Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A proč? Však si otec se svým majetkem může dělat, co uzná za vhodné. I kdyby ho věnoval bezdomovcům, tak s tím nic dělat nemůžeš. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tu někdo kdo má podobnu zkušenost, nebo třeba i nějaký právník? Otec ještě žije, ale přepsal dům na mého nevlastního staršího bratra. Mě se tu absolutně nelíbí a nesouhlasím s tim. S právníkem mám schůzku, až za týden. Tak budu ráda když mi tu někdo poradi. Já chci, aby to otec zrušil a přepsal půlku baráku i na mě. Otec mi nabídl nějaké peníze, ale je to směšná částka, nevzala jsem to.
To asi těžko můžeš rozporovat. Je to otcův majetek, může si s ním dělat, co se mu zlíbí. Nemáš na něj žádný právní nárok.
Je to na otci komu věnuje dům. Jaký máte vztah? Ale chápu, že tě to mrzí.
A ptala ses na duvod, proc nenapsal pul domu na tebe? Jakou hodnotu ma dum?
Otec muze majetek napsat na koho chce, ale jestli neni neco, co brani napsat pulku na tebe nebo vyplatit rovnym dilem, tak bych taky byla nastvana
Naštvaná být můžeš, já bych taky byla, ale to je tak všechno, co s tím zmůžeš.
Za života si muže dat majetek komu chce na to právníka nepotrebujes.
S tim asi nic neudelas. Za zivota muze svepravny clovek se svym majetkem disponovat jak chce. Zbytecne platis pravnika.
Příspěvek upraven 10.12.20 v 12:33
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tu někdo kdo má podobnu zkušenost, nebo třeba i nějaký právník? Otec ještě žije, ale přepsal dům na mého nevlastního staršího bratra. Mě se tu absolutně nelíbí a nesouhlasím s tim. S právníkem mám schůzku, až za týden. Tak budu ráda když mi tu někdo poradi. Já chci, aby to otec zrušil a přepsal půlku baráku i na mě. Otec mi nabídl nějaké peníze, ale je to směšná částka, nevzala jsem to.
Proč? Tedy proč bys to chtěla, chápu. Ale proč nerespektuješ fakt, že je to barák tvého otce a ten si s ním může dělat, co uzná za vhodné. ![]()
Co chceš na tom řešit s právníkem?
A já snad nejsem jeho dcera? Kdyby otec zemřel, ještě předtím než to stihl napsat. Tak barák a peníze zdědim, a takhle zdědim akorát velké 💩. A nikdo tady nenapsal jestli s tim má zkušenost a nebo je právník. Takže si budu muset počkat, až na rádů právníka a nechat to tak rozhodně nehodlám, to bych musela být úplně blbá.
Chápu, že tě to mrzí, to by mrzelo většinu lidí, i když, ne všichni to přiznají, to je takové to naše české pokrytectví. Můj ex přepsal svůj dům, který dostal od rodičů, na svoji přítelkyni, která má svoje děti (s ex nemají žádné), aby, v případě smrti, naše společné děti nic nedostaly. Taky mě to mrzí, ale to je tak vše, co s tím můžu udělat. Snažím se dětem spořit, aby měly něco do začátku, když se ted ozývá z vlády, že naše děti budou mít dost těžký život, protože musí platit naše dluhy a může se stát, že nebudou mít žádný důchod. To mě děsí a trápí, tak se snažím, aby měly lehčí začátek a hlavně, aby měly dobré vzdělání. Je zbytečné, aby jsi platila právníka, stejně s tím nic neudělá.
Příspěvek upraven 10.12.20 v 12:36
Jedna věc je jasná, nic s tím neuděláš. Je to jeho majetek a může si s ním dělat co chce. Může tady barák prohrát na automatech kdyby chtěl.
Spíš bych se zajímal o to, proč tomu tak je. Ale normálně a slušně. Né vystartovat, „tato si hajzel, proč jsi mu dal barák a já jsem ostrouhala a tady ty drobný si narvi do zadele, ja chci půlku hodnoty baráku!! slyšíš!“ Tak s takovou to asi nepůjde ![]()
Tos ještě zatím dopadla dobře. Může se také stát, že nevlastní brácha vyštípe otce a ten půjde k tobě bydlet… ![]()