Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vajka04 píše: Více
Ale ze základky jsi už 5 let pryč. Takže se nevymlouvej na nějakou ředitelku. Mohla jsi mít maturitu už dávno, nebo aspoň školu dělat.
@Thrisha píše: Více
Taky jsem říkala, že kdyby, na to přišlo, školu, nebo nějaký kurz, si můžu dodělat i po letech (dálkové VŠ, nebo tak). Nedělám to, z čeho mám maturitu, ale šla jsem na školu, kterou jsem si vybrala a kdyby na to přišlo, asi bych s tím problém neměla v tom oboru dělat. Ale šla jsem jiným směrem
@Dahlia0409 to je naprosto v pořádku, že člověk nezůstane v oboru. Stejně tak souhlasím s doděláním VŠ nebo kurzů (třeba v IT se člověk vzdělává taky celoživotne), ale prostě to, že vyměnila maturitní obor za učňák mi hlava nebere. ![]()
Holky a 26.6. zakladala diskuzi, kde zas chtela delat ve školce a co k tomu potrebuje.
Takze to s tim IT asi nebude tak horky. ![]()
@Vajka04 Nesvadej to, že sis neudělala maturitu pořád na ředitelku… Kdyby si opravdu chtěla, tak si mohla jít na maturitní obor. Jinak maturitu si můžeš udělat i dálkově při práci. Plus ještě třeba chodit na kurzy angličtiny. Pak můžeš začít hledat práci v oboru a postupem času se dopracovat k práci z domova.
@DandátkoP Byla sem dítě bylo mi 14/15 ano když mě někdo řekl že něco nedám tak sem dala na starší osobu … Vim že zo byla chyba ale teď už to nevratim….
A rodiče na to řekli co? Že když to říká ředitelka, je to pravda? ![]()
@Dahlia0409 Já na nikoho nic nesvádím. Bohužel je to pravda. Byla sem dítě a prostě sem dala na starší osobu a nepřejmejšlela sem co bude za x let..
@DandátkoP píše: Více
Asi furt neví, co dělat. Jen ví, že ve skladu je to pruda ![]()
A prozradíš nám jaké si měla známky a jestli ti poradili i rodiče? (jinak ano, většině lidí bylo 14,kdyz vybírali školu, některým starším ročníkům i 13).
No, ty ji nebudeš mit nikdy, protože pokaždé bude kolem někdo, kvůli komu nemáš to či ono… Ono vymlouvat se je děsně jednoduchý.
Ale to je přece základ. Co chci budoucnu dělat a co je k tomu potřeba za školu. Takže jsi šla na cukrařinu a bylo ti jedno, co bude za 3 roky, jo?
@Thrisha Neřikám že sem měla ze všeho samý jedničky ale prostě sem byla dítě a dala sem na někoho staršího.. nemyslela sem na to co bude za x let. Bohužel sem udělala chybu a čas nevratim.