Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná Praxi a vzdělání si můžu dodělat, co bych doma dělala s ho netušim, proto jsem tu psala a ptala se co dělají ostaní, pokud jim to nevadí sdílet, abych měla nějaký tipy.
@Vajka04 píše: Více
Tak uz abys zacala, to mas minimalne na dalsi 3 roky vystarano. ![]()
@Vajka04 píše: Více
Však píšu - jdi studovat a pak uvidíš ![]()
Já se k pozici na HO vypracovala po cca 8 letech práce na normální úvazek, prostě postupný postup firmou na pozici, která HO umožňuje
Myslím, že to tak má většina lidí. Těžko si jako cukrářka můžeš určit, co bys chtěla dělat z domova. Protože nic takového není. Leda nějaké pochybné nadepisování obálek a Avon lady
![]()
A není to škoda, pracovat ve dne, v noci 12h ve skladu, když jsi cukrářka? Proč se nevěnuješ oboru a děláš něco, co může dělat člověk i bez základního vzdělání?
Z domu můžeš podnikat ve svém oboru.
Jinak nic. Nemáš na to vzdělání. I když nějakou lehkou administrativu bys asi zvládla, ale zaměstnavatel dá raději přednost někomu s OA třeba, což by udělal každý.
Jestli ti učení jde, šla bych studovat. Tam máš možnost i cestovat.
Těžko poradit no.
@Vajka04 Nezlob se, ale uz z tech dotazu je proste videt kdyz to reknu slusne " jak naivni jsi". Nemas vzdelani a nemas praxi pro to, aby jsi mohla mohla mit slusnou praci s HO.
Pokud casem neceho takoveho chces dosahnout budes muset na sobe zapracovat. Zacni maturitou, uc se jazyky a najdi si jinou praci.
Uprimne k cemu ti bude kdyz ti reknu co jsem vystudovala, kde jsem pracovala, co delam a kolik beru?
Na druhou stranu neni nic spatneho na tom byt cukrarka. Naopak si myslim, ze jako sikovna cukrarka si dokazes i vice.
@Vajka04 Jako opravdu? Neděláš si tu z nás srandu?
Vyučená cukrářka, co dělá ve fabrice a jezdí s VZV zjišťuje možnost práce na HO?
Nejdřív si zkus najít tedy lepší práci, kde se i normálně můžeš najíst a napít.
Anebo se teda vzdělávej, ale to tedy asi chvíli potrvá. Pokud si nikdy nedělala kancelářskou pozici, tak nějak moc nevěřím, že ji hned seženeš a ještě takovou, kde budeš rovnou jen na HO.
Možná nějaké obvolání klientů a nabízení produktů, to jediné mě napadá, co bys mohla dělat.
Představuješ si to za mě docela jednoduše.
Mam vs, na rodicaku jsem si delala cca 2 roky kurzy, ted delam it testera - jenze od te doby, co jsem nastoupila se situace na trhu prace zmenila a junioru ajtaku uz jsou 3 zadky i se vzdelanim..
Jinak prace je to na palici, ale miluju ji ![]()
Ale home office není druh práce. Nejprve musíš umět něco, za co ti za
A) někdo bude ochoten platit
B) dá se dělat z domu
C) umíš to natolik dobře, že nepotřebuješ dohled/radu někoho dalšího
D) máš dostatečnou sebekázeň, aby ses doma neflákala
@Maggdallena Několikrát sem tu psala že praxi a vzdělání si samožrejmě dodělám… to sem myslela že lidem dojde zas tak blbá nejsem. Nikdy sem ho nedělala ani neznám někoho kdo to dělá abych se na ty informace zeptala, viz ty co sem psala v úvodu.. proto se ptám tu, abych si něco pozjišťovala
@Schnapi Několikrát sem tu psala že praxi a vzdělání si samožrejmě dodělám… to sem myslela že lidem dojde zas tak blbá nejsem abych si myslela že s cukrařkou si něco takovy najdu a né opravdu nejsem troll nebo něco.
@carsa494 Uz po stý tu píšu že praxi a vzdělání si můžu dodělat že nejsem tak blbá že bych s cukrarinou šla na HO. Já se tu pouze ptala jelikoz nikoho neznám kdo by tohle dělal. Nic víc. Chtela jsem pozjistovat par informaci. Né aby mě tu každej vypisoval že s cukrařinoi těžko a že jsem troll atd. ![]()
@Vajka04 - takze si treba dodelas maturitu? Na vetsinu takovych pozic je potreba..
Nerypu, ale je to proste tak - nejsem si jista, jak je to treba u callcenter, ale myslim, ze i ty maturitu vyzaduji.
@Zeoli Protože mě cukrařina nikdy nebavila. Na základce sem chtěla jít na další školu na IT ale měli jsme ředitelku která nám všem říkala jak je to těžký atd a x dětí to odradilo a šly na učňák, já šla na cukrarinu protože mě to přišlo nejlehčí. Ale díky za normální odpověď.