Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já myslím, že mimo plodné dny otěhotnět nejde, nicméně menstruační kalendář v telefonu není spolehlivý, to máš jen hrubý odhad.
Mimo plodné dny otěhnotnět nemůžeš. Ale reálné plodné dny se neptají appky. Víš určitě, že ovulace ve stáhnutém kalendáři odpovídá ovulaci reálné? Aneb poznáš na sobě ovulaci?
To, co vyznačila aplikace, vůbec nemusí být skutečně den ovulace. Pokud nemáš neprůstřelně potvrzené, že byla, tak mohla proběhnout kdykoliv dřív, nebo později a v tom případě otěhotnět klidně můžeš.
Otěhotnět mimo plodné dny je nemožné. Nicméně to, co ti aplikace ukáže jako plodné dny, vůbec žádné plodné dny být nemusí - ovulaci máme každá v jiný den cyklu, cca do 24 hodin po ovulaci jde otěhotnět, potom už ne. Pokud bys měla ovulaci 19.10. potvrzenou s jistotou, tak ze styku 25.10.bys určitě neotěhotněla. Pokud se řídíš jenom aplikací, tak to datum ovulace a plodných je opravdu jen velmi orientační.
Dobrý večer, měla bych dotaz ohledně plodných dnů. Nechci otěhotnět antikoncepci nemůžu brát. Kondom chci ale raději bych i tak třeba se pojistila ještě třeba neplodnými dny. Vždy jsem měla nepravidelnou menstruaci. Když si denně budu dělat třeba papírové testy tak tam nějaká šance je to zjistit kdy je mám. Nebo s kolísající menstruaci kterou třeba 2 měsíce nemám to prostě zjišťovat nijak nelze a je to blbost? Tělísko mít taky nemůžu, prášky taky ne…nevím co mám dělat..dekuju
@Anonymní píše:
Dobrý večer, měla bych dotaz ohledně plodných dnů. Nechci otěhotnět antikoncepci nemůžu brát. Kondom chci ale raději bych i tak třeba se pojistila ještě třeba neplodnými dny. Vždy jsem měla nepravidelnou menstruaci. Když si denně budu dělat třeba papírové testy tak tam nějaká šance je to zjistit kdy je mám. Nebo s kolísající menstruaci kterou třeba 2 měsíce nemám to prostě zjišťovat nijak nelze a je to blbost? Tělísko mít taky nemůžu, prášky taky ne…nevím co mám dělat..dekuju
Kondom pri spravnem pouzivani je pomerne spolehlivy, jinak pri nepravidelne ms je to dost nanic, curat furt na testy, se nedoplatis
Lepsi by bylo mozna merit bazalni teplotu, ale ta ti ukaze ovulaci az tak 3 dny zpetne a teprve pak bych to povazovala za neplodne obdobi, takze pokud mas tak dlouhe cykly, muzes cekat klido mesic a pul mozna ![]()
Jeste prozkoumej dalsi nehormonalni moznosti, osobne zkusenost nemam, takze neporadim.
@Anonymní píše:
Kondom je spolehlivá ochrana. Za předpokladu, že tvůj milý s ním umí zacházet. Zvláštní, že nemůžeš mít vůbec nic.
@Russet antikoncepci nesmím, a tělísko po sekci mi nebylo doporučeno. Pár měsíců po sekci bych chtěla být dostatečně chráněna a prostě nevím jak. Dřív jsem zobala prášky a ty už bohužel nemůžu.
Tak kondomy. My taky používáme jen je, nic jiného. Jsou spolehlivé. Jedno dítko mám přes antikoncepci, druhé se povedlo přerušovanou souloží, takže jsem zpočátku nevěřila ani kondomům, ale skoro 4 roky jedou spolehlivě ![]()
@Anonymní píše:
@Lainaire8 i ty tenké nebo spíš radši klasické?
Jakékoli. Používáme klasické, tenké i vroubkovane. Barevné i parfémované, všechny jsou ok ![]()
Dobrý den, ahoj,
moc, moc prosím o radu.
Mám cyklus dlouhý přibližně 25-27 dni, jak kdy. Jsem 5 měsíců po revizi dělohy.
A nyní mám již 4.den zpoždění. Teda, před 2 dny bylo slabé špineni. A dnes už nic. Test negativní.
A sex sice byl, ale dle kalendáře jsme se netrefili do plodnych dnů. Je možné, ze se to povedlo tolik dni po ovulaci? Přesně - 5 dnů po ovu, plodnych dnech….?
(Poslední ms byla 16.6.-20.6.)
Děkuji.
A tu ovulaci máš potvrzenou jak? Pokud opravdu víš, kdy byla, tak není možné otěhotnění 5 dní po ovu.
Ovulaci bohužel nijak potvrzenou nemám, pouze odhad - dle app v telefonu.
Měla byt 28.6. Nechráněný sex byl 4.7.
Ahoj holky, nemám zkušenost tak se ptam
Mám stáhnutý menstruační kalendář..Ovulaci jsem měla 19.10 a pohlavní styk 25.10.. Bojím se použít tabletku Postinor, kvůli vedlejším účinkům co tady čtu
Je tedy možné otěhotnět skoro týden po ovulaci?