Zanedbávání dcery jejím otcem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41283
13.1.26 21:29
@Anonymní píše: Více

asi nemáš moc ušení jak akuálně rozhodují soudy, ok :think: ale to neznamené, že musíš hned utočit, když něco nevíš…tak si to jen pro zajímavost zjisti. Jestli takto reaguješ normálně, tak se přestávám dceři divit, že potřebuje vypnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
13.1.26 21:29

Slušně Ti tu píšeme, že to dítě je evidentně přetížené - náročná škola + 2 sporty, které, dle Tvých slov, neberete jako koníček. Fakt nechápeš, že tohle je moc? Když to nechápeš, běž se poradit s odborníky. Já ti za sebe zodpovědně řeknu, že děti, které mi prošly rukama a byly podobně vytížené díky svým ambiciózním rodičům, byly totálně vyřízené. Proto holka nejspíš úplně u otce vypne a nedonutí se ani k tomu, aby se učesala. Nikdo se ho tu nezastává, je jen opačný extrém Tebe a obětí je vaše dítě. Smutné. Způsob, jakým diskutuješ, taky říká mnohé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
13.1.26 21:31
@j.a.n.i1 píše: Více

taky začínám mít ten pocit..no, snad je zakladatelka připravená na pubertu, to ji dcera vysvětlí, co si o jejích plánech myslí. Evidentně nežije život, jaký by chtěla, tak se projektuje do dcery a ta má toho nad hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
13.1.26 21:32

Holt máte každý jinou představu o trávení volného času. Ale za to mu fakt dite nikdo nesebere. A dle tvého vyjadřování je dite chudák u nej i u tebe. Jeden rodič, který si ditete nevšímá a druhý extrémně narocny, co tomu dítěti nenechá den na oddych. Holt holka nema u tebe prostor na to, co ji bavi, tak to pak dohání u otce po nocích. Kdyz se ti nelibi, ze hraje hry v noci na telefonu, tak ji to zablokuj a nezahraje si nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.26 21:33
@Keyllah píše: Více

No Jasne, protože jsi půjde dcera na hodinu denně zacvičit, tak jsem hned špatná matka.

• Citovat
  • Upravit
21439
13.1.26 21:34

Do 5 let ji neznal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
13.1.26 21:37

takto reaguješ na všechny jiné názory? :think: proč jsi vlastně diksuzi zakládala, když nechceš slyšet, kde je problém? :think: přetěžuješ ji, a ona takto utíká od tebe tvých povinností a u otce odpočívá…oba jí škodíte, jen jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
13.1.26 21:42

Tak pokud má dva sporty, která jak si psala, neberete jen jako kroužek, ale dělá je na plno, tak je to sakra zátěž. Takze co? Bud si sem tam hodinku zacvičí a nebo dela dva sporty naplno. To neni to samé :nevim: plus škola do tří, to ma taky mnohem větší zátěž než většina vrstevníků. Ty taky delas na plný úvazek po-pa, pracujes pak jeste navic doma ve volném čase a chodíš každý den cvičit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14635
13.1.26 21:46

Hodinu denně se na ne-hobby úrovni věnuje celkem náročným sportům a to minimálně čtyři dny v týdnu (a nejspíš více, nevěřím, že na této úrovni nemívá turnaje a soutěže), téměř denně a po psychicky vysilujícím vyučování. Doma pak smí aktivně odpočívat, jak sama píšeš. Super životní plán pro sedmiletou holčičku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
13.1.26 21:51

Na mobil nastav rodičovskou kontrolu a omez jí čas, můžeš jí mobil i na dálku úplně bloknout.
Jestli by dcera chtěla s tátou něco podniknout, tak ať mu řekne. Ale při tom každodenním zápřahu je asi ráda, když nikam a nic nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.26 21:57
@Michelle_M píše: Více

Chápu, že toho není málo. Má ale volné víkendy a středy. Středa je pouze škola.
Ale upřímně také uvažuju o zrušení jednoho sportu, s tím, st si rozhodne sama, co chce.
Mám jen jedno dítě, a chci s ní být i více času já. Proto me mrzí, když je u otce sama v pokoji. Proto ji i často volám a kontroluju ji.
Ale bylo by i rozumné jeden sport vynechat a začít se tomu věnovat třeba až sama bude chtít.

• Citovat
  • Upravit
13983
13.1.26 22:00

Podívej se sama sobě do pusy, než budeš trollit dál. Hodina denně zacvičit x dva sporty na vyšší úrovni, jak jsi sama psala, jdou dost proti sobě. Hodinu denně si jde zacvičit můj syn na sportovní přípravku, to je fakt úplně jinde. A i tak v ten den přijde domů a je unavený (je tedy mladší).
Tyhle matky, co potřebují, aby jejich ratolest měla rozplánovaný každý den do minuty, fakt z duše nesnáším.

A jo, i otec je plně ztracenka a průšvih.

Proto si myslím, že jsi kvalitní troll. Protože dva takoví lidé si jen tak dítě neudělají. A chlap jen tak v pěti letech nenastoupí do života dítěte, aby si ho bral do baráku a tam mu ani nedal najíst a neřekl, že do půlnoci se do mobilu nekouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76972
13.1.26 22:04

@Lily-of-the-valley
navíc mi tak nějak přijde, jako by příspěvky anonymní psaly dvě osoby - první a poslední příspěvek spisovný, bez chyb, logický,
mezi tím sprosté výpady, se spoustou hrubek, k ostatním uživatelkám :zed: :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.26 22:12
@stinga píše: Více

Dobře, tak už jsem i schyzofrenik :D
Asi už od toho nejsem daleko, když léta zápasíte s člověkem, který Vám dělá peklo, ve všech možných situacích, tak si ve výsledku asi už i tak připadám. :think:

• Citovat
  • Upravit
2360
13.1.26 22:14

Není špatné to, že chceš, aby z dcerky „něco“ bylo. Ale dítě potřebuje i volný čas bez naplánovaného programu, aby si mohlo pohrát podle sebe, zapojit fantazii, odpočinout si…

Stejně tak jako ostatním mi připadá, že u vás jsou to dva extrémy - u Tebe plno povinností, přesně „nalajnovaný“ čas, u otce povinnosti žádné. Vadilo by mi hodně, že dcera u otce chodí pozdě spát a je pořád na mobilu. Zuby by si taky měla čistit. Ale to, že se jednou nevykoupe, neučeše, bych neřešila. Pokud nemá problémy s učením, „přežije“ i to, že nemá úkol/y. Spíš je škoda, že se jí otec nevěnuje. Nechápu, proč si někteří tatínci ty děti berou a pak na ně kašlou…

„Protože dle vás vím více serete na dítě, tím prosím rodičem jste. Proberte se.“
Tohle myslím bylo zbytečné. Nikdo přece neříká, že je dobré na dítě kašlat. Ale důležitá je rovnováha mezi povinnostmi a volným časem. Nechat dítě být taky dítětem.

Bohužel s otcem asi nic neuděláš. Vždyť je to tu každou chvíli. Píší sem matky, jejichž děti vychovávají staří prarodiče při SP místo otců a nikoho to nezajímá… Škoda, že se s otcem nejde domluvit, aby se dceři věnoval - a teď nemyslím povinnosti - aby si s ní hrál, třeba se s ní podíval na nějakou pohádku, vzal ji na hřiště, na kopec, když je teď sníh, na procházku… Aby trávili nějaký čas spolu, budovali vztah… Ale to, že má u něho dcera odpočinkové dny, bych mu nevyčítala. Každý si někdy potřebuje odpočnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna