Oteklá ručička u novorozence

28
29.7.12 11:00

oteklá ručička u novorozence

Milé mamnky,
protože se mi na internetu nepovedlo dohledat k tomuto tématu moc informací, chtěla bych vás poprosit o zkušenosti s nateklou ručičkou u novorozence. Dcera ji má nateklou od narození, při měření paže je to cca o 1 cm oproti té druhé, nejvíc je to vidět na dlani a prstíkách, které má oproti té druhé dost baculaté. Měla jste to také některá u svého dítěte? Jaká byla diagnóza, popř. ztratilo se to za nějaký čas? V porodnici mi řekli, že se pravděpodobně jedná o lymfedém, ke kterému jsem našla, že se jedná o nemoc na celý život :-(
Předem děkuji za všechny reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
29.7.12 11:30

Jak je na tom s hybností ručky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
29.7.12 11:34
@martina.se píše:
Jak je na tom s hybností ručky?

Právě že hybnost má v pohodě, stejnou jako u druhé ruky a nepřijde mi, že by jí bolela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.7.12 11:36

:think: tak v tomto případě netuším.. my měli otok, ale sníženou hybnost /naštíplá kost/… řešili to hned v porodce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
29.7.12 11:40
@martina.se píše: :think: tak v tomto případě netuším.. my měli otok, ale sníženou hybnost /naštíplá kost/… řešili to hned v porodce..

No, já bych možná byla radši, kdyby to byla nějaká ta naštíplá kost, protože to se zahojí.
Díky za reakci, snad se někdo ještě ozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
29.7.12 11:41

Tak já mám známou která má již od narození každé lýtko jinak silné. Má to celý život a mám problémi jen s vysokými boty a pod. Je to nápadné jen v sukních. Takže se s tím naučila žít. Možná bych zvážila třeba nějakou lymfodrenáž, ale nevím zda se to dá dělat u dětí, ale ruční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
29.7.12 11:42
@Mandlička píše:
Tak já mám známou která má již od narození každé lýtko jinak silné. Má to celý život a mám problémi jen s vysokými boty a pod. Je to nápadné jen v sukních. Takže se s tím naučila žít. Možná bych zvážila třeba nějakou lymfodrenáž, ale nevím zda se to dá dělat u dětí, ale ruční.

No, toho jsem se právě bála, že to bude mít celý život :,( My s tím jdeme do Motola, ale až koncem srpna, tak tam nám řeknou, co s tím. Spíš bych potřebovala nějaký případ, kdy to po nějaký době splasklo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
29.7.12 11:48

Kamilko ono totiž pokud je dusno, vedro a tzv. na padnutí venku z počasi tak lymfedémy bývají častěji. Vetšinou je to u zarudlé, bolestivé při doteku a zvětšené. Musí se pravidelně chodit na lymf. masaže a pravidelně obvazovat, aby byl lepší lymfa systém. Jo a já mám také po uraze jedno stehno menší než to druhé a je to v pohodě je to vidět jen v plavkách a když se na to nohy podívám a i když cvičím pravidelně tak i tak caa. 0,5 cm stále chybí. Takže počítej se vším. Pokud je jinak zdravá tak to nic není je mnoho jíných a horších stavů. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
29.7.12 11:57

Mandličko, ona to nemá zarudlý, a ani mi nepřijde, že by jí to bolelo, chová se naprosto normálně, když jí na tu ručičku sáhnu. Já vím, že je mnoho horších stavů a nemocí, na druhou stranu mě hrozně mrzí, jestli má lymfedém. Je to moje vytoužená holčička a nechci, aby s tím v životě měla problémy. Taky si říkám, že to je třeba moje vina, že jsem v těhu snědla nebo udělala něco, co jí to způsobilo. Nejradši bych to vzala na sebe, hlavně ona, aby byla zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
29.7.12 12:19

Ahojky myslímm si, i kdyby to bylo na celý život, mužeš být ráda, že jinak je zdravá, toto je prkotina, pokud jí to nebolí, tak to asi nějakej zavaznej problemek nebude :-),ale hlavně nám napiš, jak jsi dopadla.
PS:moje holčička skoro 3 roky, má nohy když chod, TAK TROŠKU JÍ JDOU OD SEBE NEBO JAK TO POPSAT, a to když byla malá chodívaly jsme na ortopedii, měla široké balení, no a pak, když začla chodit, měla trošku NOHY OD SEBE, ALE DOKTOR NÁM ČÍKA, ŽE SE TO PRÝ MUŽE JEŠTĚ SROVNAT, ŽE JE ČAS DO 4 LET TEDA MYSLÍM MNO, tak uvidím
jinak s tvým problémem zkušenost nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
29.7.12 13:13
@tumpach píše:
Ahojky myslímm si, i kdyby to bylo na celý život, mužeš být ráda, že jinak je zdravá, toto je prkotina, pokud jí to nebolí, tak to asi nějakej zavaznej problemek nebude :-),ale hlavně nám napiš, jak jsi dopadla.
PS:moje holčička skoro 3 roky, má nohy když chod, TAK TROŠKU JÍ JDOU OD SEBE NEBO JAK TO POPSAT, a to když byla malá chodívaly jsme na ortopedii, měla široké balení, no a pak, když začla chodit, měla trošku NOHY OD SEBE, ALE DOKTOR NÁM ČÍKA, ŽE SE TO PRÝ MUŽE JEŠTĚ SROVNAT, ŽE JE ČAS DO 4 LET TEDA MYSLÍM MNO, tak uvidím
jinak s tvým problémem zkušenost nemám

Díky za reakci! Kamarádky holčička má to samé jako ta Tvoje, jsou jí tedy 2 roky a taky jí řekli, že je čas na to, aby se to srovnalo.
Jj, vím, že jsou horší věci, ale zatím se s tím nedokážu moc srovnat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+