Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla jsem se zeptat maminek, co rodili plánovanou sekci, jak je to v pražských porodnicich s přítomnosti otce na sále? Rodila jsem už dvakrát akutním císařem a ted potřetí už bude urcite znovu a alespoň jednou bych chtěla mít partnera u sebe. Děkuji za zkušenosti
@Pypule U Apolináře to šlo, jen poplatek byl vyšší.
EDIT: Tady je můj deníček, jak to probíhalo. Ale je to teda tři roky zpátky.
@MUFICE píše:
V Motole za to chtěli 700, ale už je to skoro 5 let zpátky
To samé chtěli letos na konci ledna (tuším, že přesná suma bylo něco jako 705 Kč.)
Jen dodám, že partner nemůže být přímo na sále, což celkem chápu, pobíhalo kolem mě snad deset lidí. Tak byl posazený na židli u vchodu, ze které uvidí ještě víc než rodička a mě stačilo otočit se do leva a viděla jsem ho. Ale mohl miminka pozorovat hned po odnesení ze sálu když se měřili a vážili.
Tak to u Apolináře mě držel za ruku a byl vedle mojí hlavy.
Teď zrovna u Apolináře řeším to samé, u plánované sekce ve spinále partner za 800 Kč, u celkové anestezie nesmí být. ![]()
V Krči to bylo před pěti lety za standardní poplatek - manžel přímo na sále nebyl, měla jsem celkovou narkózu, ale mohl být s malou hned jak ji vytáhli, při mytí, pak mu ji nechali popsat, pochovat a na chviličku mi ji přinést, když mě probudili.
Já rodila v září v Podolí plánovanou SC a otec tam byl. Byla jsem ráda, že ho tam mám a lituju, že u prvního porodu nebyl. Přivítat společně prcka na světě /i když ne bohužel po přirozeném porodu/ bylo prostě hrozně fajn. Dali mi ho vedle obličeje a muž ho držel a společně jsme si ho ňufali. Máme i hezké fotky čerstvého miminka i dvě společné ze sálu plus krátké videíčko prvního vidění se
Cena byla 1500. Ale za mě-stálo to za to ![]()
Rodila jsem loni v Podolí, plánovaný SC v spinální narkoze, manžel byl celou dobu se mnou, nic jsme neplatili-nebyla otevřená pokladna a nikdo to neřešil ![]()
Na Bulovce to přímo na sále v roce 2012 nešlo, ale někdo tvrdí, že mu to tam umožnili. Viz https://www.emimino.cz/…lovka-50039/
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.