Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zajímalo by mě, kolikátý den cyklu (cca) jste otěhotněly… Jsou mezi Vámi i takové rarity, které otěhotněly pár dní před očekávanou MS a tudíž mají posunutou ovu směrem k cyklu?
Mám nyní 5 dní zpoždění v jinak naprosto pravidelném cyklu, test negativní, ale je to teprve 7. den od styku, tak ani nepředpokládám, že by už teď mohl být pozitivní ![]()
Díky za Vaše odpovědi! ![]()
Mívám ovulaci 20den cyklu ( z 28) takže asi jakože blíže ke konci ale tak tak záleží kdy jí máš ty
Já právě nevím, nikdy jsem to nezjišťovala
Vždycky jsem žila v domnění, že je někdy uprostřed a teprve teď jsem začala zjišťovat, že to tak být nemusí…
@km98 píše:
Já právě nevím, nikdy jsem to nezjišťovalaVždycky jsem žila v domnění, že je někdy uprostřed a teprve teď jsem začala zjišťovat, že to tak být nemusí…
Tak jestli tedy teprve začínáš se snažením doporučuju měřit bazální teplotu
nebo si kup ovulacniz testy
Já jsem měla první dvě těhotenství posunuté zhruba o týden. Test vyšel pozitivní asi pět dní po terminu ms, ale to ti asi nepomůže. Možné to je.
Pár dní před MS opravdu bývají už neplodné dny po ovulaci. Ovšem pokud tu ovulaci nemáš v cyklu nějak potvrzenou, že už proběhla, tak může se stát mimořádnost, že ta ovulace se opozdí a pár dní před plánovanou MS se zrovna trefíte do plodných dní. Ovulace se může zpozdit z důvodu stresu, nemoci, cestování, nějaký hormonální výkyv. Případně ovulace neproběhne vůbec, nevyplaví se příslušné hormony a tělo vlastně neví, že má MS spustit, takže MS přijde o dost později nebo až po vyvolávačce.