Otec a alimenty

29.7.20 01:16

Otec a alimenty

Nevím zda to sem patří, ani kam to zařadit, vládně nevím zda nebude vadit že jsem kluk a ještě k tomu mladistvý, no k věci. S mamkou mám dokonalý vztah, říkáme si všechno a bavíme se doslova ovšem, mamka má přítele se kterým má mého nevlastního bratra (je to celkem dlouho už) no, ale to není to podstatné, můj pravý otec mi nikdy neposlal alimenty, několikrát to bylo u soudu a on se ani nedostavil, má platit to nejmenší co může (něco kolem 1200Kč), a nevím co se stím může dělat, ( je mi 15 ) mamka se sním rozvedla po chvilce co jsem se narodil, prý nám bral peníze, hlastal atp… Nikdy se to nějak neřešilo, co vím je že kdysi kvůli tomu seděl, ale byla nějaká amnestie či co a oni ho propustili, má na sebe hodně dluhů a exekucí, a taky prý nejsem jediný (budu se asi hodně opakovat a bude to nepřehledné za to se omlouvám) a nevím co stím můžeme dělat, nebo jestli ho můžu třeba v 18 žalovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27092
29.7.20 04:34

@JustPavlík Ted se musi o vyzivne starat tvoje mama. Nejsou to penize pro ni, ale pro tebe. Mela by tedy cinit vse pro to, aby tvuj otec platil. V 18 uz se musis starat sam. Takze do 18 tvoje mama, od 18 uz navrh k soudu podas sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
29.7.20 06:46

@JustPavlík
Měla jsem to podobně. Máma to vzdala, já si říkala, že v 18 ho zažaluju. Ale v 18 už jsem také věci viděla jinak včetně toho, že bych to z něj nikdy nedostala… Pokud je to takovýhle zadluzeny případ, tak máš asi smůlu.

Ten můj si max privydelava načerno, jinak soc dávky a vysávání své rodiny :nevim:. Co si na něm vezmeš?

Máma ho jednou k soudu dala, ale to to tehdy zaplatili jeho rodiče a protože se o nás celé dětství starali a hodně mámě pomáhali, hanba by ji fackovala, po nich ještě chtít výživné… No a já to pak měla podobně.

PS - mé výživné bylo zavratnych 700,– Kč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66504
29.7.20 07:07

Já moc nevím, jaký je rozdíl, jestli ho zalovala teď matka nebo v 18 ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25536
29.7.20 07:48

Ahoj, to je smutné, jakého máš zploditele (otec se tomu říkat nedá, leda tak bio-otec)
v těchto případech sice lze pořád dokola (vždy po 4měsících) podávat trestní oznámení pro zanedbání povinné výživy (§196 trestního zákoníku), ale v praxi to dopadá tak, že tihle zadlužení zaexekuovaní oficiálně nepracujícící „otcové“ vyfásnou jen podmínku, pak podmínku na podmínku, pak třeba i pár měsíců trest odnětí svobody, ale peníze (ve většině případů) neuvidíš, protože žádné nemají a i kdyby měli (z brigád a práce načerno), tak ti je nepošlou..
pokud oficiálně pracuje, lze jako přednostní pohledávku srážet výživné přímo ze mzdy (provádí účetní zaměstnavatele), ale to bohužel nebude váš případ..
nyní to nemáš jak řešit.. to musí máma a ta pochopitelně rezignovala, protože její snahy vyšly vniveč..
v 18 na něj můžeš podat tr. oznámení už sám, ale peněz se nedočkáš..

z čehož plyne poučení - vybírat si zodpovědně otce pro své dítě…
(a proto tebe do dospělosti vidíš odrazující případ, jak to nemá vypadat..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.20 00:34

Díky moc za odpovědi, až bude čas zkusím si o tom s mamkou promluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
14.8.20 12:21

Alimenty mají přednost před exekucí, takže pokud má exekuce, bude platit alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
14.8.20 22:52
@JustPavlík píše:
Nevím zda to sem patří, ani kam to zařadit, vládně nevím zda nebude vadit že jsem kluk a ještě k tomu mladistvý, no k věci. S mamkou mám dokonalý vztah, říkáme si všechno a bavíme se doslova ovšem, mamka má přítele se kterým má mého nevlastního bratra (je to celkem dlouho už) no, ale to není to podstatné, můj pravý otec mi nikdy neposlal alimenty, několikrát to bylo u soudu a on se ani nedostavil, má platit to nejmenší co může (něco kolem 1200Kč), a nevím co se stím může dělat, ( je mi 15 ) mamka se sním rozvedla po chvilce co jsem se narodil, prý nám bral peníze, hlastal atp… Nikdy se to nějak neřešilo, co vím je že kdysi kvůli tomu seděl, ale byla nějaká amnestie či co a oni ho propustili, má na sebe hodně dluhů a exekucí, a taky prý nejsem jediný (budu se asi hodně opakovat a bude to nepřehledné za to se omlouvám) a nevím co stím můžeme dělat, nebo jestli ho můžu třeba v 18 žalovat

Matka může podat návrh na to, aby alimenty platili prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna