Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vajka04 píše: Více
Tohle ale ovládá téměř každý středoškolák. A k tomu ještě umí jazyky, excel atd.
Pokud si nedoděláš maturitu a specializaci s následnou praxí, nikdy na HO (což je benefit) nedosáhneš. Bohužel s tvou češtinou odpadají administrativní profese typu virtuální asistentka, copywriter atd.
Manžel pracuje z domova jako OSVČ. Programování, weby a eshopy, tvorba textu a SEO…
A ona po tom výučáku nešla hned nástavba s maturitou, nebo jak se to dneska jmenuje? Že ty nás tu lakuješ. S prominutím je to další diskuze typu chci sedět doma, ale nic neumím. Já třeba znám na trvalém ho jen lidi, kteří pracují někde ze známosti. Další rady jsi dostala, nicméně jako nováčka tě stejně doma nikdo sedět nenechá a cestu k tomu budeš mít ještě dlouhou, tak radši začni hned.
tak v tom pripadě pohledej skoly v okolí, za jakých podmínek by sis mohla dodělat maturitu. Na tom stav. Na HO se da dělat to, kde nemusíš pracovat v kontaktu s lidmi a stačí ti počítač. Ale nejdřív si takovou pozici musís vydobít.
Čo som pohovorovala (programátorov), VŠ v obore sa vôbec nezohľadňovala a maturita by tiež nebola nutnosť, len by ten človek musel na pohovore trochu viac zahviezdiť, predsa len je to dosť neobvyklé. Mala som kolegov čo VŠ nedokončili vôbec, alebo čo mali úplne nesúvisiaci obor. Bez maturity teda nebol nikto, ale to je skôr tým, aký typ ľudí vôbec chodil na pohovory, nebola to formálna podmienka.
Uz spomínané czechitas/pyladies by bolo prvé na čo aj ja odporúčam pozrieť. Mám viacero známych dievčat, čo s úplne nesúvisiacim vzdelaním teraz patlú nejaké stránky v korporáte.
Podstatné je, aby si vedela rozmýšľať a riešiť problémy. Každopádne “viem nastrihat video a vypáliť CD” je dosť slabý začiatok.
A ešte potrebuješ ovládať angličtinu aspoň na takej úrovni, aby si bola schopná v nej čítať bez problémov odborné texty, bez toho sa v IT v podstate nezaobídeš.
Já to četla a pořád trvám na tom, že si to představuješ jako Hurvínek válku.
Tak se nejdřív rozhodni, co bys chtěla dělat a dodělej si to vzdělání, ono to taky nebude hned. A samozřejmě něco, co se dá dělat z domova. A pak si hledej firmy, které práci z domova umožňují.
Ale u tebe mi přijde, že jsi prostě nespokojená kde jsi a hledáš něco jednoduššího a teď jsi se shlédla v HO, i když vlastně nemáš vzdělání a nevíš, co chceš dělat.
@Elfido - jako vyse platu? Tak to neni..me neni jedno, za kolik delam
Tobe jo?
@Králičice píše: Více
Myslela som, že keď si 100% HO, tak je jedno, či robíš z Brna alebo Prachatic.
@deniiina Jo šla ale už sem tu několikrát psala že sem na ní chtěla jít ale naskočila mě prac. nabídka tak sem si šla vydělávat. Tak neříkej že tu lajkuju a nejdřiv si radši přečti co jsem kde psala
A kdybych chtěla sedět doma tak nejdu ani pracovat tak kde momentálně sem. Vyzvedla sem si vyučak a za 3 dny sem šla do práce… Neřekla bych že sem chtěla nebo chci sedět doma. Jak víš co umím nebo ne? ![]()
@Králičice píše: Více
No však plat
u nás sa platí rovnako človeku z Prahy a rovnako človeku čo je na HO v dedinke na Morave
@DaM2 Nevim jestli se to zverejnilo nebo ne tak to napisu znova. Nevlastní “ táta “, mamky novej přítel. Beru ho jako tátu a promiň že sem ho tak špatne specifikovala. Nedošlo mi že to nepochopíš. ![]()
@Dahlia0409 psala sem to asi před 10minutama ale píšu že nevim jestli se to zverejnilo tak to pisu znova