Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Soud ho nedonutí si ji brát dle rozsudku a do lepšího prostředí.
@Anonymní píše: Více
A co by ten soud měl řešit? Těžko mu někdo rozkáže, aby dny co má dceru poslal partnerku jinam, nevodil jí ke své matce atd. Otec se nechává ovlivnit partnerkou, ale bohužel to řešení nemá. To je jako kdyby otci vadilo, že žiješ s přítelem, a on si to nepřeje.
A co by soud vyřešil? Zkusila bych s otcem dohodnout, jestli by si dceru nebral na kratší čas, třeba jen odpoledne, aby nemusel řešit kam s ní.
tohle žádný soud nevyřeší.. pomůže jen promluva po dobrém s otcem dítěte, prostě ho zkusit požádat, aby se holce věnoval i samostatně, někam ji vzal sám, případně s ní přespal sám, že by si to dcerka přála a že to nemyslíš proti jeho partnerce, ale kvůli dceři… prostě to zkus po dobrém, protože po zlém tohle neovlivníš, je jeho věc, zda v jeho dny dá dceru ke své matce nebo nedá a co a jak s ní dělá… Soudem bys to akorát celé vyhrotila.
On nechce a v tom případě ho nedonutí nikdo, ani soud, ani dcera, ani ty.
Tohle vyřešit nejde.
Za me je to lepsi takto, nez se povinne mackat v pokojiku.
A co chceš u soudu řešit?
Prioritou je vztah otce a dcery, velikost prostor soud nezajímá.
Nech to uležet, pokud časem dcera k otci chtít nebude, sama si řekne. Podporuj jejich vztah, a užij si čas, který máš sama pro sebe
Děti taky dost často přibarvují
Otec i jeho přítelkyně mají oba garsonku, ale jsou s tvou dcerou u jeho matky? Proč není ta přítelkyně ve svém a on si nevezme dceru k sobě domů? Nějak jsem to asi nepochopila.
@Zeta322 píše: Více
To ses zaregistrovala kvůli tomu abys tu vyplivala frustraci?
Maximálně bych promluvila s otcem dcedy, že jí jako táta chybí aby ji pravidelně vzal na procházku nebo někam ven a trávil s ní čas. Nějaké nucení do toho aby byla holka v nějaké garsonce s někým, komu tam vadí a kdo ji tam nechce, v tom nevidím žádný smysl.
nijak…navýšit styk ho nedonutíš a dcera se tam stejně necítí dobře. Soud mu mín než jednou za 14dní stejně nedá, takže ani omezit to nejde…a co by jsi vlastně chtěla? aby si ji bral víc? nebo vůbec?
ani jedno ti soud nezařídí a ty to neovlivníš…
Ahoj, zajímalo by mě, jak byste vy řešily tuto situaci?
Mám desetiletou dceru. Její otec má partnerku o 16 let mladší než on a dceru nepřijímá do svého bytu prý protože bydlí oba v garzonce a jeho přítelkyně tam prostě dceru nechce. Když je u něj, tráví čas i noc u jeho matky, která má problém s alkoholem, a prostředí pro dceru není vhodné. Jeho přítelkyně je s nimi celé dny a nedá jim prostor o samotě. Dokonce i ona i jeho matky spí v 2 pokojovému malém bytě kde jsou v noci namačkaní všichni tři v malém pokojíčku. Dceři to samozřejmě vadí ale řešení otec nehledá. Máme mezi sebou soudem danou dohodu, kdy ji má mít co 14 dní, ale on ji nedodržuje a poslední měsíc se o ni prakticky nezajímá. Dcera to emočně zvládá/nezvládá.
Já se snažím vždy respektovat dceru, naslouchám jí a dávám jí prostor vyjádřit své pocity. Můj partner, se kterým žijeme, se k ní chová jako ke své vlastní dceři, tráví s ní čas a vytváří pro ni bezpečné a stabilní prostředí.
Cítím se bezmocná, protože otec nereaguje a jeho zájem o dceru je podřízený jeho pohodlí a vztahu s partnerkou. Snažím se chránit dceru a zároveň řešit situaci klidně, ale nevím, jestli je lepší to dál nechávat takto, nebo obrátit se na soud.
Jak byste postupovaly vy?
Děkuji