Home office, prosím o radu

75
8.8.24 12:28

Home office, prosím o radu

Ahoj holky, nedělá tu některá z vás home office? Je mi 20 let a v 18 sem udělala školu, cukrářku jen s výučákem bez maturity. Hned po škole jsem šla pracovat. Chtěla sem jít dál ale naskočila mě možnost jít pracovat tak sem šla. Bydlím v takové dírce kde tu nic poblíž není a jediný co je ode me 2km je ta firma ve který momentálně jsem. Jsem tu jen z toho důvodu že to mám 5minut cesty autem … A taky plat není špatnej. Ale už mě to omrzuje jelikož dělám noc / den na 12h směny. Jezdím s ještěrkou ( vzv ). Když už nemám směnu tak jsou tak 2-3dny volna a pak zase práce. A to mě už neba. A furt se člověk honí v práci, jsou dny kdy se pomalu nedojdu ani napít kor kdyz je venku 30° tu je 35° ne-li víc, furt nějaký rychlostní pracovní změny, někdo svoji práci neudělá pořádně pak to musim dělat já protoze to zrovna potřebuju ale je to úplně jinak to mě zdržuje, pak mám nervy z toho atd atd atd..Chtěla bych začít cestovat, začínat celkově nový věci ale s touhle pracej to moc nejde, nemám neomezeně dovolený … Tak se chci zeptat jestli někdo z vás nedělá Home Office, popřípadě co děláte, jak to máte s platem, volným časem, kde jste se ptali na volná místa a celkově takovýhle věci. Dík moc za odpovědi :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
8.8.24 12:32
@Vajka04 píše: Více

No nevím, jak ti pomůže sdělení, že já HO mám, když mám zcela jinou školu a praxi, než ty. S ještěrkou z domova jezdit nepůjde :mrgreen: Navíc teda nemaluj si, že s HO se dá vpohodě cestovat, u nás třeba neumožňují práci ze zahraničí z důvodu pojištění a danění. Navíc HO neznamená, že se flákáš doma, ale že doma normálně pracuješ, a to často ještě víc, než když jsi v práci ;)
Bydlíš ještě u rodičů? Pokud ano, zvážila bych další studium. Tam si můžeš splnit cestovatelské plány (více volna, Erasmy apod.). Nebo si prostě sežeň práci, kde budeš trochu flexibilnější. Ale neomezenou dovolenou nemá nikdo, všichni jedeme s 4-6 týdny :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35834
8.8.24 12:39

@unuděná my máme v práci neomezenou dovolenou. Ale tak stejně tu práci za mě nikdo neudělá.
Jinak zakladatelko moc si to nemaluj. Zvlášť když nemáš vzdělání a téměř žádnou praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
8.8.24 12:40

No, mas dle me dost nerealny predstavy jako cukrarka s vyucnakem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.8.24 12:43
@JancaS84 píše: Více

Tyjo fakt? Smím vědět firmu? Většinou jsem se setkala s tím, že se firmy reprezentují na 5. týdnu dovolené jako by šlo o extra bonus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.8.24 12:44

@unuděná Nemyslím cestovat do zahraničí. Nejdřív jen tu po ČR. A ano opravdu si nemyslím že se budu “ flákat “, zas taková nejsem ale určitě se mi bude líp pracovat z domu kde si můžu dojít na záchod a dojít se napít / najíst kdy budu chtít než ze smradlavý hlučný fabriky… Jsem v procesu stěhování k přítelovi teďkon. A dovolený mám nějakých 14 - 15 dní ( celkově za rok )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.8.24 12:45

@JancaS84 Praxi a vzdělání si můžu dodělat, to není překážka 🤷‍♀️ Já si nic nemaluju, pouze sem prosila o pár rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.8.24 12:45

@JancaS84 Praxi a vzdělání si můžu dodělat, to není překážka 🤷‍♀️ Já si nic nemaluju, pouze sem prosila o pár rad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.8.24 12:46

Tak pro začátek by stačilo najít si normální práci bez buzerace ohledně záchodu nebo svačiny a bez směnného provozu. Nebo máš pocit, že když nenajdeš tuto, tak v pohodě najdeš práci na HO? To tě zklamu, ale se svým vzděláním a praxí ti asi nikdo HO nedá - navíc, co by sis představovala, že bys doma dělala? Tak si udělej živnostňák a peč třeba dorty na zakázku. Jinak fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
8.8.24 12:47
@unuděná píše: Více

Ja ted cetla nekde clanek, ze k tomu zacinaj firmy pristupovat a nabizet jako benefit velkej a ze uz jich je po republice celkem dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.8.24 12:47

@unuděná Ano, ale jelikož dělám 12h máme takhle málo ale šéf se ti přizpůsobí kdyz uz nemáš dovolenou a potrebuješ. Buď pujdes na smenu za nekoho jinyho a mas jak kdyby si byla v práci / dá ti 60% a nebo si ty dáš neplacený volno. Firmu říkat nebudu protože jsou tu v čr jen 3 a někde bych se ukecla a hned by bylo jasný co to je za firmu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35834
8.8.24 12:48
@unuděná píše: Více

V jedné z tech o kterých se píše v tomto článku.
 https://www.novinky.cz/…nou-40478247

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75

@DandátkoP Praxi a vzdělání si můžu dodělat, to sem myslela že lidem dojde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Ehm, já se ptala Janči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.8.24 12:49
@JancaS84 píše: Více

Hmmm, dobrý, díky za tip, zkusím navrhnout u nás, tam se pořád jede nějaký progres :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová