Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@věrka 24 píše:
Je s ním u tchýně a tam všichni malého navádí, malý pak přijde domů, vykládá mi, že sem zlobivá maminka a že byt není můj, ale že je to jeho byt.atd
Jezdí 7km. Když mě sledoval a uháněl tři měsíce po tom co se odstěhoval, měl čas furt. Potom chtěl spáchat sebevraždu a ted mě zase malý.
@věrka 24 píše:
Je s ním u tchýně a tam všichni malého navádí, malý pak přijde domů, vykládá mi, že sem zlobivá maminka a že byt není můj, ale že je to jeho byt.atd
No, tak to je teda pěkný, to je fakt tatínek za všechny prachy. A to se dá určitě nějak soudně napadnout, že nefunguje podle domluvy, ne? Ale bohužel neporadím, nemám jedinou zkušenost. Spíš mě zarazilo to, že není schopný ho vrátit, jak má. Pokud jsem s jedním malým dítětem a nejsem zrovna někde, kde se hnout nemůžu - kolona, kino - tak nevím, proč ho vracet pozdě.
@věrka 24 Dej si návrh na soud s tím, že to tam budeš mít všechno přesně stanovené. Nestíhá tatínek? Ať si to zařídí. Jsou to trapné naschvály, máme to taky za sebou
To, že navádí kluka proti Tobě bych sdělila OSPODu. Je potřeba, aby o tom věděli.
Nešlo by, aby syna vracel v pondělí do školy? Já to tak mám rok a je to naprosto geninální. Já ho nevidím, on mě nevidí a oba jsme rádi
.
@Kobea píše:
@věrka 24 Dej si návrh na soud s tím, že to tam budeš mít všechno přesně stanovené. Nestíhá tatínek? Ať si to zařídí. Jsou to trapné naschvály, máme to taky za sebou
To, že navádí kluka proti Tobě bych sdělila OSPODu. Je potřeba, aby o tom věděli.Nešlo by, aby syna vracel v pondělí do školy? Já to tak mám rok a je to naprosto geninální. Já ho nevidím, on mě nevidí a oba jsme rádi.
Jenže on nemá čas, on si chodí pro syna jen když má čas
Tohle bych taky nedala. Jak mam byt jako matka klidna, ze moje male dite neni v domluvenou dobu doma?
Nevim, jestli ospod s tim neco udela. Rozhodne bych necekala a nechala styk s otcem upravit soudne.
@věrka 24 píše:
Jenže on nemá čas, on si chodí pro syna jen když má čas
Když chce být se synem, tak si ten čas prostě musí udělat. A nebo s ním nechce být a pak teda nechápu, proč si ho bere
.
A proč nemá čas?
@cecetka píše:
Tohle bych taky nedala. Jak mam byt jako matka klidna, ze moje male dite neni v domluvenou dobu doma?
Nevim, jestli ospod s tim neco udela. Rozhodne bych necekala a nechala styk s otcem upravit soudne.
Jenže on bude u soudu dělat chudáčka, že pravidelně nemůže a nemá čas a ještě si vezme sebou toho jeho právníka
@věrka 24 píše:
Jenže on bude u soudu dělat chudáčka, že pravidelně nemůže a nemá čas a ještě si vezme sebou toho jeho právníka
Nemá čas, protože je v práci, alespon to tvrdí.
@věrka 24 píše:
Když nemá čas, tak nemá smysl, aby si ho bral
. Vezmi si taky právníka. Je to sice ranec, ale rozhodně se vyplatí.
A jestli ze sebe bude dělat chudáčka, tak to by se dalo dobře využít v Tvůj prospěch. ![]()
@Kobea píše:
Když nemá čas, tak nemá smysl, aby si ho bral. Vezmi si taky právníka. Je to sice ranec, ale rozhodně se vyplatí.
A jestli ze sebe bude dělat chudáčka, tak to by se dalo dobře využít v Tvůj prospěch.
Mám právničku, která není drahá, zatím jsem se bránila sama, chtěla jsem vše klidnou cestou, chtěla jsem být hodná. U soudu, mu soudkyně řekla, že je divné, že ani jeden syn sním nechce být, taky mu řekla, at si příště přinese rozvrh, když nemá čas. Byla jsem hloupá, měla jsem ten styk nechat určit hned a né mu zase naletět. Soud proběhl před třemi měsíci, tak nevím jestli není brzo to podat, jestli nemám ještě počkat
@věrka 24 Tak to nevím, brzy to je, ale… dohoda nefunguje a pán si z toho dělá holubník.
Když to podáš tak stejně bude nějaký ten týden trvat, než se to k soudu dostane.
Jo a nebuď hodná, nikdo to neocení a ty z toho budeš mít akorát blbý pocit
.
@Sheelle píše:
Být ráda, že má otec o syna zájem a tráví s ním čas?
jste normální??? ![]()
@JuriskaMa píše:
Nečekej ani den. Hned podat k soudu!
Ahoj.Tak mi dnes večer syna vrátil, po tom, co jsem si za ním došla a chtěla malého, protože slíbil, že ho vrátí dnes ráno a nedodržel to. Přišel jako by se nic nestalo.Jen malý se ke mě choval ze začátku strašně, zase ho tam u něj všichni štvaly proti mě. Říkal, že už mě nemá v srdci, že sem zlá, tohle nemá ze své hlavy.No a otec si zase přijde jako by nic až bude mít čas a bude syna chtít.
@věrka 24 píše:
Ahoj.Tak mi dnes večer syna vrátil, po tom, co jsem si za ním došla a chtěla malého, protože slíbil, že ho vrátí dnes ráno a nedodržel to. Přišel jako by se nic nestalo.Jen malý se ke mě choval ze začátku strašně, zase ho tam u něj všichni štvaly proti mě. Říkal, že už mě nemá v srdci, že sem zlá, tohle nemá ze své hlavy.No a otec si zase přijde jako by nic až bude mít čas a bude syna chtít.
No jak už to radily holky, podej k soudu návrh na změnu styku s otcem. Navrhni nějaké termíny, co by ti vyhovovaly, on může napsat protinávrh a soudkyně řekne, ať se dohodnete na určitých datumech, pokud nebude s tvým návrhem souhlasit. Žádné, že nemám čas a nevím, u soudu otci neprojde. Prostě se bude muset jasně vyjádřit.
Jako důvod k soudně danému styku řekni, to cos tady napsala nám. Nedodržuje domluvené termíny vracení syna, očkuje ho proti tobě atd.
Řešila jsem to v minulosti taky a mám od té doby jasně dané, kdy si otec přijede. Má mít děti čtyři víkendy v měsíci a jezdí si pro ně jeden, nebo dva. Občas zkoušel šarády s výměnou víkendů, nebo o prázdninách, je chtěl v mém termínu, ale stála jsem si za rozsudkem, aby si nemyslel, že si z toho zase udělá holubník. ![]()