Otec blázní

104
15.9.17 21:46

otec blázní

Dobrý večer,

mám problémy s otcem už před dvěma lety měl problém, že ho někdo sleduje apod. napřed sem nevěděla, jestli je to pravda ale asi nebyla, pak byl klid nebo sem o ničem nevěděla a ted to vygradovalo, sem si jistá že trpí představami že ho někdo sleduje chce ho vykrást, ostatní mu dělají zle apod. sou období klidu a kdy to vyvrcholí, chcou ho i kvůli tomu ted před důchodem vyhodit z práce. Slíbil mi, že v pondělí půjde k doktorce, doufám, že mu dá neschopenku a pošle na psychiatrii. Máte někdo zkušenosti s něčím podobným? Co to může být za nemoc a pomůžou léky?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7205
15.9.17 21:50

Psychiatr určitě pomůže. mě to připomíná schizofrenii, ale nejsem odborník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21373
15.9.17 21:54

@slunecnice32 ten k zadne doktorce nepujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
15.9.17 21:56

@slunecnice32 jo muj otec mel to same. nakonec bipolarni porucha.do rukou. lekaru se dostal az po pokusu o sebevrazdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29632
15.9.17 22:16

Určitě by měl navštívit psychiatra. Může to být např. schizofrenie, paranoia (s bludy)… Otázkou je, zda to dr. řekne, bylo by lépe, kdyby ho tam mohl někdo doprovodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
15.9.17 22:22

Tak dle popisu mi to taky nejvíc připomíná schizofrenii u které ty bludy často jsou. ALe co to skutečně je může určit jen lékař až po vyšetření. Léky často pomáhají, ale tak samozřejmě záleží přesně na tom co mu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.9.17 22:26

Musí jít už kvůli neschopence jinak ho vyhodí z práce, doktorce budu volat řeknu jí o co jde, myslíte že ho vezmou na psychiatrii nějak akutně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
15.9.17 22:29

Paranoidní myšlení se ve stáří objevuje poměrně často, buď jako vystupňovaný povahový rys, jenž byl přítomen i před tím, nebo jako projev choroby – buď demence, například Alzheimerova typu, nebo poruchy s bludy (paranoia) či jiné psychózy.

U paranoi zůstává ostatní psychika víceméně nenarušena, takže dotyční mívají vynikající paměť a působí navenek dobře. Často se z nich rekrutují nepoučitelní sudiči a kverulanti, kteří zahlcují soudy nesmyslnými či nepřiměřenými podáními tak dlouho, až se podaří omezit jejich způsobilost k právním úkonům.

Hranice mezi nesnesitelnou povahou, jejíž zdroje sahají hluboko do dětství a v nejasné míře jsou zakódovány i v genech, a nemocemi, jež souvisejí s poruchami mozku (atrofie, poruchy cévního zásobení) a mají se léčit, je v mnoha případech neurčitá. Vzhledem k absenci náhledu u lidí s paranoickým vývojem je prakticky nemožné přimět je k léčbě a jejich prožívání a projevy nějak změnit. Jsou psychoterapeuti, kteří se o to pokoušejí a tu a tam zaznamenají určitý úspěch, ale jednak je jich jako šafránu a jednak psychoterapie poruch osobnosti je tak vleklá a výsledky tak nejisté, že ji nikdo v dostatečné míře nezaplatí. Motivace postižených je mizivá a jediný, kdo o jejich léčbu opravdu stojí, je jejich postižené okolí.

To je také jako jediné dovede motivovat k léčbě, která je dlouhodobá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.9.17 22:34

@Borrealis to si mě nepotěšila :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.17 22:40

Znamy mel podobne stavy nasledkem uzivani drog, konkretne pervitinu.

• Citovat
  • Upravit
378
15.9.17 22:47

Schizofrenie se v pozdním věku objevuje velmi zřídka..vypadá to na poruchu s bludy, demenci, event. deprese..bylo by fajn, kdyby ho na psych.amb.objednala praktická lékařka, rychleji se to pohne, než by se objednával sám, event. pokud máte v blízkosti nějaké psych. zařízení, kde slouží pohotovost a otcův stav ještě více vygraduje, jela bych rovnou tam..každopádně se u takových to stavů hodí doprovod, pacienti s bludy rádi zastírají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
15.9.17 22:50

Odkud(kraj)jste? klidně SZ, jsem z oboru, když co poradím ambulanci, zařízení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.9.17 23:39

@vaks Jihomoravský kraj, Brno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
15.9.17 23:43

@slunecnice32 Určitě to bude chtít psychiatra. Jen pochybuju, že o nějakých takových stavech své doktorce řekne. Máš možnost ho třeba k ní doprovodit a případně si s doktorkou promluvit taky? Nebo třeba si s ní promluvit o tom dříve, aby mohla třeba něco vypozorovat, když příjde on? Připadá mi to jako schizofrenie nebo nějaké rozpolcení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
16.9.17 05:34

Nekde sem cetla, ze takove problemy muze zpusobovat i metabolicka porucha. Nejsem odbornik, mozna to pisu spatne, ale co jsem pochopila, tak nejake latky v traveni, ktere se dostavaji obehem do mozku a zpusobuji jakoby otravu/bludy.
Jen moznost. Kazdopadne souhlasim, ze k lekari by mel jit s doprovodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí