Zanedbávání dcery jejím otcem

Anonymní
13.1.26 20:42

Zanedbávání dítěte otcem

Přeji dobrý večer,

už pár let řeším dokola to samé. S otcem dcery máme soudní rozhodnutí, tak nějak se ho snažíme dodržovat. Alespoň z mojí strany. Dříve jsem to tolik neřešila, jelikož dcera chodila pouze do školky. Poslední dva roky ale došlo ke změně, s nástupem do školy. A i v našich osobních životech.
Otec má dceru jednou za 14 dní plus kazdou druhou středu do čtvrtka do 8:00. Školu má dcera denně a povinně do 15:00 chodí na soukromou školu do druhé třídy, kde je též bilingvní výuka. Škola je samozřejmě náročnější, než běžné státní školy, a je potřeba se s dcerou pravidelně učit a připravovat jí. Čtení v ČJ a Aj, psaní atd. do toho nově začala chodit 2× týdně na gymnastiku a 2× tydně má tenis. Ano, je toho hodně a je to náročné, jelikož oba sporty bereme vážně a nejedná se o kroužky. Časově a i fyzicky je vše náročné. Já se snažím dodržovat vše na 100% jak školu, tak tréninky, tak i odpočinek pro dceru.
Otec na to vše ale kašle. Každý víkend, který je dcera s otcem, tak je od chvíle kdy dorazí k němu domu pouze na telefonu, kde si vyvolává až do půl noci s kamarádkou, společně hrají hry a v podstatě vůbec nic u něho nemusí. Nikdy nemá hotové žádné úkoly, nemusí se u něho koupat, čistit si zuby, číst a ani ji nevozi má páteční tenisové tréninky. Středy jsou o to víc náročnější, jelikož druhy den brzo ráno musí vstát, a logicky, když ji nechá celou noc na telefonu, kdy si on mezitím v klidu už spí a na půl noc, tak je dcera stále na telefonu a hraje hry.
Je zavřena celý víkend nahoře v patře sama, on je v patře dole. Par krát se za ni přijde podívat nahoru, jestli je vše ok, ale zase zaleze zpět k TV nebo spát.
Nově začal praktikovat to, že zavolá mého bratra k němu, ať ji hlídá a zmizí na celý den pryč. Nikdy spolu nikam nechodí a dcera je nonstop zavřena v pokoji sama na telefonu. Domu přijde pak bez úkolu, unavená, špinavá.
Chci se Vás zeptat, dá se tahle situace prosím nějak řešit? S tím žádná domluva není. Dá se to nějak řešit? Chápu ze soudy jsou na straně otců ale tohle mi nepřijde už normální.
Může si ji vzít třeba na pár hodin, kdykoliv, ale přijde mi zbytečné aby byla dcera sama v pokoji cely víkendy, místo toho může být s kamarády, může být na hřišti nebo mít aktivní odpočinek doma.
Dejte mi prosím vědět, co mám dělat v tehle situaci.
Ještě chci dopsat, ze ty čtvrtky chodí do školy neupravena, rozcuchaná a velmi unavená.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76952
13.1.26 20:45
@Anonymní píše: Více

nic s tím nenaděláš, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.26 21:08
@stinga píše: Více

Tak pokud si tohle budu říkat, tak s tím opravdu nic neudělám.
Je potřeba za děti bojovat, a minimálně to alespoň zkusit. Za to mi to stát bude.

• Citovat
  • Upravit
37136
13.1.26 21:11

Proc nemas na jejim telefonu rodičovskou kontrolu? Pak by nemohla být celou noc na telefonu a hrát hry :nevim: jinak z mého pohledu toho má strašně moc, soukroma škola a dva sporty naplno je dost zahul, třeba otec chce, aby si občas odpočla od toho všeho a měla prostě volno pro sebe :nevim: ty aktivity jsou z tvé hlavy, nebo jste se na tom shodli hromadně včetně dcery?

Příspěvek upraven 13.01.26 v 21:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
13.1.26 21:12

No, vis, kdyby na tom telefonu nechtela byt, tak ho odloží a jde spat :think: takže ji to nejspis vyhovuje, stejně jako ji dost možná vyhovuje, ze nic nemusí a nema naplanovanou kazdou minutu dne.
Ano neni to idealni, ale na druhou stranu, to tvoje pojeti taky ne, takze si vlastne nemate moc co vycitat, akorat chudak dote, ma to ode zdi ke zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
13.1.26 21:14

Promiň, ale to dítě mi z Tvé strany přijde jako totálně přetížené. Náročná dvojjazyčná škola do tří odpoledne, gymnastika, tenis 2×2. To je druhačka? Vždyť je to šílené. Je tu krásně vidět, jak toho má moc, ale sama žádnou přirozeně vštípenou disciplínu nemá. Jak je možné, že se takhle velké dítě neumyje, neučeše atd.? A že by si takhle ambiciózní matka spíchla dítě s totálním ignorantem? Těžko se mi tomu věří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
13.1.26 21:16

a dcera opravdu chce takto nabiý program? náročnou výuku, tenis a gymnastiku? :think: přijde mi, že když je u otce, využívá volna a dělá to co opravdu chce a co ji baví a je dítětem, co nemá povinnosti a jen se baví. Nicméně k tvé otázce, stinga má pravdu, neuděláš s tím nic. A pokud bude otec chtít, vysoudí i víc času, protože rodiče jste oba, takže pokud by chtěl střídavku, přiklepnou mu ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
13.1.26 21:17
@Lojzísek píše: Více

Tak ono to možná je presne tou potřebou vypnout a nedelat nic, co doma musí. Plus tedy druhacka neni jeste žádné velké dítě, které by melo samo od sebe potrebu se myt a česat, to je ještě takové zvířátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
13.1.26 21:20
@j.a.n.i1 píše: Více

Přesně takový mám z toho pocit - ode zdi ke zdi, akorát že tady je ten pomyslný tenisák dítě. Pracuju na prvním stupni ZŠ. Mám děti, které se navážno věnují nějakému sportu a mají tréninky 2-3× týdně. V kombinaci se školou jsou v 8 večer vyřízené. Znovu opakuju, těžko se tomu věří. A že by matka nenastavila rodičovskou kontrolu na mobilu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.26 21:20
@Keyllah píše: Více

Kdo by dával otci dítěte stridavou péči? Když s ni od narození nebyl. Do 5ti let ji neznal a najednou má zájem. Asi těžko. Takže nepis kraviny o kterých absolutně nic nevíš.

• Citovat
  • Upravit
14633
13.1.26 21:22

Chudák dítě tyjo, z extrému do extrému… Měli byste se nad sebou zamyslet oba dva, vždyť tu holku zničíte, je to druhačka, proboha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
13.1.26 21:22

Tohle ale záleží na soudci, klidne stridavku dostat muze. Letos uz dokonce neexistuje ani výhradní pece :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.26 21:23
@Keyllah píše: Více

Jasne, takže já se snažím, aby z ní něco v životě bylo a i to je vlastně špatně. I v tom je matka vlastně ve výsledku špatná matka.
Lepší přeci je, aby dítě mělo školu do 12h a pak se válelo na gauci a hrálo hry s podivinami na internetu.
Jasne, zastavejte se otce. Protože dle vás vím více serete na dítě, tím prosím rodičem jste.
Proberte se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.26 21:27
@Kriss Tina píše: Více

Já ale neřeším slečno přechytralá stridavou péči. Ale kvalitně strávený čas s otcem!
A stridavou mu rozhodně nikdo nedá, důvody psát nebudu.

• Citovat
  • Upravit
101777
13.1.26 21:28

No, když te tak ctu, tak je nejspíš tomu diteti u taty lip :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie