Otec v nouzi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44228
19.3.20 15:43
@Lama Lama píše:
No, já bych se v nouzi taky cítila, kdyby měla buchta mého ex děti ve spárech, realitovala se na nich a odmítala mi je vydat jako vlastnímu rodiči a v podstatě nebylo moc právní cesty, jak se toho v dohledné době domoci.

Oporu v zákoně Ti hledat nebudu. Nicméně už z logiky věci vyplývá, že veškeré náležitosti(např. školní zalezitosti, lékaři) musí s ditetem řešit zákonný zástupce, ne přítel matky.
A pokud je rodič dlouhodobě neschopný osobně pečovat o dítě, tak jde dítě k tomu druhému.

Předběžne opatření si na to nedaval, jen rikal, že má v rozsudku, že dítě předává k rukám matky, takže i kdyby se kousli a dostal dítě až ve svém termínu, už ho nemusí nikomu jinému vracet.

Sociální pracovnice z OSPOD prostě zavolala, podle mě na sebe vzala trochu roli mediatora, zatlacila, vysvetlila důvody a večer si otec pro dítě jel.

A znám víc případů, kdy sociální pracovnice volala matce/otci a snazila se konflikt mezi nimi vyřešit navržením nějakého kompromisu.

Tento otec by to měl řešit stejně, než tady na emiminu, tak se poradit na OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
19.3.20 15:45
@Anonymní píše:
@Keyllah já neřekla že nám tady vadí. Ale dle mého je na prvním místě otec když nemůže matka… A ptala jsem se na radu, ale začínám mít pocit že se to obránci proti mě. Když to už jednou řešila socialka tak se měli rodiče domlouvat sami. Chvíli to šlo a zase je s tím problém, tak asi je na čase to řešit zase tam. Matka nevychází vstříc a otec se jí snaží vyhovět ve všem. Pro dobrotu na žebrotu.

Návrh na předběžné opatření k soudu na předání dítěte do péče otce po dobu hospitalizace matky. Doložit hospitalizaci, fázi těhotenství a očekávanou dobu opatření. Doložit odmítnutí ze strany matky a doložit ochotu umožnit návštěvy dítěte u matky, budou-li povoleny. Podrobněji v SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
19.3.20 15:49
@Jana206 píše:
Oporu v zákoně Ti hledat nebudu. Nicméně už z logiky věci vyplývá, že veškeré náležitosti(např. školní zalezitosti, lékaři) musí s ditetem řešit zákonný zástupce, ne přítel matky.
A pokud je rodič dlouhodobě neschopný osobně pečovat o dítě, tak jde dítě k tomu druhému.

Předběžne opatření si na to nedaval, jen rikal, že má v rozsudku, že dítě předává k rukám matky, takže i kdyby se kousli a dostal dítě až ve svém termínu, už ho nemusí nikomu jinému vracet.

Sociální pracovnice z OSPOD prostě zavolala, podle mě na sebe vzala trochu roli mediatora, zatlacila, vysvetlila důvody a večer si otec pro dítě jel.

A znám víc případů, kdy sociální pracovnice volala matce/otci a snazila se konflikt mezi nimi vyřešit navržením nějakého kompromisu.

Tento otec by to měl řešit stejně, než tady na emiminu, tak se poradit na OSPOD.

Toto lze rovněž, ale musí být splněny dva předpoklady - funkční OSPOD a alespoň trochu rozumná matka. To není příliš častá kombinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
19.3.20 15:51

A pak že to nejde. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.20 16:02

U nás v sousedství (proto anonym, oni se poznají) teď proběhla podobná přetahovaná (přímo pod okny a hodně hlasitá, proto to mám z první ruky). Matka skončila v nemocnici kvůli riziku předčasného porodu a její šestileté dítě hlídal její nový partner, a otec dítěte s partnerkou se začali dohadovat, kdo má na dítě nárok.
Smutné ovšem je, že obě strany byly motivované čistě získáním neomezeně dlouhého ošetřovného na to dítě, které nemůže do školy :roll: Kdyby dítě chodilo do školy a nebyla tam ta možnost být s ním doma za nějaké peníze a nemuset do práce, tak by si ho přehazovali jako horký brambor :,( Doufám, že jste jiný případ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.20 16:14

V naší situaci o peníze nejde přítel je na nemocenské a ošetřovné by stejně nedostal jde jen o to aby v každém možném případě byl s dítětem. Matka je bez práce takže myslím, že o tohle rozhodně nejde.

• Citovat
  • Upravit
2164
19.3.20 19:15

Ma vetsi pravo jeji pritel neni nikde zminka. Budete asi z mnoha pripadu, kde je to JA JA JA mam pravo :zed: Co dite? To vas nenapadlo co chce? Je uz takto zajete a urcite chodi s pritelem za mamcou a budoucim sourozencem a ted ho trhat od dosavadniho zazemi nebo vzhledem k situaci jsou minimalne v kazdodennim telofonickem kontaktu. Nech to vyresit chlapa a trochu rozumu do hrsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
20.3.20 07:23
@canaglia píše:
Toto lze rovněž, ale musí být splněny dva předpoklady - funkční OSPOD a alespoň trochu rozumná matka. To není příliš častá kombinace.

U nás se OSPOD snaží, protože soudy už jsou i tak přetížené, dlouho se čeká. I já se ztotoznuji s tím, že by to měla být jejich funkce, ne pretezovat soudy s každou drobností. Chápu, že někdy nezbývá nic jiného. Akorát pro otce bude těžké sehnat a doložit ty doklady, které jste psal-lekarkou zprávu o hospitalizaci matky, předpokládaná delka trvání atd. To si bude muset soud vyžádat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
20.3.20 07:46

Já si myslím, že kdyby kolikrát jednoznačná autorita matce řekla, že musí, tak by žádný soud nebyl třeba. Dorstala by přes prsty a věděla, že pu případného soudu tomu bude stejně. Ale OSPOd krčí většinou rameny a tvrdí, že nemůže nic.
Jano, Váš ospod je úžasný, ale je to zatím velmi vzácné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna