Jak poznám růstový spurt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
175
24.6.10 22:41

Růstový spurt

Ahojte holky,
asi blbý dotaz, ale jak poznám růstový spurt? Tedy my kojíme už podle rituálu, máme už dané kdy kojíme. Přibíráme krásně, ale popravdě, asi nepoznám, jestli má malá mimo rituál hlad. Jak to poznám? Ruce si strká do pusinky pořád, jazýček taky vyplazuje pořád, tak žádnou jinou indicii neznám. Asi trapas, že se nevyznám ve svém mimi, ale ..... A ten růstový spurt? Je to u každého mimi nebo záleží. Malá je ted v tom věku, co by r.spurt mohl být. Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
338
24.6.10 22:43

spurtik je kolem 3 a sesteho tydne a 3-6 mesice.
poznas,ze mimi ma vetsi hlad,chce bastit vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
24.6.10 22:45

Ahooj,
tak podle věku malé by ho měla mít ted někdy, prý kolem třetího a šestého měsíce… U nás to bylo přesně tak nějak jak je Tvá malá a měsíc na to jsem kojit přestala :roll: , mé ségry malá to měla také kolem třetího a zvládli to a kojí do dnes (skoro 6.měsíců) a poznali jsme to obě tak, že děti se začli budit hooodně často na jídlo, třeba po hodině a půl až dvou hodinách celou noc… Já to pak vzdala, ségry malá to měla týden, že se takhle budila a už je to v normálu, tak to asi poznáš díky tomu jak se bude budit, nebo jak často bude chtít papat, to si teda myslim já, tak jsme to měli my … :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.6.10 22:50

Sileny rev sel zastavit jen prsem v puse. Takze jsem neustale kojila a kojila a kojila a kdykoli se odpojil, tak jecel. Po par dnech to preslo a zanechalo me to s prsama nalityma jak po nastupu laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
24.6.10 22:52

Ahoj, nám mrněček přibral mezi 2 a 3 měsícem 2 kila (slovy „dvě“), byl trošku kojený a víc přikrmovaný, ale nezdálo se mi, že by jedl nějak moc, jako matka začátečnice jsem mu dávala dávky podle doporučení z krabice. Teď mu jsou 2 roky, měří 97 a váží 16,5…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
24.6.10 22:56
čičinka píše:
Sileny rev sel zastavit jen prsem v puse. Takze jsem neustale kojila a kojila a kojila a kdykoli se odpojil, tak jecel. Po par dnech to preslo a zanechalo me to s prsama nalityma jak po nastupu laktace.

A bývá to u každého mimi? Mě teda nepříjde, že by malá měla více hlad (teda doufám) a v noci se mi nebudí, max. že ji vypadl dudlík jednou za noc. Tak ji ho dám a za chviličku usne, nebo že by to byl ten r.spurt? A já ho tlumila dudlíkem? :mrgreen: omg :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
24.6.10 23:09

Náš druhý kluk měl růsťáky úplně mimo nějaké tabulky.
Protože už byl druhý, hlavu jsem si nelámala, taky nebyl moc čas.Ale byl vzorňas, porodní váha 4kg, vypil obě prsa č.4 a dřív než po čtyřech hodinách papulu neotevřel.Nacpal se a spal jak medvěd.
Zato první vyžle sosalo půl roku po hodině a půl,takže každé to ma jinak nastavené :wink: .
Když má opravdu hlad, prstíky mu nepomůžou :-) .Ani dudák. Bude se hlasitě dožadovat :-) .
Je fakt, že tím častějším přikládáním se zvedne laktace a tak to má být. Je to dobře zařízené, větší dítě, větší přísun jídla. Jak jinak ty prsa jinak donutit, že? :lol:
Těch pár dní-většinou teda týden jeho žravky, jsem kojila snad nonstop. Zabral jenom kočár venku, jinak doma by byl přicuclý pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.6.10 23:13
bosinka píše:
čičinka píše:
A bývá to u každého mimi? Mě teda nepříjde, že by malá měla více hlad (teda doufám) a v noci se mi nebudí, max. že ji vypadl dudlík jednou za noc. Tak ji ho dám a za chviličku usne, nebo že by to byl ten r.spurt? A já ho tlumila dudlíkem? :mrgreen: omg :lol:

No já myslím, že když má dítě hlad, tak ho dudlíkem neoblbneš a bude řvát tak dlouho, dokud mu nedáš najíst. :wink: Neboj, když se nehlásí, tak je všechno ok. Zbytečně nad tím nešpekuluj a nenervuj se.

Náš malej měl třeba hlad pořád. V podstatě jsem vypozorovala, že brečí jen tehdy, když má hlad. Já vždycky přemýšlím, co mu je, jestli ho něco nebolí, jestli nemá teplotku a když mu pak dám flašku, tak je klid. Růstového spurtu jsem si nějak nevšimla, prostě se láduje pořád stejně hodně… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.6.10 06:41

Ahoj.u každého mimi to snáší jinak.u prvního syna jsme nezaznamenali vůbec nic(ani růstový spurt, reakci na očkování,růst zubů).u druhého syna jsme poznali 3týdenní a teď máme 3měsíční.je neklidný a pořád by jedl.je ale důležité věřit si že se to zvládne a nepřestat kojit.krásný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
25.6.10 07:13

Ahojky, já jsem u kloučka vůbec nezaregistrovala nějaký růstový spurt. Baštil tak po 3hod, když spinkal v kočárku, vydržel i déle. Přibýral bravurně, takže si asi stoho prsu vytáhl víc :-) Pokud ti nepláče a přibýrá, nač to řešit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
25.6.10 09:40

Tak já nic takového nezaregistrovala a abych se přiznala,doteď jsem o ničem takovém ani nevěděla :oops: :mrgreen:

On malej mi teda spal vždycky dost málo a hodně se budil..A to už od porodnice až do roka a půl,kdy pak zase přestal spát přes den,ale začal spát celou noc a chodí spát dříve než předtím.

No jsem zvědavá,jaký spavec či nespavec bude náš druhorozený :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky