Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky setkala se z Vás některá, že by Váš otec žárlil na Vašeho přítele? Jsme spolu 2,5 roku, přemýšlíme o bydlení.. v posledním půl roce mi začlo připadat, že můj otec začal žárlit na mého přítele. Bydlím ještě u rodičů, studuji VŠ. Mám pocit, že při každém náznaku kdy o příteli mluvím, se otec začne divně tvářit, najednou mu začlo na mém příteli vadit to a to… Nejhorší ovšem je, že to přítel začíná trošku cítit z mého otce a přestává k nám jezdit, což se mi samozřejmě nelíbí, vznikají hádky, zvlášť když u něho doma být nemůžeme (bydlí také u rodičů, nulové soukromí, u nás máme soukromí až moc)
Zažila jste to některá? urovnalo se to? má cenu to nějak řešit?
Moc děkuji za odpověď
Podle mě cítí, že se na to chystáte a je to jen syndrom prázdného hnízda…to víš jsi jeho princezna a najednou se objevil ve tvém životě i jiný chlap…zkus s tátou promluvit, že on bude vždycky tím mužem číslo jedna ![]()
Můj otec prohlásil, že až zjistí, že někoho mám, tak na něj vezme brokovnici
Takže jsem před ním přítele 2 roky tajila (rodiče rozvedený a já na intru, takže to šlo). Jednou se mi ale podíval do telefonu a viděl tam naši fotku jako tapetu a začaly blbý řeči a rejpání. Po nějaké době, když viděl, že to je vážný, a došly mu „vtipy“, tak jsem se rozhodla, že je přestavím. Ze začátku to byla hrůza, ale nenápadně jsem se je snažila dostrkat ke společným zájmům. Nakonec si ho hrozně oblíbil.
Dej mu čas, do teď byl jedinej chlap ve tvém životě a dokud jsi byla u doma, tak tě měl na očích. Podle mě má strach, že mu tě přítel „ukradne“. ![]()
@Junkyska
To snad ne. Muž číslo jedna musí být přece partner. To by jim ten vztah dlouho nevydržel, kdyby zakladatelka byla tatínkova holčička a co řekne tatínek je svaté. Tatínek prostě žárlí, možná opravdu tuší, že se chcete odstěhovat a bojí se toho, že zůstane se ženou doma sám. Ale tak to v životě je a čeká nás to asi všechny, že nám jednoho dne vylétnou děti z hnízda. Nikdo z nás se na to asi moc netěší, ale nic s tím nenadělá.
Ale zeptat se tatínka, co ho k takovému chování vede určitě nebude na škodu.
Takové chování jsem zažila u svého otce u bývalého přítele…měl tendenci ho zesměšňovat a vystavovat ho prekérním situacím, aby ho pěkně vymáchal. No, nevím čím to, ale řekla bych, že to byla žárlivost s takovým tím strachem, že mu mě někdo bere a už nejsem jen „jeho“ nebo jak to mám říct. Tak asi to byla taktika z otcovy strany, jak ho ode mě setřepat či co
Expřítel to snášel statečně a popravdě jsem se divila, jak je splachovací a už dávno mu něco neřekne… Když jsem poznala manžela, s hrůzou jsem ho s otcem seznámila až za půlroku, to už jsme spolu skoro bydleli a hleděla jsem, padli si do oka, taky manžel je ode mě o 6let starší a otec má z něj zřejmě i respekt než z mého ex, který byl starý jako já. Sice si manžel taky vyslechl otcův monolog o samotě, že jestli mi ublíží nebo mě bude vodit za nos, tak toho bude litovat
, ale jinak otec už nežárlí a chová se k němu v pohodě. Tak nevím, no, asi je v tom více faktorů, ale asi i to, že se otec přebral to, že to tak prostě je, že vypiple děcko a to jednou z domova odejde i kdyby trakaře padaly… Asi to chce vydržet a pevné nervy pro tvého přítele ![]()
A jaký vztah má tvůj otec k tvé matce/ nové partnerce?
Jistá žárlivost je normální, ale většinou se projevuje u osamoceného rodiče
@PaníBovaryová píše:
A jaký vztah má tvůj otec k tvé matce/ nové partnerce?
Jistá žárlivost je normální, ale většinou se projevuje u osamoceného rodiče
k mé mamce má právě vztah zcela normální, jsem jedináček možná je to tím… ale strašně mě to trápí. Někdy bere mého přítele naprosto v pohodě, je z něho „vydřenej“ jestli to tak můžu říct
a někdy prostě mu na něm začne vadit to, to.. jsem z toho nešťastná ![]()
Otce jsem se zatím neptala, je strašnej rapl a nechci se s ním zbytečně hádat ![]()
Ahoj holky…ani nevím zda to sem patří, ale mám menší problém… Kvůli omezeni finančních prostředků jsme se museli s přítelem nastěhovat na vesnici k mému otci a jeho rodičům než se zmátoříme a budeme si moct dovolit něco svého ( jsem v 5. měsíci těhotenství). problém je, dříve jsem to asi nevnímala ale že můj otec se začal do přítele hrozně navážet…pořá na něm hledá chyby, rozčiluje se že mu nepomáhá přitom přítel mu chce pomáhat ale vadí mu že to stejně k ničemu nevede..Nejvíc mě naštvalo že ho tátá pomlouvá v naší společný práci ( ve fabrice) a pak se všichni diví že s ním jsem a vymlouvají mi ho) což mi přijde dosti trapné :/ Máte to někdo taky tak? a jak jste to řešili?? promlouvání do duše moc nepomohlo, protože jsme se vždy akorát pohádali…
Postavit se na vlastní nohy a odstěhovat se… ono tedy pokud čekáte dítě a nemáte ani na bydlení, tak tam nejspíš nějaké chyby budou ![]()
Kde vlastně bydlíte? Nepochopila jsem u jeho, tvých rodičů, každý zvlášť?. Ono je lepší vlastní bydlení, obvzláště, když čekáte dítě. Myslím, že otec snad nežárlí, ale asi se mu prostě nezdá. Pokud nejste finančně sami zajištění, využíváte bydlení otce, tak musíte bohužel držet hubu a krok. Každý je zodpovědný za sebe a na to jste měli myslet než jsi otěhotněla. Řešení je těžké, on je doma, vy ho využíváte. Nebo se postavte na vlastní nohy a máte klid.