Otesánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
354
30.11.05 19:57

Otesánek

Ahoj holky, zajímá mě,jak na tom jsou vaše cca 18-ti měsíční děti s jídlem. Já mám pocit,že máme doma OTESÁNKA. Jsem moc ráda,že má takovou chuť k jídlu,ale někdy,zvlášť,když to srovnám -vím nemělo by se :lol: - s jinýma dětma,tak mi tó nepřijde normální. dokázala by jíst pořád. Jak jsou na tom ty vaše?
Díky za odpovědi,Anajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
354
30.11.05 20:17

Já jsem ráda,to jo,ale třeba včera…ráno snídaně,oběd asi za dvě hoďky po snídani a snědla ho celkem hodně,brambory,brokolice a smetana se sýrem.Šla spát,hned po probuzení už vykřikovala papu papu,tak jsem ji nastrouhala jedno střední jabko a k tomu jedno kiwi,to snědla jako nic,hned pak jsem ji odvedla ke kamarádce a tam se fakt nezastavila,celý rohlík,celý banán,zas jabko,nějaké kukuřičné sušenky,no a večer 250ml mlíka.Taky vydatně kadí:)Je jí teď 16 měsíců a nevím vůbec kolik váží ani měří,na prohlídce jsme byli v roce.Není vůbec tlustá,asi to fakt potřebuje,ale můžu říct,že se nad tím jejím jídlem pozastavují i ostatní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
30.11.05 20:37

Ahoj anajko§

Tak já mám 17,5m chlapečka a co jí? Ráno v šest hodin kojení, v sedm celý jogurt 200ml, pak nějaký ovoce nebo piškoty. v jedenáct polívka dva žufánky, za půl ho´dky druhý, dnes třeba čočku s vejcem. po té piškoty, rýžový chlebíčky, nebo kukuřičný tzčinky. po spaní mlíko 170ml, vzápětí kus rohlíku, chleba-co je po ruce. Na procházce pojídá buď pečivo nebo cokoli co se dá. nosíme sebou pořád něco. ve čtyři ovoce -banán pomeranč-cokoli a všest večeře chleba s lučinou nebo rohlíkm atd. občas ještě kaše. před spaním 170ml mlíka. Tak nevím jestli mápřes den hodinu kdy nejí a váží tak jedenáct kilo a měří 83cm. takže je hubeńour. Ale jí jak nezavřenej. Pá P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
30.11.05 20:39

Ahoj Pavličko, no to je velmi podobný případ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
30.11.05 20:47

Ahoj holky, jsem ráda že můžu trošku srovnávat, protože mám pocit, že naše prďolka taky baští hodně. Když to porovnávám s jejím skoro 7 letým bráchou, sní tak o polovinu víc. Ráno začne 250 ml Nutrilonu a půlhodinku na to pořádný krajíc chleba s něčím (máslo + máček, pomazánka, povidla nebo marmeláda) to zapije tak 150 ml čaje. Na svačinku ovocné pyré s piškoty nebo activii s piškotkama. Někdy jí to stačí a jde hodinku po sváče spát, nebo dostane oběd - maso s bramborem, luštěniny s vajíčkem, zeleninu a těstoviny… . Svačinku si pak vynutí, většinou rohlík, zase s nějakou pomazánkou. Pak dáme větší porci ovoce, večeři (někdy zbytek oběda nebo chleba s něčím zeleným. Přes den se mnou baští ovoce, zeleninu, kysané zelí… . Před spaním vyžaduje (k mojí nelibosti) 250 ml hodně teplého Nutrilonu. Přes den vypije skoro litr tekutin, mimo Nutrilonu. Nechápu kam to dává. Je jí 16 měsíců a 2 týdny a váží 11 kilo. Moji rodiče říkají „žere jak prokopnutá“ a já jim to ani nevyvracím. Ani já toho nesním tolik co ona. Tlustá teda není v žádném případě,ale pravdou zůstává, že hravě dohonila v růstu všechny děti, přestože se narodila s 2,4 kila a předpokládali jsme že bude drobek. Snad ne Droběnka :oops: .
Syn ráno snídá půl krajíčku chleba a trošku čaje, ve škole se podělí s kamarádama o jeden rohlík (kolik mu asi tak zůstane?) a ovoce. Maso nejí, takže obědvá přílohy a polívku. Odpoledne svačí maximálně koláč a něčím to zapije a večer slzí nad jedním rohlíkem s debrecinkou např. Mám doma dva extrémy, ale ani jeden podle mého názoru není dobrý. Když Luki dostane jídlo, on nad ním brečí že jíst nebude a malá řve abych ji tím krmila. Včera mu sbaštila po své večeři ještě 3/4 jeho rohlíku. Já jsem byla stejná v jídle jako můj syn a tak aspoň vidím jak si se mnou naši užili. Docela dobře si vzpomínám, jak jsem měla plné bříško, když jsem měla sníst 1/4 chleba bez kůrek a vypít malý hrníček kakaa. A teď mne napadá, holky, od kdy dáváte dětem kakao? Nějak se ho instinktivně bojím.
Blahopřeji všem,
které to dočetly až sem :wink:
Radka a dva „extrémisti“

• Citovat
  • Upravit
kdoviktera
30.11.05 20:53

Ahojky holky,

jen tak pro pobavení :wink: : Matyáš ráno v půl osmý - hrníček kakaa, ve dvanáct sběračka polívky (sní tak v 50ti%), spaní, kolem půl třetí druhý jídlo (jí podle chuti, někdy víc, někdy míň), během odpoledne nějaký ovoce, ale max. 1 ks, večeře v sedm - občas odmítne úplně, někdy sní půlku jogurtu, někdy trochu polívky. Když uvařím těstoviny a dám mu na ně kečup a sýr, tak sní skoro půlku talíře. Pak jde spinkat a druhý den se to opakuje :roll: .

Za chvíli bude mít tři roky a měří 95cm, váží kolem 12ti kg. Spíš o pár deka míň.

Takže buďte rádi za jedlíky. Katka

• Citovat
  • Upravit
65
30.11.05 21:00

juuu, tak my se taky pridavame do klubu „Otesanku“. Nebudu rozepisovat, co ta nase mala 14-ti mes.opicka vsechno sni, ale jen pro priklad, snidane u nas 250ml mleka Hamilon+2 krajice chleba se syrem a to nekdy dojida jeste jogurt po starsim braskovi. Polivka po okraj+ hlavni jidlo s porci jako pro dospeleho jsou u nas na dennim poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí