Přestala ovulace - těhotenství?

Anonymní
24.10.22 23:07

Přestala ovulace - těhotenství?

Ahoj, mám otázku.
Po vysazeni HA (+- před rokem) vždy vím, kdy probíhá ovulace díky bolestem. Podle kalendáře to taky vychází přesně.
To se teď ale nestalo. Nepociťovala sem vůbec nic.
Poslední menstrusace proběhla v pohodě. Jen byla mírnější a překvapivě bezbolestná.
Spime spolu normálně pravidelně, nechci se stresovat s tím že by to nešlo, takže tomu nechavame volný průběh. Stejně ale když menstruace přijde, tak tam lehké zklamání je 🤷‍♀️
Ale když teď tedy nepřišla ta ovulace, tak že by?
Tak mě jen zajímá, zda to měl někdo podobně. Díky za odpovědi.😊

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35351
24.10.22 23:32
@Anonymní píše:
Ahoj, mám otázku.
Po vysazeni HA (+- před rokem) vždy vím, kdy probíhá ovulace díky bolestem. Podle kalendáře to taky vychází přesně.
Poslední menstrusace proběhla v pohodě. Jen byla mírnější a překvapivě bezbolestná.
Spime spolu normálně pravidelně, nechci se stresovat s tím že by to nešlo, takže tomu nechavame volný průběh. Stejně ale když menstruace přijde, tak tam lehké zklamání je 🤷‍♀️

tak jestli nebyla ovulace, tak zapomen i na tehotenstvi. A doporucuju zopakovat si biologii zakladni skoly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
24.10.22 23:39

Řídit se podle bolesti může být zavádějící. Léta jsme si myslela, že vím přesně kdy mám ovulaci kvůli bolestem, pak jsem se začala snažit o dítě a ejhle, ovulace byla dle testu I ultrazvuku o pár dní jindy, než jsem cítila bolesti. Prostě to nesedelo. Navíc že nepřišla ovulace, může být i vnějšími vlivy. Stává se to, že se ovulace nějaký měsíc prostě nedostaví, stresem, nemoci a pod. Neznamená to rozhodně těhotenství. Navíc, pokud ti nepřišla ovulace a uvažujes o tom, že bys mohla být těhotná, tak to už bys musela udělat dávno i těhotenský test po tom, co se ti nedostavila ms ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
24.10.22 23:42
@Anonymní píše:
Ahoj, mám otázku.

Počkat počkat.. Testy sis dělala? Těhotenský nebo ovulační?

Ovulace opravdu nemusí být pravidelná, každý měsíc. Dost žen s tím má potíže.. Ale pokud sis nespletla ovulaci s menstruací, nedává to co píšeš moc smysl..

Cyklus začíná vždy 1. dnem menstruace - zhruba okolo 14. dne se dostaví ovulace - a zhruba okolo 28. dne menstruace a začíná další cyklus.. Prostor pro otěhotnění je právě kolem toho 14. dne. Takže pokud nemáš ovulaci (což nelze zohlednit jen podle pocitu) tak neotěhotníš.

A pokud máš na mysli implantační krvácení - krvácení při hnízdění vajíčka - tak to se objevuje okolo 6-12 dne od oplodnění, takže to muže být v období MS ale je velmi slabé 2, maximálně 3 dny.

Ale jestli se snažíš o miminko, tohle všechno bys měla vědět nebo alespoň tušit 8) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
25.10.22 03:17

Ja chapu, jak to myslis. Proste se ptas, jestli muzes byt tehotna z minuleho cyklu. Usuzujes to z toho, ze tento cyklus necitis ovulaci. Ta samozrejme pri tehotenstvi neprobiha. Ta “slaba” menstruace mohla byt ve skutecnosti implantacni krvaceni. Neni nic jednodussiho, nez si udelat tehotensky test :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
25.10.22 09:39

Souhlas s Jancou _6, pokud myslis, že jsi těhotná už z minulého cyklu, není nic jednoduššího, nez udělat test, ten už by ti to spolehlivě ukázal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí