Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
mám takový dotázek…(přeme se o tom s kamarádkou
) Stalo se vám někdy, nebo jste se doslechly, že by někdo otěhotněl i přes kondom? (ačkoliv nepraskl)?
Já myslím, že je to prakticky nepravděpodobné, ale zase…nic není stoprocentní… ?
Ahoj, co se kondomu týče, já osobně si myslím, že je to nejbezpečnější ochrana. Ale stát se může cokoliv. Sice neznám žádný případ a v mém okolí se to asi ještě nestalo, nicméně už jsem slyšela, že jde nechtěně otěhotnět i přes hormonální antikoncepci a to se stalo jedné známé. Ale kondom
. Zatím jsem neslyšela.
ty mršky si asi cestičku najdou vždycky. Těhotenství přes hormonální antikoncepci znám několik a teď už druhá kamarádka otěhotněla přes danu. Takže - nejlepší asi nějaká dvojí ochrana nebo co
.
tak já si myslím že pokud kondom nepraskne a je nasazen po celou dobu
tak snad ani otěhotnět nemůže ne?z čeho? otěhotnětí přes HA to vím že ¨se stát může,ale přes kondom podle mě né.já v to doufám ![]()
Já jsem taky byla léta přesvědčená o tom, že kondom je bezpečnej dost, ale můj gynekolog je opačného názoru. Když jsem se s ním o tom bavila, tak se smál a říkal, že kondomu by věřil tak na 70% a že už tam měl spoustu překvapených maminek, který i přes kondom otěhontěly
.
No, 70% se mi zdá trochu přehnané, ale mně teda pěkně nahnal strach, takže jsem se raději vrátila zpět k práškům, i když nám kondom docela vyhovoval (manželovi nevadil a při naší frekvenci
se prášky dost prodražily)
M.
Ahoj, někdo mi jednou ukazoval obrázek hodně zvětšeného povrchu kondomu a byly tam vidět jak velké jsou ty jeho „póry“, obzvláště pokud se třeba nějak tře, nebo ten obal byl na slunci, ještě se ty póry zvětší. A bylo u toho namalovaný, jak velký průměr má hlavička spermie.
Teoreticky by mohla projít, ale byla by to hodně velká náhoda.
Jo, a mmch viry HIV mají průměr mnohem menší, než ta spermie.
Ahoj,
tak já jsem toho zářný příklad. Takže fakt lze. Dodrželi jsme vechny pokyny) a přesto jsem nyní těhu ve 14tt. Tož tak:-)