Otec u porodu na Obilňáku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kvetinka56
6.7.10 15:05

Na Obilnaku v Brne jsou porodni pokoje samostatne, tak jedine ze by meli plno a rodilo vice zen v jednom.

• Citovat
  • Upravit
5545
6.7.10 16:45

Tim to asi nebude, protoze znama rodila na pokoji sama a presto k ni manzela pustili az na konci. Mozna ale zalezi na personalu, na ktery clovek narazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
7.7.10 09:37

Ahoj Teerousku.To jsem zase já co ti odpovídala na to vybavení do porodnice.Co si pamatuju já,tak tam manžela mívaly od té doby co přijely až do porodu.Mají na hekárně pokoje jak pro jednu maminu,tak i pro více.Já byla na jednolůžku.Oni jsou to spíše takoví zástěny,ale docela útulné.Většina mamin si stěžovala,že tu druhou vedle slyší hekat,ale mě to vůbec nevadilo.Naopak.byla jsem ráda,když jsem je slyšela bavit se při porodu o tom jak probíhá a když řekli něco nového,co jsem neznala a co by i mě bylo prospěšné,tak jsem byla klidnější.Mě bylo akorát nabídnuto,že pokud se to už bude chystat (což se hned tak nestalo)tak mu mohu zavolat,ale jelikož jsem byla nakonec na císaři,tak jsem mu napsala až po zákroku.Co vím od spoluležící,tak manžel mohl být snad i na sále za sklem a viděl dcerku takřka dříve než mamina.Já bych si přála,aby tam byl také manžel na začátku,jak mi přijdou bolesti,ale na samotný porod a umývání dítětě už ne,to zase až potom,přotože má ohromě náchylný žaludek.Co vím,tak za každou osobu,která je přítomna u porodu se tu platí 200kc,podle nového ceníku.No skrátka co si teda pamatuju,mohou tam otcové být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
7.7.10 18:46
Janč píše:
Ahoj Teerousku.To jsem zase já co ti odpovídala na to vybavení do porodnice.Co si pamatuju já,tak tam manžela mívaly od té doby co přijely až do porodu.Mají na hekárně pokoje jak pro jednu maminu,tak i pro více.Já byla na jednolůžku.Oni jsou to spíše takoví zástěny,ale docela útulné.Většina mamin si stěžovala,že tu druhou vedle slyší hekat,ale mě to vůbec nevadilo.Naopak.byla jsem ráda,když jsem je slyšela bavit se při porodu o tom jak probíhá a když řekli něco nového,co jsem neznala a co by i mě bylo prospěšné,tak jsem byla klidnější.Mě bylo akorát nabídnuto,že pokud se to už bude chystat (což se hned tak nestalo)tak mu mohu zavolat,ale jelikož jsem byla nakonec na císaři,tak jsem mu napsala až po zákroku.Co vím od spoluležící,tak manžel mohl být snad i na sále za sklem a viděl dcerku takřka dříve než mamina.Já bych si přála,aby tam byl také manžel na začátku,jak mi přijdou bolesti,ale na samotný porod a umývání dítětě už ne,to zase až potom,přotože má ohromě náchylný žaludek.Co vím,tak za každou osobu,která je přítomna u porodu se tu platí 200kc,podle nového ceníku.No skrátka co si teda pamatuju,mohou tam otcové být.

Děkuji za vyčerpávací infotmaci… :palec: akorát mě čeká vyvolání v pondělí,tak to budu muset zvládnout bez manžela… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
7.7.10 20:32

ASI CHODÍ DO PRÁCE ŽE?JÁ NAŠTĚSTÍ MÁM CHLAPA NA ŽIVNOSŤÁKU,PRACUJE NA SVÉ TRYKO TAKŽE SE MŮŽE VZDÁLIT KDYKOLI A HODNOU TCHÝNI NA POHLÍDÁNÍ MALÉ,ALE ON TAM MOC BÝT NECHCE.PRO MĚ TO NEBYLA VYČERPÁVAJÍCÍ ODPOVĚĎ.JÁ JSEM JEN ZVESNICE A MÁLO KDY SI MŮŽU JAK SE ŘÍKÁ VYTLOUCT PUSU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
9.7.10 23:39
karolínka.sofinka píše:
filad píše:
tak ja se musim zastat Apolinare … pred 6ti lety mohl byt manzel se mnou celou dobu (krome pripravy, ale to mi prijde i logicke - tedy nebyl se mnou jen pri uvodnim monitoru, klystyru a holeni - pak uz ho normalne pustili, kdyz uz jsem byla na sale) … ted jsem mela cisare, takze az kdyz jsem lezela a malou vyndavali, to uz byl se mnou
v Praze může být manžel u CS? 8-o

jj muze pokud je to s epiduralem… pri celkove narkoze tusim ne, prave proto jsem chtela epi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
21.7.10 11:22

Tak já poprvé rodila v Havířově a sice nevím jak je to s první dobou porodní,to tatínek vylítával placení poplatku za otce u porodu,ale podruhé jak tam ted v prosinci mám jít tak pokud nenastanou nepředvídatelné problémy,zas bych ho tam chtěla.Mě dost přítomnost pomohla,hlavně na konci,jak už na nic není síly. :-? Taky si mohl přestřihnout pupeční šnůru,což si myslím,že se ničemu nevyrovná. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.7.10 13:22

ahoj holky ,já bych chtěla taky tatínka u celého porodu nevíte někdo jak to chodí v Příbrami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gold45
30.7.10 17:56

jak to tak čtu, tak si říkám, že mám asi štěstí, že jsem z okresu Havlíčkův Brod :-)

• Citovat
  • Upravit
16.10.10 17:48

Ja vim ze odepisujo trosku pozde, ale ted jsem na sestinedeli v Pribrami… Pritel hodne cestuje a tak jsem nevedela jestli k porodu vubec dorazi… padil si to z ciziny a me odtekla voda, ale kontrakce nebyli zadne… dali me na samostatny porodni pokoj. Kde bylo krom nejake vany uplne vsechno, kazdou chvili si me prisli zkontrolovat sestricky pritel dorazil ve tri rano nemela jsem jeste vubec zadne kontrakce, ale nebyl problem aby tam se mnou byl a jeste mu nabydli madraci kdyby sme cekali dlouho ani jsem se neotvirala tak jsem mela pokojik den a par hodin… byl se mnou byl az do konce i ty dve hodiny po porodu, neodchazel(o to aby vam neodnesli mimco pryc hned po prisati si musite rict jinak ho automaticky odnaseji po hodine aby ste meli chvilku klidu) … zadne neprijemne posilani domu… mistnost zarizena jak pokojik dva mice, sprcha, wc , porodni postel ktera se rozlozila na gynekologicke kreslo behem minutky, zavesne lana, porodni pytel… sestricky prijemne i kdyz byla porodnice do vcerejska narvana a do nadstandartu museli pridat luzka takze se vlastne pripravili o fin. bonus… doporucuji sestricky jsou uzasne… jen si tu asi chvilku pockam protoze malej.ma zloutenku… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
28.12.10 11:47

Já přítele chci mít u sebe hned od začátku, to by bylo aby mi ho vyhodili, bych se nedala, spíš se ještě rozhoduji, zda ho mít na ten konec. To se mi moc nelíbí a pořád s tím bojuji. Nechci aby to viděl, nepřijde mi ten pohled zrovna nejkrásnější.(a ať mi nikdo neříká, že nic nevidí, já tomu nevěřím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
28.12.10 11:50
vendy111 píše:
Já přítele chci mít u sebe hned od začátku, to by bylo aby mi ho vyhodili, bych se nedala, spíš se ještě rozhoduji, zda ho mít na ten konec. To se mi moc nelíbí a pořád s tím bojuji. Nechci aby to viděl, nepřijde mi ten pohled zrovna nejkrásnější.(a ať mi nikdo neříká, že nic nevidí, já tomu nevěřím).

však ho můžeš na konec poslat pryč on to určitě pochopí, můj manžel tam byl až do konce, nějak jsme nepřemýšeli že by mohl jít pryč, bylo to nějak automatický, však to nech až na tu chvíli, jen se domuv na tom že pokud něco řekneš tak to bude respektovat a nebude se tam s tebou dohadovat a máš vyřešeno

• Citovat
  • Upravit
1812
28.12.10 12:07

On tam strašně chce být a mě je na druhou stranu líto, mu to odepřít, ale moc s tím nesouhlasím. Tak ještě uvidíme, ale docela se toho bojím:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
28.12.10 12:16
vendy111 píše:

Když nebude chtít, nemusí nic vidět… Taky dost záleží, v jaké poloze chceš rodit. Vždycky si může stoupnout tak, aby ti mezi nohy neviděl a při některých porodních polohách by bylo naopak dost obtížné, aby tam viděl (třeba vestoja nebo v kleku) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
28.12.10 12:17

tak já jsem měla manžela u porodu celého a můžu říct že doopravdy nic neviděl.Za 1.-nechtěl nic vidět a za 2.-seděl ze zadu u hlavy a z tama fakt nic nejde vidět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková