Otec a prázdniny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
7.6.22 11:40

@ulice Ty vztahy pokazil hlavne otec svou nezodpovednosti.
Zvlastni, ze ti tatinci prvni vzdycky setri na detech, kdyz nemaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.22 11:49
@ulice píše:
Vy ho znáte. Ale právě protože je takový, je dost rizikové s ním nastavit ještě horší vztahy :nevim: Já bych zkusila ustoupit s tím, že právo na to nemá, ale vyjdu mu vstříc, protože se musíme domlouvat na kompromisech. Emailem mu to vysvětlit po dobrem, že já zase potřebují, aby ustoupil on v určité věci…

Chápu, že ne vždycky to jde. Ale tady se šmahem všem doporučí, že platit musí a tečka a nikdo nekouká dál.

Ty vztahy se pokazí jednou a může to být navždy.

Neříkám že po něm ty peníze chci za každou cenu, jen mě to dost překvapilo když mě to tak řekl že nedá.
Vztahy mezi náma jsou na bodě mrazu, co se týče dcer vycházím mu vstříc že je dovezu vždy víkend kdy to vyhovuje mu, i nad rámec mých povinosti ale tohle dělám kvůli dcer aby sním měli kontakt který vyžadují a v tom jim bránit nebudu i kdybych sním měla být na noze rozhádana:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.22 12:30

Alimenty..platícímu připadají vždy příliš vysoké, příjemci příliš nízké..
Průměrně alimenty jsou směšné nízké a tak nějak se počítá s tím, že se matka postará.
Vzhledem k tomu, že podobného otce jsem vybrala svému dítěti i já, což můžu vyčítat jen sobě, tak jsem tento dotaz před lety také dostala. Řekla jsem ne, protože když někdo plati 2 tisíce měsíčne, což nepokryje ani 30% nákladů na dítě, péčí to taky nesupluje, tak moje velkorysost a touha o zachování dobrých vztahů je zcela spotřebována výší alimentů. Protože se předpokládá, že já se postarám, všechno zařídím a poplatím.
I když dítě není doma, pořád bydlí, roste, potřebuje pomůcky do školy a platit kroužky a léky. Nebo můžeme pro tyto otce zavést klouzavé vyzivne, podle doby vzniku nakladu, takže najednou se po nich bude chtít v září platba 10.000 plus, zato v srpnu zaplatí jen litr. Bude to lepší?:)

• Citovat
  • Upravit
17307
7.6.22 12:38

Zákon je na tvé straně, můžeš alimenty striktně vyžadovat. Morálně je to hnus, protože on bude mít za ty děti měsíc výdaje, on je bude živit, on jim bude platit dovolenou nebo zážitky. A ty mu pochopitelně nepřispěješ ničím, proč bys taky měla? Pak se ovšem nediv, když věta „jsou to peníze pro děti, ne pro mě“ na něho nezabírá, protože reálně ty peníze do dětí dává on a ještě platí tobě. Zkus na něj kompromis, aby místo peněz poslaných na účet radši koupil komplet vybavení do školy, zaplatil jim tábor či dovolenou, nebo třeba na celý rok družinu či nějaký sport. Určitě se dá celá částka takhle krásně zainvestovat a nemůže pak říct ani popel, že by to nešlo dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna