Spálová angína x angína x ruce, nohy, ústa?

13415
27.7.12 17:21

Spálová angína x angína x ruce,nohy,ústa?

Ve středu večer měl syn teplotu, nenechal se změřit, nevím kolik, ale měl jí, včera se vzbudil, měl 37,6 a že ho bolí v krku, šla jsem k doktorce, prý má pěkně škaredý krk a teda angína, dostal ATB Ospen 400. Jenže dneska se mu udělaly puchýře na dlaních, v puse, osypal se na stehnech, podbřišku, kolem uší, na chodidlech (tam maličko). Tak teď vůbec nevím, co mu vlastně je, přišla jsem na to, až když už doktorka neordinovala, do pondělí daleko a na pohotovost se mi nechce jet jen kvůli určení diagnózy, když už léky vlastně má. Jaký je tedy přesný rozdíl mezi spálovou abgínou, neštovicema, nemocí ruce nohy ústa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
27.7.12 18:14

Neštovice a nemoc ruce nohy ústa jsou virové, takže tam antibiotika nezaberou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
27.7.12 18:28

Ono by to taky mohla být reakce na ty ATB :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
27.7.12 18:42

Tak mě je jasný, že pokud by to byly neštovice a ty ruce, nohy, ústa, že ATB vlastně bere zbytečně, jenže já právě vůbec nemám tucha, co mu vlastně teda je, protože co jsem koukala na fotky, tak to všechno vypadá stejně. Jako v krku to má opravdu škaredý, rudý, včera žádný puchýř, takže to doktorka viděla jako angínu.

A reakce na ATB - on už měl úplně stejný a bez reakce, mohla by se reakce projevit až při opakovaném braní po určité době?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
27.7.12 18:49

Tohle má na dlaních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
27.7.12 19:15

Tohle jsme na meli na rukou pri nestovicich - napred jsem si myslela, ze si nadelala na dlanich mozoly na kole, pak, ze ma ruce nohy a nakonec z toho byly nestovice. Na nohou - na ploskach to mela taky, az pak se zacala osyvat i jinde. Koukni se, jestli nema neco v hlave. Jo a puchyre v puse, teda jeste neznamena, ze to je angina, mala je ma skoro pri kazdy viroze, a pri nestovicich mela v puse taky puchyrky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4115
27.7.12 19:35

No, ja bych jela na pohotovost, i kdyz by se mi taky nechtelo. Ale muze to byt reakce na atb, i kdyz uz jste je meli predtim bez reakce. Urcite bych zatim nedavala dalsi davku, dokud ho neuvidi Dr. A jinak deti zrovna maji virovou anginu, jedem max. 37,8,dcera vcera 40 dnes uz jen zvysena, krky oba hrozny a holka dokonce bily flicek v krku…ale je to virovy, lepsi se, takze bez atb. V pondeli se jdeme ukazat s moci. Takze jestli i ta angina je virova, nebo jine virove onemocneni, aby jste i ty atb nebrali zbytecne :think: Nestovice nevim, nemeli jsme… Tak drzim palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
27.7.12 19:43

Jinak - nevim teda, jak vypadaji ruce, nohy, ale nemyslim si, ze ten puchyr, co ma maly na prstu, je spalova angina nebo koprivka. A pokud by to byly nestovice, tak oslabit ho jeste antibiotikama, to bych radsi jela na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
27.7.12 19:56

Ahoj, prý teď dost řádí herpetická stomatitida http://www.babyonline.cz/…a-retni-opar
Synovi je 18 měsíců a začalo to v pondělí ráno teplotou 38, k večeru už měl 39. Ten den ještě jedl. V úterý už bez teplot. Nejedl a začal se osýpat na rukou a nohou. Nejdříve to bylo na stehnech, teď to ustupuje a jde to na chodidla, to samé u rukou. Některé pupínky jsou podlité, ale na neštovice to určitě podle doktorky nevypadá. Podle mě by měl dlouho vysoké teploty kdyby to byli neštovice, ne? V krku měl dost aftů. Jinak na tohle antibiotika nejsou, je to virového původu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
27.7.12 20:07

My meli pri nestovicich prave jen do tech 38. Druha nemela teplotu vubec. Ale oboum se vyskytly ty z prvnich taky ve vlasech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
27.7.12 23:56

Nemoc „pusa - ruce - nohy“ u nás už taky byla, dost nepříjemné, i když je to „jen“ virové…malej měl pupínků plnou pusu (jakoby afty), plakal, nechtěl ani jíst, k tomu úplně osypané ruce = dlaně a prsty, a chodidla (na ostatních částech pažích a nohou měl jen sem tam pupínek). Pupínky vypadaly spíše jako malinkaté puchýřky, které občas měli i tendenci se slévat, a pak se mu to i déle hojilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.7.12 09:12

Nešel nám net, tak jsem nemohla odepsat.

V sobotu jsme zajeli na pohotovo, uzavřeno jako nemoc ruce, nohy, ústa, ATB vysazena. Dneska jsem volala doktorce, tak prý takhle je to OK a ještě koncem týdne mám zaběhnout, že mu udělá výtěr, aby se vyloučila spála.

Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.7.12 09:16

Ta herpetická stomatdita se ale podle popisu neprojevuje puchýřěma na dlaních a chodidlech nebo taky může? Já jen, že bych mohla každým dnem porodit, tak ať nejsem taky samý puchýřek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
30.7.12 11:49
@Veruš1 píše:
Ta herpetická stomatdita se ale podle popisu neprojevuje puchýřěma na dlaních a chodidlech nebo taky může? Já jen, že bych mohla každým dnem porodit, tak ať nejsem taky samý puchýřek ;)

Nejdřív jsem si myslela, že jen u malých dětí se tahle nemoc projeví puchýři na rukou a nohou. Synovi to začalo vysokou teplotou minulé pondělí, dva dny nejedl. V úterý po horečce se začal osypávat, na celých pažích a nohou (ne jen chodidla a dlaně). Pak to za pár dní chytil od syna manžel. Toho v krku bolí už 5 den a nemůže se toho zbavit. Puchýře má jen trochu na dlaních a chodidlech. U něj se to projevilo bolestí krku a hned horečkou. Já se zatím držím. Nechápu, že jsem to ještě nechytla. Tak ať tě to taky mine, je to strašná nemoc! Ta bolest v krku musí být asi velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.7.12 12:50

@Mata132 Tyjo, tak snad to už nechytneš! No já jsem OK, má to vlastně od čtvrtka, už ve středu byl takový unavený, tak snad to bude u mě OK, by mě v porodnici zavřel někam na izolaci :) Ať máš kluky brzy fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí