Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, zajímá mě,jak na tom jsou vaše cca 18-ti měsíční děti s jídlem. Já mám pocit,že máme doma OTESÁNKA. Jsem moc ráda,že má takovou chuť k jídlu,ale někdy,zvlášť,když to srovnám -vím nemělo by se
- s jinýma dětma,tak mi tó nepřijde normální. dokázala by jíst pořád. Jak jsou na tom ty vaše?
Díky za odpovědi,Anajka
Já jsem ráda,to jo,ale třeba včera…ráno snídaně,oběd asi za dvě hoďky po snídani a snědla ho celkem hodně,brambory,brokolice a smetana se sýrem.Šla spát,hned po probuzení už vykřikovala papu papu,tak jsem ji nastrouhala jedno střední jabko a k tomu jedno kiwi,to snědla jako nic,hned pak jsem ji odvedla ke kamarádce a tam se fakt nezastavila,celý rohlík,celý banán,zas jabko,nějaké kukuřičné sušenky,no a večer 250ml mlíka.Taky vydatně kadí:)Je jí teď 16 měsíců a nevím vůbec kolik váží ani měří,na prohlídce jsme byli v roce.Není vůbec tlustá,asi to fakt potřebuje,ale můžu říct,že se nad tím jejím jídlem pozastavují i ostatní ![]()
Ahoj anajko§
Tak já mám 17,5m chlapečka a co jí? Ráno v šest hodin kojení, v sedm celý jogurt 200ml, pak nějaký ovoce nebo piškoty. v jedenáct polívka dva žufánky, za půl ho´dky druhý, dnes třeba čočku s vejcem. po té piškoty, rýžový chlebíčky, nebo kukuřičný tzčinky. po spaní mlíko 170ml, vzápětí kus rohlíku, chleba-co je po ruce. Na procházce pojídá buď pečivo nebo cokoli co se dá. nosíme sebou pořád něco. ve čtyři ovoce -banán pomeranč-cokoli a všest večeře chleba s lučinou nebo rohlíkm atd. občas ještě kaše. před spaním 170ml mlíka. Tak nevím jestli mápřes den hodinu kdy nejí a váží tak jedenáct kilo a měří 83cm. takže je hubeńour. Ale jí jak nezavřenej. Pá P
Ahoj holky, jsem ráda že můžu trošku srovnávat, protože mám pocit, že naše prďolka taky baští hodně. Když to porovnávám s jejím skoro 7 letým bráchou, sní tak o polovinu víc. Ráno začne 250 ml Nutrilonu a půlhodinku na to pořádný krajíc chleba s něčím (máslo + máček, pomazánka, povidla nebo marmeláda) to zapije tak 150 ml čaje. Na svačinku ovocné pyré s piškoty nebo activii s piškotkama. Někdy jí to stačí a jde hodinku po sváče spát, nebo dostane oběd - maso s bramborem, luštěniny s vajíčkem, zeleninu a těstoviny… . Svačinku si pak vynutí, většinou rohlík, zase s nějakou pomazánkou. Pak dáme větší porci ovoce, večeři (někdy zbytek oběda nebo chleba s něčím zeleným. Přes den se mnou baští ovoce, zeleninu, kysané zelí… . Před spaním vyžaduje (k mojí nelibosti) 250 ml hodně teplého Nutrilonu. Přes den vypije skoro litr tekutin, mimo Nutrilonu. Nechápu kam to dává. Je jí 16 měsíců a 2 týdny a váží 11 kilo. Moji rodiče říkají „žere jak prokopnutá“ a já jim to ani nevyvracím. Ani já toho nesním tolik co ona. Tlustá teda není v žádném případě,ale pravdou zůstává, že hravě dohonila v růstu všechny děti, přestože se narodila s 2,4 kila a předpokládali jsme že bude drobek. Snad ne Droběnka
.
Syn ráno snídá půl krajíčku chleba a trošku čaje, ve škole se podělí s kamarádama o jeden rohlík (kolik mu asi tak zůstane?) a ovoce. Maso nejí, takže obědvá přílohy a polívku. Odpoledne svačí maximálně koláč a něčím to zapije a večer slzí nad jedním rohlíkem s debrecinkou např. Mám doma dva extrémy, ale ani jeden podle mého názoru není dobrý. Když Luki dostane jídlo, on nad ním brečí že jíst nebude a malá řve abych ji tím krmila. Včera mu sbaštila po své večeři ještě 3/4 jeho rohlíku. Já jsem byla stejná v jídle jako můj syn a tak aspoň vidím jak si se mnou naši užili. Docela dobře si vzpomínám, jak jsem měla plné bříško, když jsem měla sníst 1/4 chleba bez kůrek a vypít malý hrníček kakaa. A teď mne napadá, holky, od kdy dáváte dětem kakao? Nějak se ho instinktivně bojím.
Blahopřeji všem,
které to dočetly až sem ![]()
Radka a dva „extrémisti“
Ahojky holky,
jen tak pro pobavení
: Matyáš ráno v půl osmý - hrníček kakaa, ve dvanáct sběračka polívky (sní tak v 50ti%), spaní, kolem půl třetí druhý jídlo (jí podle chuti, někdy víc, někdy míň), během odpoledne nějaký ovoce, ale max. 1 ks, večeře v sedm - občas odmítne úplně, někdy sní půlku jogurtu, někdy trochu polívky. Když uvařím těstoviny a dám mu na ně kečup a sýr, tak sní skoro půlku talíře. Pak jde spinkat a druhý den se to opakuje
.
Za chvíli bude mít tři roky a měří 95cm, váží kolem 12ti kg. Spíš o pár deka míň.
Takže buďte rádi za jedlíky. Katka
juuu, tak my se taky pridavame do klubu „Otesanku“. Nebudu rozepisovat, co ta nase mala 14-ti mes.opicka vsechno sni, ale jen pro priklad, snidane u nas 250ml mleka Hamilon+2 krajice chleba se syrem a to nekdy dojida jeste jogurt po starsim braskovi. Polivka po okraj+ hlavni jidlo s porci jako pro dospeleho jsou u nas na dennim poradku.