doktorka řikala že je to tím že je velikej má 9150g a 5 měsíců a kousek. Já bych to neřešila myslím že hodně dětí se otáčí kolem 6 měsíce . Je to normální . Vidim to u kámošek.
Otocil se presne v 7m. Uz jsem byla docela na nerv, zvazovala jsem navstevu neurologie, ale zase jsem mela jinak pocit, ze se vyviji, tak jsem do toho nechtela zasahovat.
Podle me pokud mas pocit, ze se dite vyviji, pokud dr nikde nevidi zadny zadrhel, tak bych zatla zuby a vydrzela.
Tak my se taky začali otáčet okolo 7 měsíce,pak nám zase dlouho trvalo,než začala lézt,furt se plazila po břiše jako had,ale najednou z ničeho nic to přišlo,Teď očekávám kdy začne pořádně chodit,nábytek oblézá,ale to je vše-máme 13 měsíců
U nas je to tak, ze vsechny ty vyvojove faze jsou hodne dlouhe, zkratka neexistuje, jak nekdy pisou maminky, zacal lezt, pak si stoupnul a za tyden chodil, kdyz se otocil, tak 2m jen valel sudy, takze ja zase na nerv, ze nekleci, neleze, pak se zacal plazit, zase, dal tomu nacas, klekani taky, ted obleza nabytek, je fakt rychlej, ale pustit se a jit, to ani za nic. Pocitam na podzim, ze zacne chodit samostatne.
Přesně naprosto souhlasim,nevím kolik je vám měsíců,Ale člověk když čte různé chytré knížky a tam píšou že už má umět to a to,tak se holt člověk nervuje.Já to hodila za hlavu,každé mimčo se holt vyvýjí jinak,tak nám to bude trvat déle,stejně se k tomu cíli taky dostanem.
Taky se nám zatím na bříško neotočil. Končí na boku a dál nic. Vítek koníčky moc rád nikdy nepásl, tak jestli to nebude tím, neposílené svaly.
Nam uz je pres rok
Temer rok a ctvrt.
A koniky taky nesnasel past, ale ono to bylo dane tim, ze mel jeste z bricha rotaci panve, padal na jednu stranu, prislo se na to dost pozde, chvili jsme v prubehu 6.mesice cvicili vojtovku, ale jakmile byl problem pryc, tak jsem prchla, pani fyzioterapeutka byla nejak moc aktivni ![]()