Otec a OČR

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3384
18.3.15 17:46

otec a očr

Ahojík holky,

mám takový problém. Máme 3 děti. S nejmladším jsem na rodičovské dovolené. Starší dcerky jsou též nemocné já ulehla taky. Manžel dneska byl se starší dcerkou u lékařky a ta mu vypsala očr právě na ní. Já mám teď jen obavu zda ho může mít, když jsem na rodičovské.

Uznají nám to nebo ne? Leží mě to v hlavě.

A jak dystak na to? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65285
18.3.15 17:48

@mamulinka myslím,že mus mít ošetřování na tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
18.3.15 17:48

No ja bych rekla, ze ne, prave proto, ze jsi na rodicaku…mne to taky takhle rekla doktorka…mozna by slo, vzit si OCR na tebe, ze jsi marod, ale to nevim jak chodi… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.3.15 17:50

Otec ošetřování mít může, ale na tebe, tzn. že ty musíš k obvoďákovi a ten vypíše manželovi ošetřovačku, protože nejsi schopna se o dítě postarat.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
18.3.15 17:53

I když jako čistě teoreticky je oštřovačka napsaná na školní dítě a rodičák na nejmladší, takže spolu jakoby nesouvisí. Ale to, bohužel, nevím, jak je to v zákoně. Nejlíp zavolat na socálku no. Tam už dneska ale nejsou.

• Citovat
  • Upravit
6499

No já nevidím důvod, proč by to otec nemohl uplatnit na dítě, na které není pobírán příspěvek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395

Ošetřovačku na dítě si klidně může vzít i otec, nikde není stanovena podmínka, že tomu tak není, i když je matka na MD. Je to samozřejmě „drahé“, bude mít mizernou výplatu. Logicky si tedy ošetřovačku otcové zpravidla neberou, když jsou maminky doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
18.3.15 17:54

Pokud není OCR na dite, na ktere se pobírá rodičák, tak muže mit dle mého manžel OCR :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
18.3.15 17:58
@hanka.br. píše:
Ošetřovačku na dítě si klidně může vzít i otec, nikde není stanovena podmínka, že tomu tak není, i když je matka na MD. Je to samozřejmě „drahé“, bude mít mizernou výplatu. Logicky si tedy ošetřovačku otcové zpravidla neberou, když jsou maminky doma.

Není to tak všude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
18.3.15 17:58

No právě že to není na dítě se kterým jsem na rodičáku je to psané na prostřední dcerku.
No já pravě taky „ulehla“ střevní chřipka. Porazilo nas to všechny takže teď to řeším no. Potřebuji vyjimečně pomoc od manžela. Ale nevím proč, ale mám v sobě proste zapnuto, že je to celé špatně mám prostě strach, aby nám to očr socka proplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
18.3.15 17:59

@mamulinka Není důvod, aby mu nebyl vyplacen, když čerpáš příspěvek na nejmladší. @hanka.br. No neplatí to absolutně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395
18.3.15 18:01

@mag @Karleon Zákon platí pro všechny stejně. Jen ne všichni se tváří, že ho znají. Tak ať se zakladatelka obrátí na nějakou právní poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
18.3.15 18:02
@hanka.br. píše:
@mag @Karleon Zákon platí pro všechny stejně. Jen ne všichni se tváří, že ho znají. Tak ať se zakladatelka obrátí na nějakou právní poradnu.

Neplatí to v případě, že o vyplacení ošetřovného žádá osoba odlišná od osoby která ne dítě pobírá RP. To je jediná výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
18.3.15 18:05
@mag píše:
Neplatí to v případě, že o vyplacení ošetřovného žádá osoba odlišná od osoby která ne dítě pobírá RP. To je jediná výjimka.

budu vypadat divne ale nechapu to co jste ted napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
18.3.15 18:06

Me jde o to zda to tak muze byt a nebo zda mam jit zitra ke sve obvodni a tam nechat vysat paragraf na sebe pro manzela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat