Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni, kteří máte či měli jste co do činění s grafickými návrhy, kreativou atd. Mám jednoduchou prosbu. Hledám urputně novou grafickou firmu a chtěla bych zadat poptávku. Nejsem ale schopná nikde pořádně a přehledně dohledat ceny. Poslední spolupráce naší firmy s grafikem vypadala tak, že já jsem naposílala fotky, navrhla celou kreativu, několikrát požádala o posunutí fotek a textu, sama si opravila stylistiku a ve finále jsme zaplatili 7000 za jeden jediný graf. návrh. Otázka tedy stojí takto: Kolik vlastně stojí graf. návrh? Je rozdíl v ceně, pokud se dělá návrh na banner nebo na pozvánku?
Díky moc ![]()
M.
zdravím Maci:
já jsem grafik,pracuju (teda už jen chvily:) budu) v malé reklamce a jak to přesně s cenama je ti neřeknu je to dost individuální, ale u nás když produkční dělá kalkulaci tak zohledňuje druh práce (jestli to je úprava fotek,nebo komplet sestavení návrhu,nebo jen malé upravy)a čas strávený na zakázce+případné korektury.
rozdíl v návrhu určitě je.Pokud se dělají tiskoviny tak se na to musí připravit podklady (fotky v kvalitním rolišení,retuš fotek atd.+konečná příprava do tisku) a pokud jde třeba jen o menší věci na web (tam nemusí být až tak kvalitní fotky) jako jsou banery,obrazky atd.tak ty jsou levnější (dlé mého názoru ale je to asi dost individuální).
takže tak snad ti to nějak pomohlo ![]()
ahoj..u nas v praci byla prace grafika placena od hodiny…brali na me 800kc/hod. to se jednalo o vse (sazba, navrhy, upravy…atd) pokud se jednalo potom o nejaky specificky pozadavky tak byla cena dle dohody… ale je to v kazde reklamce jinak !
napr. jednou jsem byla nemocna…takze jednu zakazku (dela se kazdy mesic podobna) za me delala jina reklamka…ja delam tu praci cca 2 - 3 hod. oni si vzali 8500…takze rozdily jsou markantni…ale je treba si vazit i kvality…nektere reklamky maji otresne vystupy!!
no a jak pises o tech korekturach a opravach…prace grafika neni jednoducha…kazdy ma totiz o svem navrhu (ktery chce po grafikovi) uz dopredu jasnou predstavu!! a grafik aby byl u vetsiny lidi jasnovidec a vedel co presne covek chce…pac dotycny to nerekne..protoze si mysli ze za svoje penize by mel dostat „navrh“.
snad mi rozumis aspon trochu ![]()
ahoj, manžel je programátor a dělá na OSVČ, pro dva z jeho klientů dělá grafiku www.neofema.cz, je s nima spokojený a říká, že mají i dobré ceny. Udělají ti kalkulaci nezávazně a zdarma http://www.neofema.cz/…alkulace.php
Tak jukni a uvidíš.