Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Tak si říkám, proč spolu mají dva naprosto nekompatibilní lidé potomka…
Maminka s tatínkem si dělají naschvály a dítě to odnáší. ![]()
@jita22 píše: Více
Aha, to som nejako prehliadol, hlavne ze je to hned na zaciatku, OK stale to nieje tragedia, asi tazko na kruzok dochadza 1h ako som tam hrubo napisal aby som ukazal ze casu je dost…
@stinga píše: Více
To prave neviem, ale aj tych 15:00 som prehliadol…
Zakladatelka se nesmí zlobit za to, že nejsou všichni na její straně. Bohužel to fakt vypadá, že je její dcera přetížená a pobyt u otce má za relax a asi ani nechce, aby s ní otec něco podnikal. Na druhou stranu by na hygienu a úkoly dohlédnout mohl. Jestli zakladatelka chce, aby se dcera s otcem nestýkala, tohle není důvod, není ohrožená na zdraví ani na životě. Bylo by fajn zajít k dětskému psychologovi všichni tři, ten celou situaci posoudí a poradí.
@Anonymní píše: Více
Chudák dítě, matka ambiciózní hysterka a otec salámista…
A co přesně by z ní mělo být? To by mě fakt zajímalo… Jdu dočíst… Možná by to chtělo popcorn…
@Anonymní píše: Více
Neber to nějak ultra osobně ale jak dlouho s tebou bejvalý vydržel? Měsíc bych nedal.
Já nějak nechápu to prohlášení, že do 5 let dceru neznal. Exmanžel. Neznal jedinou dceru do pěti let? A kdy ji jako zplodili?
@PaníBovaryová píše: Více
To exmanžel tam hodil admin v rámci změny nadpisu. Zakladatelka píše o otci.
To takhle casto rozesle/ rozvedene rikaji, nic noveho. Realita byva jina.
No, jak jsem na naše děti přísná a vím, že potřebují disciplínu, tak tady mám taky pocit, že je toho až moc. Každý den škola do 15 hodin. Pak trénink, to má minimálně hodinu, doprava taky zabere čas. Suma sumárum, přijedeš domů v 5 hodin s totálně udřenou holkou, která ještě musí dělat úkoly a učit se. To je tak minimálně půl hodiny, ale spíš hodinu, že?
Takže v 6 hodin končíte školu, holka se nají, umyje, zuby a polomrtvá padne v 8 večer do peřiny. A tohle má 4 krát do týdne. IMHO potom u táty to prostě odbrzdí a konečně si vydechne, protože ten tlak je na ni fakt velký. Za pár let se začne tomuhle systému vzpěčovat.
Pokud to můžu radit, tak uber. Zruš jeden sport, nejlépe ten, který je i v pátek - stejně na něj nechodí. Domluv si s dcerkou pravidla - dělá úkoly, protože to má svůj důvod. Sport je super a potřebuje ho, ale kdo si nečistí zuby, má kazy, kdo se nemyje, je špinavý… Ve druhé třídě už by IMHO měla mít zodpovědnost za své tělo. Pak by měla vnitřní motivaci dělat to i u táty. Ne proto, že to mamka nařídila. Ale proto, že ví, proč to má dělat.
@Pučálkovic.Amina píše: Více
aha, tak to se zas @admin cosi povedlo, je velký rozdíl přece, jestli otec je nějaká náhodná známost před 8 lety nebo exmanžel,
já celou dobu přemýšlím, jak tak rozdílní lidé byli schopni spolu fungovat v manželství, a ejhle ono si tam manželství dosadil admin ![]()
Ale vždyť to se nevylučuje. Teoreticky, neříkám, že je to tento případ, by manželé po svatbě mohli zplodit dítě a než se narodilo nebo těsně po narození, se mohli rozejít. Však jsou tady i takové diskuze. A že chlap nemá zájem o své vlastní dítě, taky není nic neobvyklého. Dějí se všelijaké věci. ![]()
A když do toho zasáhne ještě Admin… ![]()
Jeden na dítě kašle úplně, druhý si na něm honí ego. Můj táta měl taky tu představu, že je potřeba mě utýrat tréninky, aby ze mě jednou něco bylo - přesněji vrcholový sportovec. Výsledek pro moje dětské já? Žádní přátelé - neměla jsem na trávení s dětmi čas, takže se ve škole utvořily skupinky přátel beze mě. Doživotně špatná klenba na nohou. Zničený vztah s otcem. Absolutní přetížení (denní tréninky - občas byly i dva denně - v kombinaci s učením je na dítě moc), které vedlo ke špatné psychice. Hornomální nerovnováha… Pro lidi je zdravý přirozený pohyb a rekreační sport. Vrcholový sport (a zvlášť u dětí) není zdravá záležitost. Obvykle to vede k tomu, že jste ve dvaceti na rozsypání. Já bych bývala dala všechno za to, abych mohla prožít dětství bez nalajnovaného každodenního života. Nemyslím si, že by si nějaké dítě doopravdy vybralo žít jako voják a mít v životě jenom samé MUSÍM. Ty děti to většinou dělají, aby si udržely lásku rodiče… Tímhle tempem z vaší dcery nebude světová atletka se zářnou budoucností, ale vyhořelá a psychicky zdeptaná žena, která bude celý život mít pocit, že aby někomu připadala dost dobrá, musí plnit jeho krkolomné představy a požadavky… Jestli vám vaše vlastní dcera není dost dobrá sama o sobě a musí někým být, tak mi přijde, že máte možná větší problém, než její otec…