Otevřena v 30. týdnu

28.10.13 11:35

Otevřena v 30.týdnu

Holky chci se zeptat dneska jsem byla u doktora na kontrole, protože mě tvrdne neustale břicho, tak jsem měla strach…řekl mě že jsem otevřena 1cm…chci se zeptat, nepochopila jsem to moc od doktora…co to přesně znamená, že mužu každnym dnem rodit? Děkují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13753
28.10.13 11:48

Myslím, že to neznamená nic… Můžeš být takhle otevřená do termínu, ale můžeš i rodit za pár dní… Snaž se odpočívat, pravděpodobně jenom tvá děloha trénuje na porod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.13 12:36

Ahoj, já jsem měla to samé, ve 30 ttm otevřená na prst, hlavička naléhala a tvrdlo břicho. Musela jsem ale ležet a to jsem leželela až do 36 tt.

• Citovat
  • Upravit
3186
28.10.13 13:05

@Zuzana.Stratilová U syna jsem to měla to samé, ve 30tt mě DR oznámil, že mi hrozí předčasný porod, že jsem otevřená na prst a vůbec jsem neležela a malej se narodil přesně v termínu a porod trval 25hodin, na to, že jsem byla ve 30tt otevřená, tak bych čekala lepší průběh :D Teď jsem taky ve 30tt a na KO bylo vše OK, tak uvidíme, jak to bude nadále, ale až tak bych se neděsila, ikdyž já bych se asi děsila taky, je to spíše psychika, že můžeš porodit dřív, jinak odpočívej a uvidíš na další KO..někdy se nález nemění :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
28.10.13 13:20

Taky jsem v tu dobu byla otevrena, 10dni kapacky horciku a pak domu a klid. Rodila jsem den po terminu, hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
28.10.13 13:29

Jsem typický příklad toho, že otevření může a nemusí značit hrozbu předčasného porodu. U prvního těhotenství jsem byla otevřená pro prst od 29tt a rodila jsem v 31tt, u druhého jsem byla pro prst také od toho 29tt a rodila jsem v 37tt. Snaž se být v klidu, hodně odpočívej, polehávej a uvidíš co bude na příští kontrole. Při jakémkoliv pocitu zhoršení jeď na konntrolu ihned. Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
28.10.13 14:03

@Zuzana.Stratilová můžeš rodit klidně dneska večer, ale taky můžeš rodit až po termínu… :nevim: 1cm není až tolik, ve 30tt ne. Pokud by ti začaly kontrakce nebo víc tvrdlo řicho, tak si zajeď k dr, ať tě zkontrolujou… A vo na to tvůj dr??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ale alena
28.10.13 14:09

U prvního jsem taky byla na prst otevřená od 31 tt. Hned mě hnali do nemocnice, ležela jsem tam do 36. tt a nakonec rodila v 39.tt. Hrozně mi trvrdlo břicho, několikrát do hodiny. TeD jsem v 30tt a tvrdne zas, ale čípek zatím zavřený. Do nemocnice už nepůjdu, nemám kam dát prvorozenou. Samo se snažím šetřit - netahat těžký nákupy, malou zvedat jen když fakt musím, doma neuklízím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
793
29.10.13 07:54

Já jsem taky případ toho, že to může předč. porod znamenat.. V 30 tt jsem měla jen zkrácený čípek a kl. režim, který jsem poměrně dodržovala, v 34 tt otevřená na 2 prsty, hospitalizace a kapačka hořčíku a týden na to rupla voda a za necelé 2 a půl hodiny byl malý na světě.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí