Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, musím sem pro více názorů, dáváme hlídat syna 5 let u babičky, jenže bydlí v 1 patře paneláku a v pokoji je výška větší než v kuchyní (okno).
Malý začal foukat bubliny z okna s babičkou, ale někdy je i sám u okna mě se to nelíbí, pořád slyším nic se mu nestane, ale i pár M dokáže své, malý je akční a občas dává nohu i na topení když jde k oknu, či v pokoji na sedačku u okna, prostě se mi to nelíbí.
Jak to vidíte vy? OKNA JSOU OTEVŘENÁ OBĚ NAJEDNOU.
Příspěvek upraven 09.08.24 v 20:45
@NikcaNiky píše: Více
A to okno je otevřené, že by mohl vypadnout? Nebo ti vadí, že je vůbec u okna?
@NikcaNiky píše: Více
A on teda chodí do toho otevřeného okna i sám?
U otevřeného okna bez dozoru nemá co dělat. Tam není prostor pro samostatnost.
@izabe píše: Více
Pokud to není okno od země, tak jen tak nevypadne. Ale jestli je synek divočák a vymýšlí kraviny a neposedí, pak je strach asi na místě.
A ona babička to okno nechce zavřít, nebo co? Tak jí kup takové ty zarážky na ventilačku.
@lucad77 Nechce prý je horko a že se mu nic nestane, jenže je to celkem výška určitě i na horší úraz, malý je divoký a málo poslouchá, a navíc nemá ani s babičky žádný respekt.
Já nějak nechápu tu souvislost, že jsou otevřená obě okna najednou. Důležité je, zda tam má volný přístup a jaká je to výška. Pokud si po pádu může maximálně odrit koleno a natlouct nos, tak bych to brala jako riziko podnikání. Pokud je to na vážnější ublížení, tak bych si je srovnala- oba. Malej musí vědět, co si může u okna dovolit a babička ho nemá pouštět bez dozoru. Pořád je to dítě a nápady může mít různé…
@Kunikula Strhana právě že to výška je, já bydlím ve sklepním bytě takže tu jsem v klidu, ale některé paneláky mají 1 patro z jedné strany docela vysoké, bych si neteoufla ani já seskočit, bych si asi zlomila nohy.
@Kunikula Strhana píše: Více
Asi tak. Znám děti, co fakt jsou spolehlivě, i když jsou malé a chápu, že když něco ne, tak prostě ne. A jsou děti, co takzvaně zkouší a je všechno sranda, dokud se něco nestane. 5 let už i přijde dítě docela rozumné, ale vyloženě bez dohledu bych taky kus dne nenechala u okna. Záleží na všem kolem