Otázky tříleťáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
5.6.13 10:54

Malá je to samý, taky se mě ptá, kde mají věci maminku nebo jak se jmenují… když nevím, tak řeknu, že nevím, že pejska neznám apod… že to ví jen pániček… a ona vždycky říká, třeba se jmenuje Nerošek (jako pejsek u babičky) nebo Sanny (u pradědečka)… a taky neposlouchá, jako by byla hluchá, někdy mám chuť tlouct hlavou do zdi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
5.6.13 10:54
@kissi píše:
Nemyslím si, že je to nenormální to né, jen opravdu nevím jak jí mám odpovídat :-D Kde má mistička maminku? A jak se jmenuje ten pejsek? :-D

nedělej z toho vědu a odpovídej naprosto jednoduše - mistička maminku nemáje to mistička, maminku mají jen lidi a zvířátka a živí tvorové, jak se jmenuje pejsek nevím neznám ho. Počkej bude hůř :-D protože na tvoje odpovědi ještě přijde otázka -proč? :-D

Chce to trpělivost ale já se vždy snažila odpovídat jednoduše a pravdivě a nedělat z toho vědu. Jediné u čeho jsem dočasně lhala protože to dcera emočně nedávala byla otázka jestli taky umřu. Ale tak po půl roce chození do školky už je to ok a bavíme se o tom reálně a normálně.

Co se týká zlobení a neposlouchání tak pokud píšeš že nechceš být „zlá“ tak asi důsledná nejsi. Ona mají takové obodobí kdy zkouší a přesně v tom musíš být ta radši bych napsala přísná a pak se ti to milionkrát vrátí. Na to jiný recept není. Nám do dnes zabírá počítání do 3 vždy to bylo 1,2,3 a následovalo něco - prostě odchod do pokojíčku nebo jsem věc zabavila apod. Doteď dcera ví že to platí a jak začnu počítat hned běží dělat co má, hodně dlouho se mi nestalo že bych napočítala do tří.

Teď občas když jí třeba seberu tablet že už měla 3 písničky navíc než jsme se domluvily tak chytne vztek ale odvedu v klidu do pokojíčku, zavřu dveře, ona si tam ještě zapiští a za minutu je zpátky a kolikrát se i omluví. :mrgreen: Někdy je to vtipné ale je to potřeba, nechci aby mi za chvíli lezla po hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
5.6.13 10:55

Já bych řekla, že maminku a tatínka mají jenom lidi a zvířátka a když se zeptá jak se jmenuje ten a onen pejsek, tak ať se jde zeptat

• Citovat
  • Upravit
1450
5.6.13 10:56

Vždycky se najde odpověď ;) a když nevíš tak řekni že nevíš že máma všecko neví :roll: taky máme toto období :pankac: otázek milion pět za den.. je to božííí. a ty hlášky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
5.6.13 10:57
@Pipet píše:
@kissi Mističky nemají maminky, vyrobili je v továrně.
Nevím jak se pejsek jmenuje, možná Alík nebo Brok. (pokud se nechcete jít zeptat majitele)
Bude hůř! - Mami, a těšíš se, až umřeš? :think: :nevim:

Vlastní zkušenost? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
44193
5.6.13 10:58

@Panuška Tak otázky okolo smrti emočně nedávám já, bohužel :(
Moje dcera(4,5) se naprosto normálně baví s babičkou, jestli jí zanechá tu a tu pěknou halenku, až umře. Nebo jaké šaty si vezme do hrobu, aby jí to tam slušelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.6.13 11:13
@kissi píše:
Nemyslím si, že je to nenormální to né, jen opravdu nevím jak jí mám odpovídat :-D Kde má mistička maminku? A jak se jmenuje ten pejsek? :-D

ja vymyslim pohadky :-D misticky mama jela na vylet..odvedu tim hovor jinam…treba ze jela do afriky a resime dal afriku zvirata apod. u psu bych si taky vymyslela…pripadne (protoze moje dite je nekontaktni) ji posilam at se jde zeptat :mrgreen: atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
5.6.13 11:14

No u nás to začalo někdy po 3. roce a to se ptala jestli umřu tak já že jo ale až budu hodně stará a třeba jako babička nebo prababička, že všichni jednou umřou a že to už bude velkáu bude mít děti, manžela. Ale vždycky se rozbrečela že nikdy nesmím být stará tak jsme to končili že nebudu. Ale pak se to nějak opakovala a sama přišla s tím že jednou umřu až budu stará. Mezitím se jí narodil brácha tak říkáme, že tu bude mít vždycky Kubíčka. Teď se ptá co bych dělala já kdyby ona umřela, nebo kdyby se ztratila a tak. No někdy je to drasťárna, ale já v tomto razím nelhat neřikat blbosti ale jednoduše příslušně věku vysvětlit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.6.13 11:21

@ncc1701 No jasně, my jak máme plno zvířat, tak už jich taky dost umřelo, Majda to docela řeší, proč, kdo, kdy, jak, co potom… :nevim: jako kolikrát fakt nevím, co s ní… posledně jsme v autě řešily reinkarnaci, ach jo.
A taky otázky kolem plození, rození… :dance: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
5.6.13 11:22

Je strašně komunikativní, kecá pořád a může z každým, až si asi občas lidi myslí, že je otravná. Ale třeba jí zase vůbec nebaví malovat a vymalovávat, nebo skládat puzzle. Ráda zpívá, povídá říkanky, ale malovat nechce. A za to na ní řve tchýně to je případ sám o sobě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.6.13 11:24
@Pipet píše:
@ncc1701 No jasně, my jak máme plno zvířat, tak už jich taky dost umřelo, Majda to docela řeší, proč, kdo, kdy, jak, co potom… :nevim: jako kolikrát fakt nevím, co s ní… posledně jsme v autě řešily reinkarnaci, ach jo.
A taky otázky kolem plození, rození… :dance: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: jak u nas…zijem na farme..takze smrti videla uz dost, plozeni a rozeni taky :-)…letos ve velkym umiraji ptaci kvuli tomu pocasi…takze smrt resime denne…reinkarnace je dobra…my nedavno resily (taky v aute) jestli ma smysl se v kostele modlit (nikdo verici nejsme - jen tak teoreticky) :mrgreen: ty trilety se nezdaji :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
5.6.13 11:26

Mám syna 3 roky, otázky podobné, zkouší to na mně denně kam může zajít:-). Naposledy řešil kdo se jak jmenuje že on je napr. Novák, brácha je Novák, táta, náš pes a i vrána?:-)). Když hárá naše fena oznamuje to všem okolo i těm co psa nemají:-) ( jelikož slyšel mně jak to říkám majitelům psů). Hlavně že komunikuje, vždy pozdraví a lidi to vůbec neřeší, vždy je to pobaví:-).
Jinak tedy syn zlobí nejvíc když se nudí, takže nejlépe předcházet když to jde.

Příspěvek upraven 05.06.13 v 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
5.6.13 11:31

U nas teď vede otázka, kde jsme co koupili. Nedávno upgradeoval na: proč papuče koupili kde?

Jinak snažím se odpovídat maximálně jednoduše, vic jak 5 slov už ho stejně nezajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.6.13 11:35

Jo ještě jednu chvíli nás drtila „a jak dělá?“
Co to je? - Žirafa - A jak dělá? - 8o :lol:
Liška, hroch, brouček, sýkorka, uááá :lol: naštěstí to bylo jen pár týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.6.13 11:59

@Pipet jé, to taky máme - všechny zvířátka - berušky, mravenci, veverky, hroch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí