Je vhodná doba na prodej pozemku?

Anonymní
10.12.20 00:39

Je vhodná doba na prodej pozemku?

Prodávali byste v této době dost lukrativní pozemek? Nebo byste počkali a jak dlouho? Potřebujeme zrekonstruovat dům a zbytek bychom investovali třeba zase do pozemku či do menšího bytu k pronájmu. Zatím nám to tak nespěchá, na drohou stranu to chceme již uskutečnit. Pořád mám ale pocit, že v této době je lepší ten pozemek vlastnit. Jak se rozhodnout? Děkuji za postřehy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
561
10.12.20 00:54

Ja nevim co je to za dobu „hlavne vlastnit“.
Pokud jsi na pozemku financně závislá, tak ho neprodávej. Doba, nedoba.
Dneska vlastní kde kdo pozemek nebo barák, kterej chátrá a on neprodá a neprodá. Nechápu.
I kdyz pozemek, pro sve deti jeste chapu, ale baráky? to je pak celková rekonstruce a co z toho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
10.12.20 00:55

A co je to za pozemek, že je tak vynosný? nevyplatí se ti ho tedy ponechat? :think:

Příspěvek upraven 10.12.20 v 01:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
10.12.20 00:59
@Anonymní píše:
Prodávali byste v této době dost lukrativní pozemek? Nebo byste počkali a jak dlouho? Potřebujeme zrekonstruovat dům a zbytek bychom investovali třeba zase do pozemku či do menšího bytu k pronájmu. Zatím nám to tak nespěchá, na drohou stranu to chceme již uskutečnit. Pořád mám ale pocit, že v této době je lepší ten pozemek vlastnit. Jak se rozhodnout? Děkuji za postřehy.

A k čemu ten pozemek máte? Budete ho v horizontu 20 let potřebovat? A ještě by mě zajímalo co to znamená dost lukrativní pozemek… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
10.12.20 01:01

U pozemků hrozně záleží na místní situaci (třeba v souvislosti s územním plánováním).

Jestli se bojíš, abyste prodejem teď neprohloupili, tak to asi ne. Ale je to i na vašem vnitřním nastavení. Stavební pozemek v atraktivní lokalitě bych třeba já osobně klidně prodala. Ornou půdu, sad apod. bych si teď nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.20 04:12

Teď jsme prodávali dům u phy v atraktivní lokalitě a 3.5 Mega dolů oproti původnímu plánu.. Ne, teď není dobrá doba, pokud to nedáš spekulantovi.. Otázkou je, v čem a proč je pozemek lukrativní a zda časem nemůže ztratit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.12.20 06:24

Tak u nás ceny nemovitostí i pozemků vyšplhaly a drzi se. Teď se prodává dráž než před dvěma lety. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
10.12.20 07:01

Pokud penize z nej potrebujes, tak bych prodala, ocekavam ze ceny nemovitosti, krom opravdu lukrativnich, trosku ochladnou. Pokud penize nepotrebujes, tak neprodavej. Ja vlastnim pekny stavebni pozemek, jeho aktualni hodnota uz je na nekolikanasobku, co jsem za nej dala, takze bych dost vydelala, ale realne ty penize nepotrebuju, takze pozemek se rozhodne prodavat nebude a jednou bude mit moje dite lepsi start do zivota, nez jsem mela ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15954
10.12.20 07:33

Potřebuješ peníze? Prodej.
Nepotřebuješ peníze? Neprodávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20926
10.12.20 07:41

Taky si myslím, že jestli potřebuješ peníze, tak to prodej. Teďka jsou ty ceny hodně vysoko a dalších x let spekulovat, jestli to půjde nahoru nebo dolů a nemít hotovou rekonstrukci. Na to bych se prosím pěkně vyprdnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.20 08:07
@mota píše:
Tak u nás ceny nemovitostí i pozemků vyšplhaly a drzi se. Teď se prodává dráž než před dvěma lety. :nevim:

U nas taky..
My kupovali 6let zpátky pozemek za 1100/m² pak se to vysplhalo na něco pres 3000 a ted uz přes 4000 8o
Známý teď prodali rujnu po babicce za vic jak 3,5mega, když to tam dali, tak jsem si rikala, ze to nemůžou prodat.. Ne, není to lukrativní lokalita, vesnice o 400 obyvatelích bez vlastní školy, školky, pošty..

• Citovat
  • Upravit
37
10.12.20 13:47

Vyvěste inzerát a uvidíte. Ceny nemovitostí a pozemků se sice vyšplhaly ale málokdo má v této době dost peněz. Přítel se teď snaží sehnat nájemníky a za týden se přihlásilo osm ciganu. Loni se přihlásilo přes třicet lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí