Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem dneska 30tt.
Co znamená otevírání se na 1?
už jsou to dva roky od porodu tak už si nepamatuju to moc.
Doktor říkal, že zatím v pořádku jdu tam za 10 dní jelikož je Verunka v pánevním dně nohama na před a on by se pokusil ji akupunkturou obrátit, tu jsem v životě nezažila. Brali mi krev tak jsem místo ve čtvrtek tam šla dneska kvůli ranním odběrům a ten čtvrtek 10.5. mám přijít už v 14:45 on je od 15:00 ale jsem objednaná takto.
Hrozí, že se bude otevírat rychleji nebo pomalu a co tedy znamená otevírání se na jedna? A proč doktor říká, že to je v pořádku zatím. Mám se bát předčasného porodu?
Ani se nedivím protože
První dítě bylo o měsíc dříve narozené.
není vymalováno natož postel pro starší dítě pořízena a není nic vyprané pro malou
![]()
Myslíš Cervix score 1? To je v pohodě úplně. Neplašila bych. Jinak po akupunktuře se mi otočil syn v 36.tt, do 4 dnů. Moje gyn nechápala, tvrdila mi od 33.tt, že se neotočí, že má málo místa, byl veliký.
Vzhledem k prvnímu porodu asi „hrozí“, že druhý bude taky dřív, ale otevírání na 1 bych se nebála, spousta holek se začne otevírat brzo (myslím, rozumně otevírat jako ty) a nakonec rodí v termínu, jiné na porod nevypadají a změní se toho během pár hodin.
a doktor si tě určitě pohlídá
@CoocaCola Otevírání bych se nebála, znám ty, co se otevíraly i dřív a i přenášely.
Aha tak to vypadá, že je to v pořádku uvidíme za 10 dní s tím otočením ještě. Mireček byl celou dobu hlavičkou u něj nic nebylo s otočením. A akupunkturu zažiji prvně, tak jsem zvědavá ![]()
Mam kamosku, co se takto otevirala (teda u prvniho ditete) cca taky od 30tt, byla tusim dokonce na 2…a prenasela asi 4 dny
ale asi je to individualni. Pokud ale dr rika, ze je to ok, verila bych mu. At je vse v poradku ![]()
No a když jdu na kontrolu tak by mi mohl doktor toho 10.5. říct jestli se otevírám víc?
Nebo můžu ještě měsíc být stále otevřená na 1 prst a v klidu rodit až v termínu? Jak rychlé může být otevírání? Sama to ani nepoznám, zaprvé si tam sahat nechci abych nic nezhorsila a nevím jak poznat čípek. Holt se modlím ať mě doktor hned po návštěvě nepožene do porodnice
Ojojooooooj
já se otvííííráááám už skoro na 4 a jsem 33tt.
Včera jsem tam byla prý miminko v pořádku na dnešek v 11:00 jsem objednaná na akunpunkturu, bude tedy otáčet aby byla hlavičkou ané nožičkami.
Do toho dvy dny břicho ja beton, že je pohyby cítit jen ráno a večer a tak mi předespal krom železa ještě magnesii. včera večer jsme cítila tuhnutí a tupou bolest jak při kontarkcích jako by se to stahovalo a zase rozepínalo, dotoho ostraá pichlavá bolest úplně dole.
15.5. mi ukončí nescopenku a dá mateřskou a zkontroluje jak moc se otevírám
Já rodila syna v 36tt otevřená na 5-6 nák tak myslím takže tohle s emi striktně nelíbí