Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
přítel tam se mnou chce taky být od začátku až do konce a nevidím důvod proč ne, když bude přímo u mě a bude mě podporovat tak ani nebude mít čas sledovat přesně co se děje tam dole ne?
tam pak jde asi hlavně jen o to přestřihnutí pupeční šňůry, ale to on si rozhodně ujít nenechá, na malého se strašně těší. Já bych to neřešila, pokud přítel chce, tak asi ví co dělá ne? ![]()
Pájinka25 píše:
přítel tam se mnou chce taky být od začátku až do konce a nevidím důvod proč ne, když bude přímo u mě a bude mě podporovat tak ani nebude mít čas sledovat přesně co se děje tam dole ne?tam pak jde asi hlavně jen o to přestřihnutí pupeční šňůry, ale to on si rozhodně ujít nenechá, na malého se strašně těší. Já bych to neřešila, pokud přítel chce, tak asi ví co dělá ne?
Přítel chce a sice ví, co dělá, to je hezké, ale já si myslím, že u porodu jde hlavně o to, co chce ta rodička
Mě „odpuzují“ ty tatínci, co to s nadšením vše natáčejí a fotí do posledního detailu a pak to ještě vyvěsí na internet, či ukazují příbuzným a přátelům. Ale to slíbil, že rozhodně dělat nebude
. Nevím, já jsem ten člověk, co když je mu nejhuře, zavře se a sám si se vším poradí. Vím, že rodím i jeho dítě a má na to právo u toho být, ale… Prostě tam mám to ale…
Rodila jsem v Brně Bohunicích, manžel byl CELOU dobu od příjmu až po samotný porod se mnou. Když mě šili, dcerku choval on.
Sdělit svoje požadavky předem, pak není problém.
Držím palce, ať vše proběhne dle přání!!
no tak poskakovat tam jako kamzík a natáčet to na kameru přítel v úmyslu taky rozhodně nemá
zas takový aktivisti nejsme
a věšet to na net - no to bych ho zabila
vezme jen fo´ták, aby udělal první fotku malýho, mě jde hlavně o to, aby mi byl podporou, na to zplození jsme přeci taky byli dva ne? ![]()
Tak já jsem teda rodila v Domažlicích, ale manžel byl celou dobu se mnou, od tý doby co mě přijmuli, až po tu dobu co se malá narodila, přes všechny předporodní vyšetření po píchnutí vody až narození Lucinky a za to jsem mu moc vděčná, že to se mnou podstoupil
Takže mi přijde divný, že tam partnera tvý kamarádky nenechali ![]()
My rodili v Hořovicích a manžel tam může být úplně celou dobu a má tam i kanapíčko na chvíli oddechu mezi kontrakcemi, kdy musí pořádně masírovat ![]()
Jinak doporučte chlapům tohle zajímavé čtení na téma otec u porodu
Pěkný den Maminky,
chci se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s přítomností otce na předporodním pokoji v Motole.
Bude u mě bude moci být přítel, už při první době porodní? Dočetla jsem se, že v Motole mají 2 samostatné a jeden předporodní pokoj na kterém jsou 4 lůžka, záleží tedy kam mě šoupnou? Pokud na 4 lůžkový, partnera pošlou domů s tím aby přišel až na samotný porod? A jsou ty samostatné pokoje zpoplatněné? Díky ![]()
Děkuji
Anabellka píše:
Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte některá podobné zkušenosti. Včera porodila moje kamarádka na Obilňáku v Brně holčičku. Přístup na por. sále prý v pohodě, ale jedna věc mě dost zarazila a to, že nechtěli aby tam zůstal její manžel na 1. dobu porodní, že ho zavolají až malá půjde na svět. Když je teda „přemluvili“, aby tam mohl zůstat, tak jim PA řekla, aby o tom pomlčeli že tam byl celou dobu, že se to nesmí. Tím mě naprosto vyrazila dech. Já mám termín za měsíc, mám sice rodit v Bohunicích, ale jestli bude stop stav jako teď, tak mi nic jiného jak Obilňák asi nezbyde a s manželem u porodu prostě počítám. Proto prosím maminy, které jste rodily na Obilňáku, napište mě své zkušenosti. Díky
ahojky, sice jsem rodila uplně jinde ale chlapa na první dobu porodní jsem si musela taky vyhádat, oni s tím mají pak starosti navíc, pokud je moc mamin na porody ani se nedivim, že nechtěj starosti navíc.. my slíbili, že budem hodný.. tak jsme byli celou dobu pěkně zalezlý v tom svém pokojíčku.. tak se spíš domluvit předem, ujistit je, že je manžel způsobilej tam s tebou bejt celou dobu.. mě ho třeba vyháněli při vyšetřeních.. řikam nechte ho tu, že se známe, že nás vůbec nemusej řešit.. přišel teda až po klystýru a tak no..
držim palce ať ti to projde ![]()
Rodila jsem v únoru a otec u porodu na Obilním trhu nebyl vůbec žádný problém. Byl se mnou i na tom jejich prvním kurzu se předem podívat, jak to tam vypadá. No a pak akorát musel mít jejich oblečení a vzali jsme pro něj papuče a teplé ponožky z domu a pití s sebou. Ale počítejte s tím, že pokud už tam chce být, tak mu taky porodní asistentka může říkat instrukce, aby pomáhal, podržel nohu v dobré pozici, něco podal apod. (ten můj s tím souhlasil a věděl, co ho čeká). Takže pokud se chce jen někde s odstupem koukat, tak to raději řekněte dopředu.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.