Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
bude to znít blbě asi ale mám takovou otázku..vím že při menstruaci se vyplavuje neoplodněné vajíčko a je potřeba ovulace aby bylo připravené nové vajíčko na oplodnění..každopádně jsem měla s přítelem sex v 5den menstruace s ejakulací do mě…hned další den mi nebylo uplně ok a další den je mi trochu šoufl od žaludku a bolí mě podbřišek..udělala jsem si ovulační test a je pozitivní..a ted ta oblíbená otázka…myslíte si že jsem mohla nějakým zázrakem otěhotnět v 5den menst byt mám pravidelný cyklus 28d a ovulaci až vždy 14den?
děkuji za odpovědi
![]()
Pokud víš že máš ovulaci 14 dc, tak sex 5dc je v neplodném období. Tak dlouho spermie nevydrží. Jediná možnost je, že výjimečně je ovulace dřív, ale aby z toho bylo těhotenství, musela by ovulace být nejpozději tak 10dc.
@Hannahe A je ten ovulační test opravdu pozitivní? Dej fotku…
@Hannahe ta vpravo je kontrolní. Pozitivní test musí mít tu levou stejne silnou nebo silnější. Tohle je negativní test a daleko do ovulace
@Hannahe píše:
Ahoj holky,bude to znít blbě asi ale mám takovou otázku..vím že při menstruaci se vyplavuje neoplodněné vajíčko a je potřeba ovulace aby bylo připravené nové vajíčko na oplodnění..každopádně jsem měla s přítelem sex v 5den menstruace s ejakulací do mě…hned další den mi nebylo uplně ok a další den je mi trochu šoufl od žaludku a bolí mě podbřišek..udělala jsem si ovulační test a je pozitivní..a ted ta oblíbená otázka…myslíte si že jsem mohla nějakým zázrakem otěhotnět v 5den menst byt mám pravidelný cyklus 28d a ovulaci až vždy 14den?
děkuji za odpovědi![]()
![]()
![]()
![]()
Při MS se nevyplavuje pouze neoplodněné vajíčko, ale také stará děložní sliznice. Ta musí do ovulace zase narůst, musí mít správnou tloušťku a být správně prokrvená, aby se v ní oplodněné vajíčko mohlo uhnízdit.
Příspěvek upraven 03.10.17 v 12:46
Vím, že některé ženy mají ovulaci při menzes, a otěhotněly tak.
@bartsch píše:
Při MS se nevyplavuje pouze neoplodněné vajíčko, ale také stará děložní sliznice. Ta musí do ovulace zase narůst, musí mít správnou tloušťku a být správně prokrvená, aby se v ní oplodněné vajíčko mohlo uhnízdit.Příspěvek upraven 03.10.17 v 12:46
Ale jde to, akorát zakladatelky test prostě pozitivní není ani náhodou.