Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chraňte se. Může dojít k přirozenému otěhotnění. A klidně vycecetnemu.
Ohledně oplodnění ICSI a samostatnému v misce nic moc neřeknu a asi ani embryolog. Je tam hromada věci proč.
Za prvé spermie, za druhé vajíčko atd.
Do spermie nikdo nevidí a do vajíčka taky ne. Mohli se jim zdát super a přitom nebylo. Je to prostě i o šikovnosti a zkušenosti embryologa atd.
Uvidíte jak se budou nadále vyvíjet. Přeji hodně štěstí. ![]()
Ahoj, já jsem měla odehraných 24 vajíček, tak se taky vše mrazilo kvůli hrozícímu OHSS. Měli jsme kvůli špatnému spermiogramu metodu ICSI. Oplodnilo se celkem 18 vajíček a po 5 denní kultivaci máme celkem 7 zmražených embryjek.
Po OPU jsme se chránili. Pak už ne. Měla jsem pravděpodobně i anovulační cyklus. Teď čekám na ms, už jsem 37DC.
A ani doktor mi neříkal, že další cyklus bychom se měli chránit.
Měla jsem před víc, jak rokem to samé, vajíček přes 20, riziko hyperstimulačního syndromu, měla jsem dva měsíce pauzu, aby se tělo dalo dohromady. Jedná mi ET nedoporučili a jednak jsem na tom byla fyzicky tak, že jsem sama nechtěla v takovém stavu ještě otěhotnět. Jelikož mě po OPU bolelo břicho a pak jsem dostala menses, tak byl půst a po menses už v pohodě. První měsíc jsem měla anovulační, další měsíc se naštěstí ovulace povedla, došlo na transfer a byla jsem ráda, že se tělo dalo dohromady za ty dva měsíce, protože si myslím, že u tím pádem byla větší pravděpodobnost otěhotnět a taky že se zadařilo 😊 Mě tenkrát odebrali všechny vajíčka, takže k otěhotnění nemohlo dojít a kdyby tam něco zůstalo, tak by se to jen zázrakem udrželo, ale já jsem bez vejcovodů, takže to u nás nehrozilo. V laboratoři nakonec víc, jak půlku taky neoplodnili, i když chlap má skvělý spermiogram, myslím že je lepší, že se to nechytlo, než aby se to chytlo a pak se to v děloze neudrželo, pokud tam byl nějaký problém, vada, tak ty buňky se nespojí podle mě. Lepší nespoléhat na to, že hodně vajíček=hodně embryí. Přeji hodně štěstí!😊
Ahojte chtěla bych se na něco zeptat, jsem teď čerstvé po OPU, kde jsem měla přes 30 vajíček, kvůli riziku ohss, půjde vše zamrazit a vložení bude až se vaječníky stáhnou, mě ale zajímá, co se může stát, nebo bude dít až budu mít další cyklus? máme po menstruaci držet celibát, nebo se chránit? nejspíš může dojít nakonec k přirozenému oplodnění, ale když jsou ty vaječníky tak nadopovaný, tak aby třeba nebyli uvolněný 3 vajíčka nebo víc… jestli mi rozumíte, co mě dneska šíleně překvapilo, že jsme 12 vajíček nechali oplodnit ICSI a těm se vůbec nedaří, ikdyž by to měli být nejlepší vajíčka a nejlepší spermie a ty co nechali v misce spolu jen tak, tak je tam 5 vajíček u kterých dochází ke krásnému dělení