Dětské hry pro 3-5leté dítko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
zichisek
6.8.14 22:57

Otázky do dětské hry

Vytvořila jsem dětem hru, na styl aktivity nebo otázky a odpovědi. Dcera bude mít 4 roky a přijde mi, že je ve věku, kdy ji nebaví vyloženě dětské hry, ale u těch vědomostních zas nic neví a nebaví ji to.
Napadají vás nějaké otázky na které by zvládlo odpovědět 3-5leté dítko?
Máme kategorie : Abeceda (řekni slovo začínající na písmeno…)Zvířata (Který pták „kuká“, které zvíře má nejdelší krk, kde bydlí…co nám dává…) Barvy (jakou barvu má jahoda, citron…) moje tělo ( kolik máme prstů na rukou, čím dýcháme) a vesmír

Napadají vás ještě nějaké otázky? Víc hlav víc ví :mrgreen:
Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4009
6.8.14 23:02

U nas jsou oblibene,, co do obrazku nepatri,, (tri zvirata a ponozka) a,,co na obrazku chybi,, ( pes bez nohy)

Ale to nejsou moc otazky :lol: ve wordu to mas ale zachvili…

Příspěvek upraven 06.08.14 v 23:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
6.8.14 23:03

Ještě můžeš zapojit pohádky- co nesla červená karkulka v košíku, Bob a…? A pod.
Přiřazování k ročnímu období - sáňky - zima, kuřátko - jaro. A pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
6.8.14 23:04

Nebo doplnit třeba podřazená jména - nádobí : lžíce, hrnek, talíř. Jídlo: chleba, jablko… a pod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
6.8.14 23:06

Jeste prispevekvyse mi pripomnel, ze popisujeme pohadkove postavy. Na kartickach napsane postavy ( my mame nakreslene, 4 r.) A popisujem na cas z aktivit. (Chodi cela v cervenem, sla pres les k babicce atd) a musi uhodnout co je na karticce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
@evill píše:
U nas jsou oblibene,, co do obrazku nepatri,, (tri zvirata a ponozka) a,,co na obrazku chybi,, ( pes bez nohy)

Ale to nejsou moc otazky :lol: ve wordu to mas ale zachvili…

Příspěvek upraven 06.08.14 v 23:03

To je dobrý. Ono je to na kartičkách, takže to by šlo taky zařadit. Díky za tip :palec:

• Citovat
  • Upravit
5473

Tyjo, to by náš 4letý syn nevěděl, čím dýcháme, řekl by max. nosem :mrgreen:. Ale zase by ocenil otázky kutilské (jak se dělá beton apod.), protože s tím teď hodně pomáhá. Napadá mě ještě skupina dopravní prostředky, pohádky.

Jinak nedávno jsem synovci, který je na takovéto různé hry, kupovala od Albi takovou kostku, jsou na různá témata, já vybrala téma Abeceda, jsou tam kartičky s každým písmenem a na jedné straně je několik obrázku věcí od daného písmena, to si hráč prohlédne asi 1 min a pak dostává otázky např. jakou barvu měla kytka na obrázku a tak, prostě na postřeh, zapamatování. Synovec je tedy starší, ale syn si to jednou zkusil a překvapil mě, kolik věcí poznal a zapamatoval si (a to je totální flink, který se nechce nic učit, nic si pamatovat, je spíš divoký typ :mrgreen: ). To by se jí mohlo líbit. Ale samozřejmě domácí tvorba se cení :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
6.8.14 23:07

Treba me napadlo veci kolem nás. Jako "řekni tri veci, které patří do kuchyně, obýváku, ložnice, chodby… Aktivity neznám osobně, ale tohle se mi hodi jeste k tomu uz vymyšlenému.
Jeste doplnim, například co jezdí po kolejích, co lítá, pluje…

Příspěvek upraven 06.08.14 v 23:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.8.14 23:07

Třeba je citron sladký? (a mít po ruce na malé olíznutí, kdyby nevěděla) Co je měkké a tvrdé (peřina x zeď), kdo má ze zvířátek vysoký a kdo hluboký hlas (ptáčci x medvěd, kravička x oslík,…) a třeba si o nich popovídat. Schvaluji tvoji hru, je pro malé děti úžasná :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
6.8.14 23:09
@Samamama píše:
Tyjo, to by náš 4letý syn nevěděl, čím dýcháme, řekl by max. nosem :mrgreen:. Ale zase by ocenil otázky kutilské (jak se dělá beton apod.), protože s tím teď hodně pomáhá. Napadá mě ještě skupina dopravní prostředky, pohádky.Jinak nedávno jsem synovci, který je na takovéto různé hry, kupovala od Albi takovou kostku, jsou na různá témata, já vybrala téma Abeceda, jsou tam kartičky s každým písmenem a na jedné straně je několik obrázku věcí od daného písmena, to si hráč prohlédne asi 1 min a pak dostává otázky např. jakou barvu měla kytka na obrázku a tak, prostě na postřeh, zapamatování. Synovec je tedy starší, ale syn si to jednou zkusil a překvapil mě, kolik věcí poznal a zapamatoval si (a to je totální flink, který se nechce nic učit, nic si pamatovat, je spíš divoký typ :mrgreen: ). To by se jí mohlo líbit. Ale samozřejmě domácí tvorba se cení :mrgreen:.

Jo, to máme a jsme zatím u poznávání. Jakmile otočím kartičku, tak absolutně netuší, že na něco koukala :roll:
Pro staršího máme i tu cestovatelskou a tam jsou právě i otázky např. jak se jmenuje stavba co stojí ve Francii apod. tak bych právě ráda něco na tenhle styl, aby ji to nutilo se zamyslet a odpovědět, ale aby ty odpovědi zvládala sama.

• Citovat
  • Upravit
9374
6.8.14 23:10

Nebo mě ještě napadlo, co je veliké a co malé (dům x kytička)… V závorkách píšu jen příklady, můžete si dosadit své vlastní nápady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
6.8.14 23:22

@zichisek děkuji za super tip, tohle naši starší bude bavit taky! Jinak u nás je teď v oblibě hra Hádej kdo http://cestovni-hry.heureka.cz/…specifikace/#… Pomocí otázek hádá obličej (má brýle, má hnědé oči, má vousy atd…) Tak třeba otázky na tento styl ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.8.14 23:36

Přidala bych i kategorii rodina, pohádky, oblečení, dům/byt.
My s dětmi ve škole hrajeme ANO/NE. Děti se učí pokládat otázky tak, aby se dalo odpovědět jen ano nebo ne, učí se tím jít od obecného ke konkrétnímu. Hádáme to, co se zrovna probírá…zvířata, povolání atd atd. Prvňáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.8.14 06:14

„V noci svítí, má dlouhé vlasy, rychle přeletí - a je pryč. Co je to?“ (kometa)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.8.14 06:16

Které mládě od zvířat nosí pyžamo? (selata od divokých prasat - jsou pruhovaná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí