Zanedbávání dcery jejím otcem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.1.26 22:21

A kde bereš ty informace? Chápu přípravu do školy. Pokud ji škola nějak extra nejde tak asi rozumím tomu že chceš aby se učila. Pokud má ale vyznání tak z Toho nemusíš dělat mega problém.
On si ve škole někdo stěžoval? školu fláká? Nestíhá?
Kroužek bereme vážně znamená co? Ona a ty ho berete vážně? Nebo jenom ty je bereš vážně? Stěžuje si dcera, na dobu u otce?
Netlačíš na ni až moc?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.26 22:24
@Prelesta
@Prelesta píše: Více

Děkuji za normální názor. Ano, jsme dva extrémy. Domluva mezi námi téměř nikdy neexistovala. Snažila jsem se o to, vysvětlovala co a jak, proč atd. Navrhovala možnosti, jak s ni trávit čas. Majalend, hřiště, bazén, brusle. Do ničeho se mu nechce. Proto nechápu, proč si ji stále bere. Nemusí, dala bych mu jí kdykoliv na 2-3h. Ale ne, proste musí být po jeho.
A ano, dcera má vždy volné víkendy (jen splníme úkoly do školy) a pak si děla co chce. Většinou návštěva babičky, hřiště, hraní si s panenkami atd.
Je to pořad malé dítě a přemýšlím velmi o zrušení jednoho sportu.
A ten volný čas, budeme jenom tak doma.

• Citovat
  • Upravit
579
14.1.26 02:47

Zaprvé, proč toho má dcera tolik teprv ve druhé třídě? „Bereme to vážně“ a „nejedná se o kroužky“, o co se jedná, když ne o kroužky. Zadruhé, musíš jí ten telefon k otci dávat? Nebo ona chodí už sama do školy, nebo na kroužky (teda na sporty), že musí mít vlastní telefon. Přijde mi hrozně malá na to, aby byla na telefonu bez dozoru. Můj sedmiletý syn dostane tak 1× týdně můj telefon na hry a o víkendu si může zahrát na PC Minecraft. Je možné, že toho tvá dcera má fakt moc a u otce si může vydechnout. Na tebe to působí jako flákání. Já měla jako starší dítě a puberťák u rozvedených rodičů taky dva zcela rozdílné režimy a začala jsem postupně preferovat ten, kde jsem měla vyšší míru své zodpovědnosti, ale také svobody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
14.1.26 06:26
@Anonymní píše: Více

volné víkendy? u tenisu a gymnastiky, které berete vážně, ne jen jako kroužky? :think: tak to bych chtěla vidět. Berete to vážně a nejezdíte o víkendech na turnaje? to asi těžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
14.1.26 06:31

V tomto věku neměly moje deti vůbec telefon. Chápu, ze s ni chces byt ve spojení, kdyz je u otce, takze nastavit rodičovskou kontrolu a asi max 1 hodinu. Dala bych ji sebou knížku, nejake hracky. S otcem opravdu nic neuděláš a je to škoda, ze se ji nevěnuje. Dej si ale fakt pozor na přetížení, nech ji víc času i u tebe na odpočinek a neorganizovanou zábavu. Ma toho opravdu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24725
14.1.26 06:35

Dcera si u táty užívá volnost, kterou u tebe nemá, zakladatelko. Dost možná ji to zachraňuje před totálním zhroucením, tak za ten nerežim u otce buď ráda. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
14.1.26 06:36

Treba ji chce tec doprat trosku odpocinku a normalniho zivota.
Musi byt peklo pro takovou malou holcicku takovej zaprah.
By me zajimalo, kam to dotahla maminka kdyz mala musi mit program denne do vecera a jeste se ucit jako silena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.26 06:39

To dítě přetěžuješ. Nedivila bych se, že by časem chtěla trávit u otce víc času než u tebe.
A kvalitní škola vám nedala doporučení, že takhle směl dítě má. mit maximálně jeden nebo dva dny kroužek? Nebo to doporučení nedodržuješ a plníš si přes dítě nějaké své ambice?

• Citovat
  • Upravit
6872
14.1.26 07:09

On je lempl a ty přemotivovaná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15313
14.1.26 07:39

A tvoje dítě si neumí hrát normálně, s hrackama, s kamoskama na všechno možný? Co jste zařídili za dětství? U tebe jen povinosti, otec ji nechá válet s mobilem, nádhera..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.26 07:53

Vážně, podle tebe, neexistuje nic mezi?
Podle tebe musí být dítě buď totálně vytížené, nebo nic nedělat..

Toho dítěte je mi celkem líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
14.1.26 08:16

Pokud se dite venuje sportu “ne jako krouzek”, tak to fakt neni na hodinu. Trenink zavodni gymnastiky bud trva minimalne dve a pul hodiny a je nekolikrat tydne, nebo sice mozna trva tu hodinu, ale pak to je ten krouzek a dite se tam nejak extra nepredre. Tak nevim, jestli nas zakladatelka lakuje, kdyz zjistila, ze ji tu budou kritizovat, ze dite pretezuje, nebo to s tou zatezi neni zas tak dramaticke.
Kazdopadne, nechapu, proc ma dite v tomhle veku mobil a tim spis bez omezeni. Svetove se venovaly miliardy dolaru tomu, jak na mobilu vytvorit zavislost, nechat ho malemu diteti, navic bez omezeni, muze jen silenec nebo nekdo, komu na nem extra nezalezi. A jinak, ano, zakladatelko, udelala sis dite s nekym, kdo ma odlisne predstavy o zivote, mozna je i objektivne vul. Ale holt je to jednou otec tveho ditete, tak trp a zamer se na to, co muzes ovlivnit. Zacla bych tim mobilem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
14.1.26 08:21
@alioth píše: Více

Celému tomu nevěřím. Buď troll nebo je realita líčená zakladatelkou hodně upravená. Kdyby dělala holka 2 tyhle sporty, ne jako koníček, jak píše, tak mají i plné víkendy - soustředění, závody atd. A že by takhle přemotivovaná matka neznala rodičovskou kontrolu? Kecy, kecy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36001
14.1.26 08:51

Na telefonu nastav rodičovskou kontrolu se zbytkem u otce asi nic neuděláš. Max můžeš vycvičit dceru aby si na zuby a mytí myslela sama. A proboha nech to dítě taky někdy odpočívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
14.1.26 09:02

Ta rodicovska kontrola je fakt vtipna :D jak dlouho myslite, ze bude otci trvat, koupit dceri tablet, az za nim prijde „otravovat“, ze ji mamka na dalku vypla mobil? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna